Начало / Почивки / Почивки - Банкок

ТАЙЛАНД – МИАНМАР - МАЛАЙЗИЯ - полет от София

Номер на оферта

/

17948

Дати & цени

26 октомври 2024 г. - Цена от 5688 лв.
15 март 2025 г. - Цена от 5688 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Доха – Банкок
Самолетен Банкок - Мандалай
Самолетен билет Янгон – Куала Лумпур
Самолетен билет Куала Лумпур – Доха - София
Самолетни билети за вътрешни полети:
Баган - Инле;
Инле – Янгон;
Летищни такси за вътрешни и международни полети;
1 брой чекиран багаж до 20 кг. на човек;
1 брой ръчен багаж до 8 кг. на човек;
Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
11 нощувки в хотели 4* - 2 нощувки в Банкок, 1 в Мандалай, 2 в Баган, 2 в района на езерото Инле, 2 в Янгон, 1 в района на Баго, 1 в Куала Лумпур;
11 закуски;
5 обяда;
7 вечери;
1 вечеря - готварски курс по бирманска кухня в Янгон;
Местни екскурзоводи на английски, руски, немски или френски език;
Водач/ преводач на български език по време на пътуването;
Разглеждане на Кралския дворец, Изумрудения Буда и Полегналия Буда в Банкок;
Екскурзия до Аютая;
Круиз по река Иравади;
Разходка с лодка по езерото Инле;
Пещерите Бату;
Сити тур на Куала Лумпур Столицата на светлините;
Входни такси за посещение на забележителности;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.

Цената не включва

Входна виза за Тайланд – на стойност от 2200 тайландски бата / около 120 лв / и се получава на летището в Банкок;
вечеря-бюфет на небостъргача Байок Скай - 195 лв.
виза за Мианмар – 70 евро (заплаща се задължително в България);
вечеря в Atmosphere 360 Revolving Restaurant KL Tower – 195 лв.
Такса обработка на документи за виза – 80 лева (заплаща се задължително в България);
Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 70 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други, заплаща се на място на представителя на агенцията;
Храна, освен описаната по програма;
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 30 лв;

Програма на пътуването

МАРШРУТ: София - Банкок – Аютая - Мандалай - Амарапура - Мингун - река Иравади - Ава - Баган – Салай – Инле – Златната скала – Янгон – Куала Лумпур – пещерите Бату - София

14 дни / 11 нощувки

ДАТИ: 26.10.2024, 15.03.2025 - потвърдени

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Ранни записвания до 15.04.2024г - 5688 лв.
Редовна цена - 5980 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден/ 26.10: София - Доха
Сборно време на летище София, терминал 2, в 10:00 часа. Отпътуване от летището в 12:40 часа посока Банкок през Доха. Пристигане в Доха в 18:15 часа. Полет за Банкок в 20:10 часа.

2-ри ден/ 27.10: Доха - Банкок (обяд)
Пристигане в Банкок в 06:50 часа. Посрещане от местния екскурзовод. Туристическа обиколка на Банкок с посещение на Кралския дворец, „Храма на „Изумрудения Буда и „Храма на Полегналия Буда“. Ще прекосите река Чао Прая с лодка и ще пристигнете в Ват Арун „Храмът на зората“. Предстои изкачване на известния пранг на храма (кула в кхмерски стил) и среща с гигантите. Обяд. След това трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

3 Ден/28.10: Банкок - Аютая – Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за старата столица на Сиам - Аютая. Старинният град Аютая /UNESCO/ е втората столица на Сиамското кралство. Известна като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположена по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. Разглеждане на руините на храмовия комплекс в Аютая. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите „Ват Локая Сута“, за да видите най-големия легнал Буда на Аютая с 8 метра височина и 42 метра дължина. Изображението на Буда е направено от тухли и покрито с гипс. Ще продължите към Уат Махатхат, класическа руина на храм в Аютая и известна с живописната глава на Буда, погълната от корените на дървото Бодхи. Размерът на основата и останалите пранги и кули свидетелстват за значението през това време. Връщане в Банкок. Възможност за вечеря на небостъргача Байок Скай /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4-ти ден/29.10: БанкокМандалай (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Мандалай в 12:10. Пристигане в Мандалай в 13:30. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар. Следва пагодата Kuthodaw, едно от най-забележителните места в Мандалай. Този комплекс от 19-ти век е дом на „най-голямата книга в света“, състояща се от 729 бели мраморни плочи, гравирани с будистки писания. Плочите са подредени в групи, всяка увенчана с бяла ступа, което създава забележителна гледка. Манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби и ще видим красивата гледка към града от хълма Мандалай. Вечеря. Нощувка в Мандалай.

5-ти ден/30.10: Мандалай - Амарапура - Мингун - река Иравади – Ава - Баган (закуска, вечеря):
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Ще разгледаме останките на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Плаване към Мингун /около 1 час в посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, необичайната пагода Миятендан, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Отпътуване за Баган. Попътно разглеждане на Ава - столица на Бирма до 18 век. Посещение на великолепния манастир Багая, който е заобиколен от живописни ступи, както и манастира Маха Аунгми Бонзан, или можете да посетите наблюдателната кула Нанмиинт, която е друга от емблематичните структури, с които Ава е известна. Пристигане в Баган късния следобяд. Баган има интригуваща история и тук ще я видите разкрита в нейната архитектура. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден/ 31.10: Баган (закуска, вечеря):
Закуска. Следва полудневна обиколка на града, по време на която ще видим храма Лакананда, пагодата Бу и ще се насладим на гледките към река Иравади, храма за стрелба с птици на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Няунг-Ю, храма Ананда с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Храмът Ананда е построен преди почти хиляда години и разполага с грандиозен златен шпил и четири изправени статуи на Буда. Пагодата Швезигон е построена за будизма Теравада, с нейната огромна кръгла ступа със златни листа, една от най-завладяващите и емблематични забележителности на Баган. В Minnanthu Village научете за техните основни занаяти, лакирани изделия. Лакът е естествено умела работа. В Баган занаятчиите с нанасят 7-16 слоя лак върху рамка, направена от бамбукови ленти, дърво или конски косми. Тази професия се практикува от семейства в Баган от поколения. Вечеря. Нощувка в Баган.

7-ми ден/ 01.11: Баган – Инле (закуска, обяд, вечеря):
Закуска. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле) в 07:45.
Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Паунг Дау О, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.

8-ми ден/ 02.11: Инле (закуска, обяд, вечеря):
Закуска. Продължаваме да разглеждаме забележителностите на езерото Инле, маневрирайки с лодка през дълги, живописни канали. Ще посетим очарователното село Индейн с неговия комплекс от древни светилища и ступи и ще се разходим през екзотични колонади от стълбища и сергии. Ще посетим племенните жени с „дълги вратове“ и тъкачески и занаятчийски села на кокили. Вижте уникалните „гребци с крака“ на езерото – хората от племето Инта, с интересна техника на плаване - балансират на един крак, докато с другия гребат, за да се придвижват. Вечеря и нощувка в хотела в Инле.

9-ти ден/ 03.11: Инле – Янгон (закуска, вечеря):
Закуска. Трансфер до летището в Хехо. Полет до Янгон в 09:25ч. Пристигане на летището в Янгон в 10:35ч. и трансфер до центъра на Янгон за сити тур на града, известен преди като Рангун. Мианмар става колония на Великобритания през 1824 г. и остава такава за над 120 години, оставяйки в наследство след себе си най-високата концентрация на колониални сгради в света. Въпреки че много от тези красиви структури не са поддържани, те все още са зашеметяващи и разказват за историята, която са видели през годините, включително колониално управление, японско нашествие, военно управление и борба за мир. Посещение на пагодата Сюле - разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. В късния следобед се насладете на залез над красивите златни кули на пагодата Шведагон. Твърди се, че четири будистки реликви, принадлежали на предишни въплъщения на Буда, са запазени в този свещен храм. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден/04.11: Янгон – Златната скала (закуска, вечеря):
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Пагодата Kyaiktiyo, известна още като Златната скала, е едно от най-почитаните и популярни места за будистко поклонение в Мианмар. Кацнала върху скала, покрита със златни листа, пагодата е зашеметяваща гледка, която привлича хиляди посетители всяка година. Легендите казват, че скалата всъщност се задържа от кичур коса на Буда и това е причината, поради която стотици хиляди бирманци идват всяка година, за да я почитат. Противно на законите на физиката, скалата е непоклатима вече над 2000 години. Местните вярват, че ако посетят това място три пъти в рамките на една година, ще бъдат благословени с богатство и признание. Това е третото най-важно място за поклонение на будистите в Мианмар. Смята се, че е достатъчно само да погледнеш скалата, за да се обърнеш към будизма. Вечеря. Нощувка в района Баго.

11-ти ден/ 05.11: Янгон (закуска, обяд, вечеря):
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване обратно за Янгон. Настаняване в хотела и обяд в местен ресторант. Следобяд, водени от местен експерт по уличната храна, обиколете любимите места на града с рикша и опитайте характерни ястия като салата от чаени листа, оризови юфки мохинга, домашно приготвено тофу и множество къри. Следва интензивен курс по бирманска кухня, който ще продължи около 1 час. Насладете се на вечеря с току-що приготвените ястия. Нощувка в хотел в Янгон.

12-ти ден/ 06.11: Янгон – Куала Лумпур (закуска)
Закуска и трансфер до летището в Янгон. Полет до Куала Лумпур в 11:15. Пристигане в Куала Лумпур в 15:45. Посрещане от местен екскурзовод за обиколка на града, наричан „Столицата на светлините“. Ще посетим Китайския квартал, известен като най-доброто място за изгодна сделка – дрехи и сувенири почти толкова добри, колкото дизайнерските оригинали. За да опитате една различна култура, ще посетим най-стария индуистки храм в града - Sri Maha Mariamman Temple, украсен със сложни покривни резби, изобразяващи многото богове на индуистката религия. Настаняване в хотел. *По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в Atmosphere 360 Revolving Restaurant KL Tower. Насладете се на невероятна вечеря във въртящия се панорамен ресторант на телевизионната кула на Куала Лумпур. Великолепната гледка към градските пейзажи, изтънчената обстановка и вкусната храна гарантират, че вечерята в Atmosphere 360 е наистина едно незабравимо и луксозно кулинарно изживяване. Нощувка.

13-ти ден/ 07.11 Куала Лумпур - Пещерите Бату (закуска)
Закуска. Пещерите Бату са една от най-популярните туристически атракции в Малайзия. Място на хиндуистки храм и светилище, те привличат хиляди вярващи и туристи всяка година. Според учените, геоложката им възраст е около 400 милиона години.
Комплексът се състои от 3 големи пещери и няколко по-малки, а пред тях е най - високата статуя в света на богът на войната Мурган. За да стигнете до храма, разположен във варовикова пещера на върха, трябва да изкачите 272 разноцветни стъпала.
Усилието си заслужава, защото от него се открива невероятно красива панорамна гледка към Куала Лумпур. Свободно време и трансфер до летището за полет до Доха в 21:00ч. Пристига в Доха в 23.40ч

14-ти ден/ 08.11 Доха – София
Пристигане в Доха в 05:15 часа. Полет за София в 07:30. Пристигане на летище София в 11:40 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервация:
Депозит в размер на 2000 лева;
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане.

Необходими документи за виза за Мианмар:
Задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане - цветно сканирано четливо копие;
1 дигитална (електронна) снимки паспортен формат;
Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Мианмар.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист;
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит;
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;

Информация:
Офертата важи при минимум 20 туриста;
Ваксинации не са необходими;
Малайзия е с безвизов режим за български граждани.
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде
публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на
препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.

Примерни хотели по програмата:

Furama Silom Bangkok Hotel 4*
Web: https://www.furama.com/silom

Mingalar Mandalay Hotel 5*
Web: https://mingalarmandalayhotel.com/

The Hotel @ Tharabar Gate 4*
Web: https://www.tharabargate.com/

Amata Garden Resort 4*
Web:https://www.amatahotelgroup.com/hotels/amata-inle-resort

Prince Hotel 4*
Web: https://princehotelyangon.com/

Eternity Resort 4*
Web: https://theeternityresorts.com/

Полетни детайли:
1 QR 228 SOFDOH 1240 1815
2 QR 830 DOHBKK 2010 0640+1
3 QR4990 KULDOH 2100 2340
4 QR 227 DOHSOF 0730 1140
*Полетното разписание е в местно часово време.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Почивки - Тайланд |  Почивки - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти