Начало / Статии / Статии - Мексико

Плая дел Кармен – плаж-бижу на Мексиканското крайбрежие

Автор

/

Плая дел Кармен е един от най-популярните курорти на мексиканската Ривиера Мая, който набира сила наравно с Канкун и остров Косумел. Чистата вода на Карибско море, ситен пясък и предимно европейци, които прекарват почивката си на слънчево и същевременно богато на забележителности място.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Разходете се по Кинта Авенида (5-о авеню) – пешеходната улица, която е по-скоро моден подиум, по който посетителите минават за да бъдат видени и да видят кой е там. Макар Плая дел Кармен (ли само Плая, както си го знаят местните) да е спирка и на круизните кораби, и на пристигащи със самолет летовници от цял свят, достатъчно е да минете само няколко пресечки встрани от главната улица, за да видите и различното лице на мексиканския град.

Всъщност Плая дел Кармен започва съществуването си като малко рибарско селце преди 110 години. Белите пясъци и тюркоазените води го правят популярна дестинация за туристите.

Най-бурно е развитието през 90-те години на миналия век, когато само за няколко години населението на Плая дел Кармен се увеличава от 2000 на 20 000 души. Днес тук живеят около 150 000 души, сред които чужденци от повече от 40 държави.

За почитателите на гмуркането и шнорхела около Кармен дел Плая има красиви рифове с ярки корали, морски костенурки и рибки във всякакви цветове. Има и организирани гмуркания до отдавна потънали кораби, където сами можете да се превърнете в изследователи на морското дъно.

Недалеч от Плая дел Кармен имате възможност да се разнообразите - остров Косумел, Тулум и Коба са за почитателите на по-тихите местенца, културата и останките от времето на маите.

Остров Тулум

Вижте най-добрите оферти за почивка в Мексико!

Вижте още: 

Почивка в Куба

Почивка в Доминикана

Почивка на Малдивите

>
22 декември 2022 г.

Тагове

екзотика

плажове

приказните острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти