Начало / Статии / Статии - Зимбабве

Хотел Виктория Фолс и остров Ливингстън - по стъпките на д-р Ливингстън

Автор

/

Когато е открит през 1904 г., хотел „Виктория Фолс“ е бил преден пост на британската цивилизация в най-затънтените места.

Хотел „Виктория Фолс“, Водопадите Виктория, Зимбабве

През изминалите оттогава десетилетия много хотели и лагери изникват край водопадите като един малък туристически град, в който се продават какви ли не сувенирни джунджурии. Но този хотел винаги ще бъде елегантната грандама, преживяла колониалната епоха, последвала „откриването“ на водопадите от Ливингстън, обновен и все така прелестен.

Присъствието на Ливингстън и понякога придружавалия го в експедициите Хенри Стенли все още е осезаемо в целия хотел. Невидимостта на водопадите от всяка зона на хотела само подсилва атмосферата на мистерия и магия. Докато вървите през зелените тераси на хотела и през градините, пълни с бугенвилии и червени жасмини, вие сте привлечени от това убежище с човешки мащаби към суровата мощ и грохот на близките стръмни водопади.

Като гост на хотела ще се радвате на абсолютния лукс да посещавате водопадите отново и отново и по различно време на деня – посещение призори е задължително. Както и една екскурзия до остров Ливингстън, където д-р Ливингстън за първи път е устроил своя лагер; той е само на километър, но и на цяла страна оттук (трябва да пресечете границата със Замбия).

Едно корабче ви отвежда до това вписано в списъка на световното културно наследство място, голяма буца остров, който разделя водопадите на две – никаква трайна постройка не може да бъде издигана на острова, нито има електричество; все пак вие ще сте много по-добре от Ливингстън, с обяд от три ястия с шампанско, гледки и звукови ефекти, които скоро няма да забравите.

Какво:  Водопадите Виктория, Зимбабве и Замбия
Най-добро време: края на март до средата на ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Зимбабве!

Виж още:

Екскурзия в Ботсвана

Екскурзия в Танзания

Екскурзия в Египет

>
09 ноември 2011 г.

Тагове

екзотика

лукс

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти