Начало / Статии / Статии - Нова Зеландия

Винарската област Марлборо - по маршрута на гроздето

Автор

/

За разлика от повечето уважавани лозарски региони в света, които са знаменити само със своето грозде, областта Марлборо на Южния остров съчетава две различни основания, за да бъде посетена: великолепието на незасегнатото от цивилизацията крайбрежие на пролива Марлборо, с десетки уединени заливи и плажове, а на юг лозята около град Бленъм.

Пролив Марлборо - Нова Зеландия

Оградена от планини, тази хълмиста местност на бивши овцевъдни ферми се превръща във винарски край преди малко повече от двайсет години, но днес е една от най-големите и най-известните в страната, с петнайсет масива, произвеждащи совиньон блан и шардоне, които са добили международно признание.

Областта е все още доминирана от индустриалния гигант „Монтана“ (Montana), но винарните „Клауди Бей“ (Cloudy Bay) и „Хънтърс“ (Hunter’s) са също известни имена и си струва да се посетят.

Осем гости с късмет ще нарекат „Тимара Лодж“ свой дом, докато са по тези места; изисканата, но уютна резиденция в стил Тюдор е построена през 20-те години на ХХ в., а нейните градини в английски стил и малко езеро (с двойка черни лебеди в него) го правят прелестно местенце, за каквото само може да мечтаете.

Отличната храна е, разбира се, допълвана от превъзходна винарска изба, претъпкана с най-добрите местни и национални вина, за които с истинска страст се грижат вашите възхитителни домакини.

Къде: североизточният край на Южния остров.
Най-добро време: ноември-февруари.

>
08 декември 2010 г.

Тагове

винен туризъм

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти