Начало / Статии / Статии - Нова Зеландия

„Грасмиър Лодж“ - високопланинско фермерство в Южните Алпи

Автор

/

Някога базата на една високо разположена ферма с площ 172 000 декара, този традиционен чифлик в новозеландските Южни Алпи днес посреща 24 гости, които могат да вземат участие в сезонните фермерски дейности сред едрия рогат добитък и овцете с фина мериносова вълна, които все още бродят из каменистия район.

Повечето посетители са доволни просто да седнат край масата за вечеря и да слушат фермерски истории над петте ястия от новозеландски продукти, които могат да бъдат от сърнешко, говеждо или прясно агнешко от фермата или с пъстърва, уловена в същия ден от някой въодушевен гост.

„Грасмиър“ (Grasmere) обхваща повече от четири реки, осем потока и рекички, както и осем езера, във всички от които може да хванете едри екземпляри пъстърва. Вашите домакини ще ви качат на всъдеходен автомобил и ще споделят любовта си към тази красива земя или ще уредят да я видите от кон или от хеликоптер.


 

На височина 660 м „Грасмиър“ е все пак като джудже в сравнение с 1735-метровия връх зад него: просто част от красотата, която прави престоя в „Грасмиър“ превъзхождащ останалите.

Къде: „Грасмиър Лодж“  - 121 км западно от Кристчърч, 121 км източно от Греймаунт.
Най-добро време: януари-началото на април.

>
22 март 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

гастрономия

риболовен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти