Начало / Статии / Статии - САЩ

Обиколка на Начиз - предвоенен живот в Стария Юг

Автор

/

Всеки поход през Дълбокия юг трябва да включва посещение в Начиз, някога шумно пристанище на река Мисисипи и четвъртия по богатство град в САЩ (след Ню Йорк, Бостън и Филаделфия), днес същински жив музей на архитектурата отпреди Гражданската война.

Обиколка на Начиз Построен между 1790 и 1861 г., когато търговията с памук и захарна тръстика пълни касите в града, разкошните предвоенни къщи и стилни таунхауси в града дават възможност за надзърване във великолепния начин на живот преди Гражданската война на богатите бели мисисипци. По ирония на съдбата тяхното запазване се дължи на окупирането на града от армиите на Съюза в началото на войната, което спестява на Начиз значителни разрушения. Над 500 архитектурни съкровища остават непокътнати до днес, много от тях все още обитавани и прекрасно запазени от наследниците на първоначалните собственици.

През пролетта азалиите, камелиите, ароматните магнолии и възхитителните едногодишни цветя превръщат Пролетното поклонение в Начиз в събитието на годината. Над 30 частни къщи (много от тях със значими градини) биват отворени за публиката, техните собственици и домакини се преобличат в предвоенни костюми, обезоръжавайки гостите със своето гостоприемство и чар.

Около половината от тези къщи са открити за посещение целогодишно, немалко от тях функционират като пансиони. Най-луксозният е „Монмът“, бивша резиденция от 1818 г. в неогръцки стил на един губернатор на Мисисипи отпреди Гражданската война. Питайте за неговата стая, в която има легло с балдахин и гардероб, в който той е криел многобройните си перуки, и откъдето се откриват гледки към прочутата 100-декарова градина и семейната гробница.

 

Къде: Начиз, (185 км югоизточно от Джаксън, 277 км северозападно от Ню Орлийнс), Мисисипи, САЩ
Най-добро време: март-май и октомври-ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Куба

>
04 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти