Начало / Почивки / Почивки - Пенискола

Почивка на море на Портокаловия бряг - Коста Азаар, Испания

Номер на оферта

/

239356

Дати & цени

31 август 2024 г. - Цена от 1829 лв.

Цената включва

Самолетен билет на а/к България еър София - Барселона - София с включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
Панорамна обиколка на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола
7 нощувки на пълен пансион с включени напитки вода и вино в избрания хотел 4*
Обслужване на български език от представител на ТО по време на цялото пътуване
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал

Цената не включва

Допълнителни екскурзии на български език
Билет за градски транспорт в Пенискола - 1,25 евро в една посока
Градски и общински такси
Застраховка „Отмяна на пътуване”
Екскурзиите са валидни при минимум 18 записани туристи.
Цените на екскурзиите са гарантирани само при записване от България, на място цените са с 20% по-високи.
Отстъпка от цената на екскурзиите за дете под 12 г. - 50% от цената на всяка екскурзия.
По време на целодневните екскурзии се осигурява обяд - сух пакет.

Програма на пътуването

Почивка на море на Портокаловия бряг - Коста Азаар, Испания

Пенискола, Барселона и Морея

8 дни / 7 нощувки на пълен пансион с напитки в хотел 4* в курорта Пенискола
2 екскурзии в Барселона и Пенискола, включени в цената!
Обслужване на български език по време на пътуването
Програма със съдействието на Провинция Кастейон

ДАТА: 31 август-7 септември 2024

ЦЕНА на човек в двойна стая:

Пакетна цена на човек в хотел ZT Acuasol 4*:
935 евро / 1829 лв. за записвания до 31.03
970 евро / 1897 лв. за записвания след 31.03

Пакетна цена на човек в хотел ZT Peniscola Suites 4*:
970 евро / 1897 лв. за записвания до 31.03
1070 евро / 2093 лв. за записвания след 31.03

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Пенискола е:

"Град в Морето" с прекрасни тесни каменни улички
Двореца на Папа Луна
10 км дълги плажове със син флаг

----------------------

ПРОГРАМА:

Първи ден - 31.08.24. Отпътуване от София за Барселона с редовен полет на а/к България еър в 07:00 ч. Пристигане в Барселона в 09:10 ч. Панорамна обиколка на Барселона с местен екскурзовод на български език /3 часа/: Пасео Грация, площад Каталуния, площад Испания, както и знаменитите архитектурни шедьоври на Антонио Гауди: Саграда Фамилия, къщата на Мило и Батийо/, улицата на артистите Рамбла, паметника на Колумб, Пристанището. Отпътуване за Коста Валенсия - Портокаловият бряг /240 км/. Настаняване в хотел ZT Peniscola Plaza 4*. Вечеря. Нощувка.

Втори ден - 01.09.24. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
Трети ден - 02.09.24. Закуска. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола - включена в цената. /Необходимо е ползване на градски транспорт/. Пенискола е малък живописен полуостров, свързан чрез много тясна пясъчна ивица с континента. Древно селище, създадено от финикийски, картагенски и гръцки колонизатори. Славата си получава през Средните векове, когато се превръща в третият папски град /след Ватикана и Авиньон/ в християнския католически свят. В него е живял, издавал були и писал трудове обичаният папа Луна. На Пенискола се намира и една от най-големите темплиерски крепости в Испания Легендата разказва, че от тази крепост монасите-воини са се качили на кораб и са изчезнали от лицето на света, за да се превърнат в мит, който продължава да вълнува писатели, режисъори и историци. Ще се разходим в тесните улички, за да се насладим на панорамни гледки и на темплиерската архитектура. Вход Папски дворец - 5 евро.

Четвърти ден - 03.09.24. Закуска. Обяд. Свободен ден. Вечеря.
По желание: Целодневна екскурзия до Валенсия. Цена - 69 евро на турист при мин. 18 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език, не вкл. входни такси за посещаваните обекти по желание: Катедралата - 8 евро, Копринената борса - 2 евро, Биопарк - 24 евро, Аквариума - от 29 евро.Валенсия е третият по големина град в Испания с най-големият запазен исторически център. Ще се разходим из историята й от времето на римляните, през рицарите до ден днешен. В Катедралата на Валенсия се пази Свещения Граал, а самият град е бил последна спирка по Пътя на коприната. Ще видим: копринената Борса, Централния пазар, Базиликата и Катедралата Дева Мария , за да стигнем до Града на изкуствата и науките - едно парченце от близкото бъдеще. В свободното си време ще можете да се посетите самостоятелно най-големият аквариум в Европа или Биопарка - една от най-хубавите зоологически градини в света.

Пети ден - 04.09.24. Закуска. Обяд. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

Шести ден - 05.09.24. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание: Полудневна екскурзия до Морея и Винарос. Продължителност - 4 часа. Цена - 59 евро на човек при мин.18 записани туристи. Цената включва транспорт и екскурзовод на български език, не включва вход църква Морея - 3 евро, вход крепост Морея - 3.50 евро.
Морея е паметник под егидата на ЮНЕСКО, селището е запазило очарованието си от преди 10 века В Морея се намира една от най-красивите и богато украсени готически църкви на област Валенсия. По време на обиколката ще минем през Главния вход на града - кулите Сан Мигел, ще се разходим по малките средновековни улички до Кметството, ще видим и красивите аристократични къщи и ще се изкачим до върха на хълма, където е Базиликата на Богородица.Тя е построена в скалите и е едно изключително произведение на изкуството. Свободно време за посещение на църквата и крепостта и/или на музеи по избор. Продължаване за Винарос. Винарос е прекрасно крайбрежно градче с 28 000 жители. Намира се в най-северната част на област Валенсия, на границата с Каталуния. Известно е като едно от най-големите и най-важни пристанища в средновековна Валенсия, от което през 17 век са прогонени последните арабски заселници. По време на обиколката ще минем през Централния пазар, ще видим църквата Сан Аугустин, която днес е и зала за културни мероприятия, ще разгледаме църквата Възнесение Богородично от 16в., която от едната страна е църква, а от другата - крепостна стена. Ще минем покрай Старото готическо Кметство и Новото кметство, наслаждавайки се по пътя на изтънчените домове на богатите търговци, от началото на 20-ти век.

Седми ден - 6.09.24. Закуска.Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
За записаните по желание: Целодневна екскурзия в Беникасим и Кастейон де ла Плана, цена 55 евро на записан турист при минимум 18 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български. Продължителност около 8 часа.
Беникасим - Валенсианският Биариц, предпочитан от заможните фамилии от областта за почивка. Ще се разходим по крайбрежната променада, за да видим Алеята на вилите, Вила Пилар, Кулата Сан Висенте, църквата Сан Тома и ще дегустираме характерните за района ликьори и вина в избата на Кармелитския манастир. Продължаваме към Кастейон - 13 км.
Кастейон де ла Плана е столицата на третата провинция в област Валенсия. Емблема на града е готическата катедрала Дева Мария, построена през XIII век и разрушена в началото на ХХ век, за да бъде възстановена в навечерието ХХI век. Ще видим: Часовниковата кула Ел Фадри, ренесансовата сграда на Кметството и дворците, превърнати в художествени галерии. Тук е и сградата на Конопената борса - паметник за бита на населението в близкото минало. Пешеходна разходка из историческия център: Централния пазар, Театъра и Казиното. Свободно време за шопинг.

Осми ден - 7.09.24. Закуска. Обяд - сух пакет. Отпътуване за Барселона. Трансфер до летище. Излитане за София в 09:50 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
София - Барселона 07:00 ч. - 08:55 ч.
Барселона - София 09:50 ч. - 13:30 ч.

Начин на плащане:
Депозит от 30% от пакетната цена на турист.
Пълно плащане - до 21 дни преди датата на отпътуване.
Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
От деня, следващ деня на записване до 21 дни преди датата на заминаване - се удържа депозита.
От 20 ден преди отпътуване до 15 ден преди отпътуване - се удържат 75 % от стойността на пътуването.
От 14 ден до деня на заминаване - се удържат 100% от стойността на пътуването.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Пенискола |  Почивки - Испания |  Почивки - Пенискола |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Пенискола

Избрани оферти