Начало / Статии / Статии - Турция

Кападокия е приказка, която трябва да се изживее

Автор

/

Кападокия е едно от чудесата на Турция, което изумява посетителите от стотици години. Хора и природа са творили тази приказка, в която пейзажите не са от тази планета. 

Вълшебните комини рисуват контурите на Кападокия благодарение на хилядите години, в които природата е творила тук с размах на въображението.

Полетът с балон е едно от най-запомняшите се преживявания в Кападокия.

Цените варират, но си пригответе около 200-250 лева на човек, защото след това ще съжалявате, че сте пропуснали да видите тази вълшбена земя от птичи поглед. 

Балоните се издигат преди изгрев. Десетки балони се събират на площадката за излитане, а гледката на долината, изпълнена с цветни летящи точици е изумителна.

Гледката отвисоко си заслужава всяка лира! Тези картини ще останат за дълго в съзнанието ви!

Подземните градове, издълбаните лабиринти в скалите, църквите и манастирите, за които казват, че тук са над 1000 на брой и месеци няма да ви стигнат да ги избродите всичките... Отделете си няколко дни, за да изследвате цялата историческа област, която включва десетки села.

Хората са се заселили тук още в праисторически времена, като постепенно се научили как да издълбават меката скала и създали цели свързани помежду си подземни градове.

Някои от някогашните скални жилища днес са превърнати в къщи за гости, в които можете да почувствате поне частично какво е било да живееш в скала.

Ако все още не си преживял тази приказка или си готов да го направиш отново, виж  актуалните оферти за екскурзия до Кападокия!

Виж още:

Почивка в Анталия

>
24 август 2022 г.

Тагове

културен туризъм

любопитно

пещери

природни забележителности

романтика

романтични места

скални образувания

стари градове

църкви

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти