Начало / Статии / Статии - ЮАР

"Синият влак" - златната епоха на пътуването

Автор

/

Възкресете славните дни на пътешествието с парен влак в лоното на едуардиански лукс, докато пуф-пафкате с „Ровос Рейл“ през централната област на буша и едни от най-великолепните пейзажи на континента.

Синият влак - ЮАР

Менюто на пътешествениците с влак може да бъде смесено и напасвано съобразно съобразно времето и бюджета на железницата и романтичните ентусиасти.

Тръгнете по 25-часовия кръгов маршрут от Кейптаун до Книсна през легендарните Хотентотски Холандски планини и покрай езерния район и поразителното крайбрежие. Или планирайте отнапред да се включите в провежданото веднъж в годината четиринайсетдневно пътешествие от Кейптаун до Дар ес Салам, което преминава през Зимбабве и Замбия с екскурзии до и спирки в места като водопадите Виктория по пътя.

Някои от старовремските парни влакове, използвани от „Ровос Рейл“ датират от края на ХІХ в. Всички предвоенни композиции са просторни, облицовани с разкошна ламперия, а един шикозен вагон-ресторант от 1924 г. е може би най-представителният сред тях. Изключително големи апартаменти са обзаведени с огромни легла и предлагат луксозни удобства. Вечерното облекло изглежда уместно за място, където предястия като омари от Кейп се сервират заедно с най-добрите южноафрикански вина. Обслужването е като за държавни глави по целия път върху уместно наречения влак „Гордостта на Африка“.

„Синият влак“ потегля за първи път през 1946 г. и тъй като е елегантен, стилен и удобен като оригиналните влакове, пасажерите със сигурност ще оценят новото поколение вагони, въведени в края на ХХ в. Свежата и изтънчена съвременна украса е с акцент върху африканската естетика – най-видимата разлика в тази осъвременена порода луксозно пътуване, чиито маршрути от Кейптаун до Претория (с една нощувка във влака) и от Претория до водопадите Виктория в Зимбабве (две нощувки) са най-популярните сред множество други възможности.

Къде: ЮАР, Африка

>
03 декември 2010 г.

Тагове

любопитно

пътешествия с влак

Забележителности наоколо

Избрани оферти