Начало / Статии / Статии - Нова Зеландия

Национален парк Маунт Кук и ледникът Тасман

Автор

/


Една трета от новозеландския най-удивителен национален парк се състои от вечен сняг и лед. Той се гордее със седемдесет и два наименовани ледника и двайсет и седем планински върха над 3000 м, включително връх Кук, който е с една глава по-висок от своите съседи.

Национален парк „Маунт Кук“ и ледникът Тасман, Нова Зеландия

Не е точно това, което очаквате да откриете в Южния Пасифик, на същия остров, на който има палмови горички и растат хибискуси. Това е мястото да се поизръсите за незабравимо разглеждане от въздуха в, около и през Южните Алпи.

Полетите включват приземяване върху дългия 30 километра ледник Тасман, най-дългата ледена река извън Хималаите; в дълбоката тишина на панорамата от покрива на света вие можете понякога да чуете тътен отвътре, тъй като ледникът се движи, макар и съвсем незначително.

Карането на ски е другата възможност в този изцяло алпийски парк, с хелиски, едно вълнуващо 11- километрово спускане по ледника (най-дългата ски писта в Южното полукълбо), а има условия и за традиционно ски спускане. Различни походи с водач и без него траят от 30 минути до три дни за известния маршрут „Копланд“.

Новозеландецът сър Едмънд Хилъри използва този високопланински парк за тренировки преди своето рекордно изкачване на Еверест. „Хърмитидж“, един от най-добре разположените хотели в света, предлага този великолепен пейзаж от повечето от своите широки прозорци.

Къде: Южен остров, (257км североизточно от Куинстаун), Нова Зеландия
Най-добро време: януари-март

Виж актуалните оферти за пътуване в Нова Зеландия!

Виж още:

Екскурзия в Австралия

Екскурзия в Мексико

Почивка в Тайланд

>
01 февруари 2012 г.

Тагове

алпи

върхове

зимен туризъм

каране на ски

любопитно

национални паркове

ски писти

ски спускане

Хималаите

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти