Начало / Екскурзии / Екскурзии - Охрид

АЛБАНИЯ от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен

Номер на оферта

/

235308

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва

ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ПАКЕТНАТА ЦЕНА ОБИКОЛКИ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
ГОРИВНА ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ, ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТАКАВА;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Охрид, 3 нощувки в Дуръс или околности и богата екскурзоводска програма в Охрид, Дуръс, Круя, Тирана, Берат и Елбасан. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди, а в Охрид е възможно настаняването да е в къщи за гости, разположени на пешеходно разстояние от центъра на града (стаите са двойни или тройни със собствен санитарен възел).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 00:05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред Автогара Юг) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияКюстендил – Гюешево – СкопиеОхрид. Късния следобед – пристигане в Охрид. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод: античният театър; църквата „Света Богородица Перивлепта“; Самуиловата крепост; църквата „Свети Йоан Канео“ със запленяваща панорамна гледка към Охридското езеро; манастира „Свети Панталеймон“ – най-старият славянски манастир, където се съхраняват част от мощите на Свети Климент Охридски; църквата „Света София“ – един от най-важните паметници на Македония, строена по времето на Първата Българска държава. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря в ресторант (с доплащане 40 лв. на човек – тристепенно меню с десерт и напитка по избор – организира се при минимум 20 участника). Нощувка.
*Възможно е часовете на тръгване да претърпят промяна (да се отпътува с около час по-рано). Това се уточнява преди всяка конкретна група и клиентите биват уведомявани за точния час на отпътуване 7 дни преди началната дата на екскурзията.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Дуръс (около 180 км). По пътя кратка спирка в Елбасан – третият по големина град в Албания и разходка из центъра на града. Градът е известен с добре запазените си крепостни стени. Пристигане в Дуръс в ранния следобед. Дуръс е най-старият град в Албания и най-голямото пристанище в страната, разположен на брега на Адриатическо море. В него се намират множество археологически забележителности. Градът е известен с амфитеатъра на император Адриан - най-големият античен амфитеатър на Балканския полуостров. Разглеждане на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание – целодневна екскурзия до Берат - с доплащане 32 лв. на човек (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Берат с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място). Отпътуване за Берат (около 110 км). Берат е известен като градът с хилядите прозорци. Историческият му център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Градът има 2400 години история. Разглеждане на Берат: цитаделата, средновековните православни църкви, националния музей на иконописеца Онуфрий Аргитис, един от най-известните зографи в Албания. Разходка из живописните улички на града. Завръщане в хотела в Дуръс. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание - целодневна екскурзия до Круя и Тирана - с доплащане 32 лв. на човек (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Круя и Тирана с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място). Отпътуване към Круя – родният град на националния герой Скендербег (около 50 км). Круя е разположена в планината и запленява с невероятната си гледка. Разглеждане на града. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей, където са представени занаятите по тези земи. Отпътуване към Тирана (около 40 км). Разглеждане на Тирана: центъра на града, площад „Скендербег“, статуята на албанския национален герой Скендербег, часовниковата кула, джамията „Етем Бей“ с впечатляваща архитектура, богато декорирана с фрески, Националната библиотека, Националния исторически музей. Завръщане в Дуръс. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване по маршрут Дурас – Елбасан – Струга – СкопиеКумановоКюстендилСофияВарна. Сутринта на следващия ден пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

ДАТИ И ЦЕНИ:

04.05.2023 - 08.05.2023: 539 лв.
24.05.2023 - 28.05.2023: 539 лв.
06.09.2023 - 10.09.2023: 539 лв.
20.09.2023 - 24.09.2023: 539 лв.

Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2 ма възр. - 470 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 509 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая - 124 лв
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 120 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Охрид |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Охрид |  Уикенд почивка - Македония |  Уикенд почивка - Охрид

Избрани оферти