Начало / Статии / Статии - Замбия

Тонгабези Сафари Лодж - толкова близо и все пак толкова далеч

Автор

/

Само на около 16 км от „Тонгабези Сафари Лодж“ са гърмящите водопади Виктория; макар да не можете да чуете техния грохот, вие по някакъв начин усещате тяхното мощно присъствие.

Все пак самият хотел „Тонгабези“ е място на спокойствието, изграден върху бреговете на все още нежната Замбези, така че всяка къщичка и нейната веранда дава възможност да се насладите на заслужаващи награда залези. Хотелът не е лагер в буша – има тенис корт и крайречен плувен басейн, легла с балдахини и вкопани вани (бани с изгледи!).

Направено с вкус естествено обзавеждане, което може да се опише като „висш стил на буша“, украсява „Трий Хаус“ или открития „Хънимун Хаус“, на върха на една стръмна скала. Това е идеалната романтична база за вашето запознанство със Замбези, независимо дали за освежаващи сутрешни разходки из буша и разглеждане на птиците, или за приятни екскурзии с кану, с възможност за пренощуване върху някой от множеството частни острови в реката.

Може също да изберете да се реете над водопадите с частния самолет „Чероки“ на хотела или да предприемете вълнуващ рафтинг сред разпенените води в тяхната основа.

Къде: Ливингстън, Водопади Виктория, Замбия
Най-добро време: март-септември.

>
25 април 2012 г.

Тагове

водопади

рафтинг

река Замбези

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти