Начало / Статии / Статии - САЩ

Меншън он Търтъл Крийк - да живееш като петролен магнат

Автор

/

„Меншън он Търтъл Крийк“, единственият петзвезден хотел в Далас, непрестанно е в челото на късата, много късата листа с най-отбраните американски хотели.

„Меншън он Търтъл Крийк“, Далас, Тексас, САЩ

Отседнете тук и ще се почувствате точно като Шепард Кинг, тексаския петролен и памучен барон, за когото през 20-те години на ХХ в. е била построена тази резиденция в италиански ренесансов стил с розова мазилка. Кинг губи много пари по време на Голямата депресия, което го принуждава да преобразува дома си в луксозен хотел, където стратосферно богатите да могат да се наслаждават на привилегиите и изтънчеността на една изчезнала епоха, с безупречно обслужване, което все още запазва здравословно количество тексаска общителност и весело настроение.

По-късно към хотела е добавена една по-съвременна кула със стаи и апартаменти. Точно толкова известен, колкото хотелът, е неговият едноименен ресторант, който за първи път се появява на гастрономическия радар, когато дръзкият, роден в Кентъки готвач Дийн Фиъринг (известен с приноса си по утвърждаването на кухнята на Югозапада), се установява да живее тук.

След много кулинарни награди, Фиъринг все още прави сензация със своята много копирана тортилена супа и специалитета „Тако с омар“. Менюто на 24-часовия румсървис в хотела е същото като това на ресторанта, но си струва усилието да напуснете вашата изтънчено обзаведена стая, за да прекарате една вечер във великолепния ресторант и съседния бар, помещаващи се в оригиналната резиденция.

Печелилата награди винена изба с 12 000 бутилки е в подземния трезор на бившия собственик.

Къде: Далас, Тексас, САЩ
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Куба

Екскурзия в Перу

 

>
16 февруари 2012 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти