Начало / Статии / Статии - САЩ

Езерото Кор д’Ален - закътан сред борови гори бисер

Автор

/

Издълбано от глетчер, закътано сред гори и обкръжено от нащърбената планинска верига Битерфут от западния фланг на Скалистите планини, Кор д’Ален е едно от най-хубавите места в тихоокеанския Северозапад, бисер сред много други езера, които привличат вниманието върху живописния северен анклав на щата Айдахо. Криволичещи велосипедни маршрути и 14 км отъпкани пешеходни пътеки водят през борови гори към Тъбс Хил, от който се откриват най-добрите гледки към езерото, по-голямата част от чиято 206-километрова брегова линия е била за щастие защитена от разработване.

Езерото Кор д'Ален - САЩ

Хвърляйте по едно око и на птиците, тъй като езерният район е обитаван и от най-голямата в страната колония от орли рибари, както и от техния братовчед, американския белоглав орел. В средата на 24 декара по северния бряг на езерото е разположен най-хубавият хотел в района – „Кор д’Ален Ризорт“. Повечето от неговите стаи имат балкони и прозорци, от които може да се любувате на алпийската красота на езерото. Оттам се вижда и плаващата дъсчена пешеходна пътека около оживения яхтклуб на курорта.

Хотелът предлага повечето от свързаните с езерото развлечения, каквито можете да си представите, както и едно голф игрище (има двайсет и девет в радиус от един час път с кола), чиято четиринайсета дупка е разположена в първия в света подвижен, плаващ грийн. Дневните и вечерните круизи на борда на „Миш-енд-Нок“ и другите съдове от флотилията дават възможност за опознаване на езерните тихи стоманеносини води, в които се въди в изобилие сьомга и пъстърва. Рибарските чартъри продължават до сенчестата река Сейнт Джо в търсене на скокливата пъстърва.

Тази богата на история област в югоизточния ъгъл на езерото е богата на сребро местност, изпъстрена с тихи миньорски градчета от края на ХІХ в., които си спомнят славните дни на някога най-големия сребродобивен регион на континента. Уолъс, все още оживено място, в което времето сякаш е спряло, вписано в Националния регистър на историческите места, е на 56 км от езерото.

Езерото Кор д’Ален (Lake Coeur d’Alene): 560 км източно от Сиатъл.
Най-добро време: юли-септември заради времето.

>
12 август 2010 г.

Тагове

езера

планини

Забележителности наоколо

Избрани оферти