Начало / Статии / Статии - САЩ

Трипъл Крийк Ранч - дом в умерено Дивият запад

Автор

/


Тук може и да е било Дивият запад, но днес по тези краища се е настанила цивилизацията.

„Трипъл Крийк Ранч“, Дарби, Монтана, САЩ

„Трипъл Крийк“ се нарича едно ранчо, но то всъщност е луксозен курорт, където гражданчетата, копнеещи за преживявания като във филма Градски каубои (City Slickers), могат да понасят лишения и несгоди в стил „богат-и-прочут“ сред красотата на Скалистите планини.

Закътан в югозападния ъгъл на Монтана в подножието на Трапер Пийк, „Трипъл Крийк“ разкрива прелестите на щата по най-добрия начин. Неговите деветнайсет хижи от ръчно одялани дървени трупи са се разпрострели на площ от 1800 декара с извисяващи се като кули борове пондероза срещу няколко милиона декара пустош в долината Битъррут, близко и до националния парк „Йелоустоун“, и до „Глешър“.

Такова усамотение е достатъчно луксозно, но изненадата е – в добавка към първокласните удобства, що се отнася до подслона и вечерята – в неочакваната изтънченост на свръхперсонализираното обслужване, предлагано от един извънредно приветлив персонал.

С пролетта се появяват възможности за каране на колело, за пешеходен туризъм през високопланинските ливади, покрити с момини сълзи, диспорум и конски зъб. Зимните месеци обещават 750 см снеговалеж и къси опашки за лифтовете в близката скиорска област Лост Трейл Паудър Маунтън, в планината Битъррут.

Тези, които имат предвид по-малко изморително разнообразие, могат да се топнат в гореща вана под лунна светлина на своята отделна веранда; планирайте пътуване до поетично назования град Уисдъм (Мъдрост); поръчайте си шапка по поръчка надолу по пътя в Дарби, град, който е все едно изваден от някой уестърн; и просто стойте и се наслаждавайте на един горещ ром пред пращящия огън, докато готвачите сътворяват своите магии.

Като почти всичко друго в „Трипъл Крийк“, те са винаги готови да извървят още една миля, за да стане вашето ястие две стъпала над изключителното.

Къде: Дарби, Монтана, САЩ
Най-добро време: февруари, юни и септември-октомври

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

Почивка на Карибите

>
10 февруари 2012 г.

Тагове

велотуризъм

зимен туризъм

лифтове

любопитно

национални паркове

пешеходен туризъм

планини

ски курорти

хижи

Забележителности наоколо

Избрани оферти