Начало / Статии / Статии - САЩ

Долината Уиламет - както го правят в Напа

Автор

/

В края на историческия Орегонски маршрут близо 40 000 декара хълмисти лозя се разстилат в северната част на долината Уиламет, на по-малко от час път с кола от Портланд.

Долината Уиламет, Орегон, САЩ

До голяма степен подобна на долината Напа в ранната си история, тя е тучна земеделска област и един от двата винопроизводителни региона, които са спомогнали за завистта към щата от страна на винарите от Франция до Калифорния.

В северната част на Уиламет има около 150 винарни, както малки занаятчийски изби, така и по-комерсиални предприятия, които съперничат на тези в долината Напа. Едно лъкатушене по неравния път обещава изискани хотели, живописни хамбари, оригинални ресторанти и сергии с продукти от фермите на всеки завой.

От север на юг по живописното Шосе 99W през центъра на долината ще откриете малките градове Нюбърг, в който се намира „Рекс Хил Винярдс“, чиито вина и музей оправдават едно спиране, и Бийвъртън, в който се намира „Понзи Винярдс“, едни от първите ентусиасти на винопроизводството в щата, и „Аргайл Уайнъри“, които произвеждат първото орегонско вино, сервирано в Белия дом.

Дейтън заслужава да спрете за пренощуване. Ако паркирате багажа си в приветливия пансион „Уайн Кънтри Фарм енд Селърс“, ще се наслаждавате на широкообхватни гледки на лозята по хълмовете, принадлежащи на тази ферма от 1910 г., плюс запознанство от първа ръка с техните популярни дегустационни зали.

Ще имате също шанса да пробвате единствено по рода си меню в „Джоел Палмър Хаус“, създаден от знаменития Джак Чарнецки, събирач на трюфели и гъби и майстор-готвач, чийто награждаван ресторант е място за редовно поклонение на гостуващи чревоугодници.

Къде: Орегон, САЩ
Най-добро време: повечето винарни са отворени за публиката от пролетта до есента

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

Почивка на Карибите

>
11 ноември 2011 г.

Тагове

винен туризъм

долини

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти