Начало / Статии / Статии - Мавриций

5 държави, в които да избягате от януарската депресия

Автор

/

Неизбежно е. След коледната и новогодишна еуфория, подаръците, приятелите и дългите почивни дни идва януари със своите сякаш безкрайни и сиви работни дни.

Депресивните състояния след празниците са отдавна доказан и има много начини да се справите с тях. Като специалисти по пътешествия ние можем да ви предложим едно от любимите си лекарства: пълна смяна на сезона.

Снимка: iStock by Getty Images

Слънцето, морето и изцяло новата обстановка ще ви заредят.

Кения

Снимка: iStock by Getty Images

Малко неща могат да се сравнят с африканската многолика екзотика на Кения - от райски плажове и all inclusive почивки до сафари и обиколни екскурзии. От години страната е с най-добре развита инфраструктура за туристи и може да ви предложи екзотичен лукс и неповторими срещи с природа и хора.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Кения!

Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Малдивите са 100-процентова класика за зимно бягство на топло. Страната е синоним на екзотика в най-изисканата й форма. Много от хотелите на Малдивите са разположени на собствени атоли или делят един атол с още 1-2 хотела. Райското уединение може да е точно това, от което имате нужда след шумните и многолюдни събирания по коледните празници.

Вижте най-добрите оферти за почивки на Малдивите!

Мавриций

Снимка: iStock by Getty Images

Мавриций е още едно лице на лятото през януари. Тук към красивите плажове получавате бонус разнообразна природа - джунгли, планини, включително и невероятния подводен водопад! На Мавриций сте и по-близо до местните хора в сравнение с Малдивите - можете да се разхождате сред екзотични пазари, да се спирате в села и градове, да посещавате музеи и национални паркове.

Вижте най-добрите оферти за почивка на Мавриций!

Дубай

Снимка: iStock by Getty Images

Януари е време за разпродажби в дубайските молове, както и един от последните месеци, в които можете да надникнете в бъдещето на света на световното изложение ЕКСПО 2020. Дори и само една година да не сте посещавали арабското емирство

Вижте най-добрите оферти за почивка в Дубай!

Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

Мексиканските Кариби са най-добрата комбинация от кристално чисти води, слънчеви плажове през януари, подводни атракции и богатото културно наследство на маите. Така наречената Ривиера Мая е крайбрежната ивица, която привлича най-голям брой туристи на Мексиканските Кариби. Тук се намират популярните туристически курорти Плая дел Кармен, Тулум, Канкун, Пуерто Морелос на полуостров Юкатан, а Мексико е точната дестинация за вас, ако сте почитатели на микса от плаж, култура и приключения.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Мексико!

>
16 януари 2024 г.

Тагове

екзотика

острови

полезно

романтика

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти