Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

ЕКСКУРЗИЯ В ШОТЛАНДИЯ - КЕЛТИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

Номер на оферта

/

238229

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Франкфурт-Единбург и Глазгоу- Франкфурт-София на АК Lufthansa с включени летищни такси в размер на 109 евро /около 213 лв./ и регистриран багаж до 23 кг./човек;
2 нощувки със закуски в хотел Holiday Inn Express Edinburgh City Centre или подобен в Единбург;
1 нощувка със закуска в хотел Station Hotel Aberdeen 3* в Абърдийн;
2 нощувки със закуски в хотел Ben Wyvis Hotel 3* в района на Инвърнес;
2 нощувки със закуски в хотел Ibis Glasgow City Centre - Sauchiehall Street Hotel 3* в Глазгоу;
6 вечери в посочените хотели или в ресторант в близост до хотела (3-степенно фиксирано меню с хляб, вода, чай и кафе);
Трансфери летище-хотел- летище;
Наземен транспорт с частен туристически автобус по време на туристическите обиколки в дните, в които не са пешеходни обиколки /ден 2-ри и ден 6-ти/;
Следните турове и посещения, описани в програмата, с местни екскурзоводи на английски език и превод на български език:
Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от минимум 12 души, екскурзиите и туристическите обиколки се провеждат от местни екскурзоводи на английски език:
Панорамна и туристическа обиколка пеша на Единбург;
Посещение на замъка Единбург, без включена входна такса (4 ч.);
Туристическа програма в Сейнт Андрюс, без включена входни такси (4 ч.);
Посещение на музея в Дъндий, без включена входна такса;
Посещение с дегустация на дестилационна на уиски в Шотландия, без включена входна такса;
Посещение на център за преработка на сурова вълна;
Панорамна обиколка на Инвърнес;
Круиз по прочутото езеро Лох Нес, без включен билет за круиз;
Посещение на остров Скай;
Панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу (4 ч.);
Фотостоп на замъка Eilean Donan;
Фотостоп на Kilt Rock;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс за периода на цялото пътуване;
Застраховка „Отговорност на туроператора”;
Екскурзоводско обслужване на български език - при група от минимум 10 души;
Такса-обслужване за местни екскурзоводи и шофьори.

Цената не включва

Обеди;
Вечеря в ден 6-ти, когато е ден за индивидуални разходки в Глазгоу и няма организирана програма;
Посещения и входни такси, указани в програмата като опция по желание:
Вечеря в Ghillie Dhu (включен чай/кафе) - ?45 / около 103 лв. на човек;
Входни такси както следва:
Замък Сейнт Ендрюс - ?8 / около 21 лв. на човек;
Замък Urquhart - ?10 / около 26 лв. на човек;
The Queen’s Gallery, Palace of Holyroodhouse - ?19 / около 45 лв. на човек
Замък Единбург - ?17 / около 44 лв. на човек;
Замък Brodie - ?12 / около 31 лв. на човек;
Круиз по Лох Нес - ?13 / около 34 лв. на човек;
Тур с дегустация в Whiskey Distillery - ?15 / около 39 лв. на човек;
The Royal Yacht Britannia в Единбург - ?17,50 / около 46 лв. на човек;
V&A Museun Dundee - безплатно;
Kelvingrove Museum – безплатно;
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Молим, консултирайте се с наш представител.
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "цената включва".

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЕКСКУРЗИЯ В ШОТЛАНДИЯ - КЕЛТИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

София - Франкфурт - Единбург - Сейнт Андрюс - Дъндий - Абърдийн - Инвърнес - Лох Нес - Форт Уилям - остров Скай - Лох Ломонд - Глазгоу - Франкфурт - София

Период:
17 - 24.09.2022

8 дни / 7 нощувки

самолетна програма

екскурзоводско обслужване на български език

Програма:

ПЪРВИ ДЕН: 17.09.2022 | София - Франкфурт - Единбург
Полет София - Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 11:50 ч. Каца в 13:10ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-Единбург на АК Lufthansa. Излита в 16:25 ч. Каца в Единбург в 17:20 ч. Настаняване за 2 нощувки в хотел Holiday Inn Express Edinburgh City Centre, разположен в самия център на Единбург. Хотелът предлага гледка към историческия център.
Вечеря в хотела или в ресторант до хотела.

ВТОРИ ДЕН: 18.09.2022 | Единбург
Посещение на замъка Единбург /срещу допълнително заплащане/ - UNESCO, датиращ от 11-ти век, свидетел на славна и бурна история като резиденция на шотландските крале и кралици. Крепостта, доминираща над града и негова безспорна емблема, има над 30-вековна история. Построен на Касъл Рок - връх на изстинал вулкан, със секваща дъха гледка над цял Единбург, замъкът е бил ням свидетел на всички повратни момента в бурната шотландска история.

Продължаваме към катедралата St Giles. Тя е напълно възвишен пример за архитектурна красота по целия свят заради своето величие, история и наследство. Уверете се, че сте открили мемориалите на автора Робърт Луис Стивънсън и протестантския реформатор Джон Нокс и копието на Националния пакт от 1638 г. и ако можете, присъединете се към една от предлаганите обиколки, за да разгледате часовниковата кула и да се насладите зашеметяващите гледки от покрива. Усилията за достигане до невероятната панорама към града определено си заслужават.

Следобяд ще имате свободно време за индивидуални разходки в Единбург като ви съветваме да посетите Кралската ботаническа градина, която се намира в близост до стария град. Също така можете да се разходите до Калтън Хил, който е разположен в източната част на Новия град, в края на Принсес Стрийт. Калтън Хил също предлага невероятна панорамна гледка към Единбург, удивлявала и вдъхновявала посетителите от векове. Основните забележителности могат да се видят от птичи поглед.

Вечеря в хотела или в ресторант до хотела.

По желание: Вечеря в Ghillie Dhu - 45 GBP/ човек (включен чай/кафе)
Някогашната епископална църква, сега превърната в традиционен шотландски бар-ресторант с перфектна локация в самия исторически център на града. Ghillie Dhu ви пренася в героичното минало на рицари и принцеси, докато се наслаждавате на вечеря с автентична шотландска музика и танци.

Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 19.09.2022 | Единбург - Сейнт Андрюс - Дъндий - Абърдийн
Шотландска закуска. Напускане на хотела.
Ще имате възможност да се насладите на посещението на емблематичната плаваща бивша кралска резиденция Royal Yacht Britannia /срещу допълнително заплащане/ или да се разходите в този регион. Построен върху прословутия Clyde и в експлоатация от 1953 г. до извеждането му от експлоатация през 1997 г., този забележителен „ваканционен дом“ е обиколил света и обратно, изминавайки над милион мили, акостирал в над 600 пристанища и спирал в над 135 държави.

Отпътуване към Сейнт Андрюс: пешеходна разходка из Сейнт Андрюс, където ще можете ди видите Катедралата и Замъка отвън /в момента са затворени за посещение от туристи/ и сградата на университета, където Кейт Мидълтън се срещна за първи път с принц Уилям през 2001 г. Сейнт Андрюс някога е бил религиозният център на Шотландия. Катедралата му някога е била толкова голяма, колкото Сантяго де Компостела, сега останала в руини.

След кратка разходка по крайбрежието стигате до замъка Сейнт Андрюс. Това е дом на епископите и е ключова част от религиозните конфликти през 16-и век. Отдолу можете да влезете в тунелните мини, използвани за атака и контраатака. Университетът в Сейнт Андрюс е най-старият в Шотландия, датиращ от 1410 г. Ще се разходим из историческия му четириъгълник и ако е отворен, ще посетим параклиса Свети Салватор. Ще имате възможност да посетите един от многото голф магазини, да се разходите по част от Старото игрище и да посетите Британския голф музей.

Продължаваме към замъка Дънотар /срешу допълнително заплащане/. Това е един от най-запомнящите се в Шотландия заради неговото местоположение. Замъкът Дънотар е разположен на скалист нос на североизточното крайбрежие на Шотландия. „Непревземаема крепост“ е едно от най-честите определения за замъка. Той пази великите тайни от колоритното минало на Шотландия. Крепостта е била дом на едни от най-влиятелните семейства за времето си.

Настаняване в хотел Station Hotel Aberdeen 3*. Вечеря в хотела или в ресторант до хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 20.09.2022 | Абърдийн - Инвърнес
Шотландска закуска. Напускане на хотела.
Посещение на една от най-старите в Шотландия дестилационна на уиски (1.30 ч.), където ще опитате някои от най-известните марки малцово уиски (blended whisky), наричано още шеговито „нектарът амбър”. Ще научите повече за техниката на дестилиране и производство на една от най-известните напитки в света. Ще има награди за тези, които могат да познаят съставките на уискито (след няколко дегустации).

Следва посещение на център за преработка на сурова вълна в най-фин кашмир - Elgin Cashmere (1 ч.). След като сте видели процеса по изпреждане, боядисване и най-общо превръщането на суровата шотландска вълна в прекрасни дизайнерски изделия, ще имате свободно време да се разходите из 2-етажния магазин за кашмирен трикотаж и плетени аксесоари на Johnstons of Elgin’s.

Програмата приключва с посещение на Замъка Brodie (1 ч.). Очарователен средновековен замък, в който ще се докоснете до автентична мебелировка от 16-ти век, стенописи... и истории за духове. Всъщност това е един от замъците в Шотландия, който си има собствен такъв.
Настаняване в хотел Ben Wyvis Hotel 3* в Инвърнес. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 21.09.2022 | Форт Уилям - остров Скай - Форт Уилям
Закуска в хотела.
Този ден е посветен на мистичния остров Скай, който предлага уникални пейзажи на скали и хълмове. Най-големият и най-северен от пръстена на Вътрешните Хибриди, западно от бреговете на Шотландия. Това е брулен от вятъра, но красив планински и скалист остров.

Стартираме с легендарните Килт Рок и Мелт Фолс, напълно главозамайваща забележителност на върха на полуостров Тротерниш, която ще спре дъха ви! Не пропускайте да направите кратка разходка от паркинга до водопада Lealt Falls, за да се насладите на природата и да направите няколко пейзажни снимки. От първата гледка можете да видите реката, която прорязва дълбока клисура и двустепенния водопад, който се спуска от върха на 90 м (295 фута) скала. Втората дървена платформа за гледане предлага невероятна гледка към осеяното със скали крайбрежие и морето.

Продължаваме към Портри - главният град на остров Скай, който е оживено пристанище и процъфтяващ културен център. Разположен е около естественото си пристанище и е ограден от високи места и скали. Градът е популярна туристическа дестинация за почивка и пристанището продължава да се използва от риболовни лодки, както и от плавателни съдове за развлечение.

Свободно време за обяд и разходки в града. Прекосяваме моста Kyle of Lochalsh и спираме за фотостоп под Замъка Eilean Donan - един от най-живописните и фотографирани замъци в Шотландия, декор на много филми и телевизионни предавания.

Трансфер обратно към хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 22.09.2022 | Инвърнес - Лох Нес - Глазгоу
Шотландска закуска. Напускане на хотела.
Отпътуваме към Лох Нес. Круиз по прочутото езеро Лох Нес (1 ч.), но не гарантираме, че ще видите чудовището Неси. Круизът спира за фото стоп и по желание: посещение на Средновековния замък Urquhart (1 ч.), разположен на самите брегове на езерото Лох Нес. Замъкът е строен в интервала 13-16-и век и е един от най-впечатляващите замъци в Шотландия.

Отпътуване към национален резерват Glencoe. Това е призрачно живописна долина в западните шотландски планини. Фотостоп в долината. Спирка и на виадукт Glenfinnan. Този гигантски извит виадукт е емблематична сцена за всички фенове на Хари Потър и надеждни посетители на Хогуортс. Обстановката обещава отлична гледка, тъй като виадуктът гледа към водите на Лох Шиел и паметника на Гленфинан.

Отпътуваме на юг към Глазгоу - най-големият град в Шотландия и трети по големина в Обединеното Кралство след Лондон и Бирмингам. По пътя ще има фотостоп на Loch Lomond & Trossachs. Националният парк Loch Lomond се намира северно от Глазгоу, в югозападната част на Шотландия. Създаден е през 2002 г. и е четвъртият по големина на Британските острови, с обща площ от 1865 km?. В границите на парка има над двадесет планини, включително Бен Ломонд, най-популярната планина в Шотландия за изкачване.

Пристигане в Глазгоу. Панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу, разположен на бреговете на река Клайд: Площад Свети Андрю, Мърчънт Скуеър, площад Джордж Скуеър, сградата на кметството “City Chambers”. Катедралата, строена между 13-15-и век, посветена на Св. Мънго - покровител на Глазгоу, е единствената Катедрала на шотландска територия, оцеляла по време на протестантската Реформация. Продължаваме обиколката с Келвингроув парк, Макинтош Хаус и пешеходната улица “Sauchiehall St” с много пъбове и ресторанти.

Настаняване в хотел Ibis Glasgow City Centre - Sauchiehall Street Hotel 3*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 23.09.2022 | Глазгоу
Закуска. Свободен ден за самостоятелни разходки из Глазгоу, шопинг и посещение на местни пъбове и ресторанти.

Препоръчваме да посетите Музея Келвингроув: на Западния край на града на брега на река Келвин и с 22 тематични модерни галерии, показващи удивителните 8000 предмета и произведения на изкуството, Kelvingrove Museum съществува както за да интригува, така и да очарова.

Нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: 24.09.2022 | Глазгоу - Франкфурт - София
Шотландска закуска. Напускане на хотела.
Трансфер до летището. Полет Глазгоу-Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 12:55 ч. Каца в 15:50 ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита в 19:15 ч. Каца в София в 22:25 ч.

Полетно разписание:
LH 1457 17SEP SOF-FRA 1150 1310
LH 964 17SEP FRA-EDI 1625 1720
LH 961 24SEP GLA-FRA 1255 1550
LH 1428 24SEP FRA-SOF 1915 2225

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

ПРОМО ЦЕНИ ДО 16/08/2022:

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
евро лева
Възрастен в двойна стая 1891 3 699
Възрастен в единична стая 2306 4 510
Трети възрастен / дете 12-18г. в стая с 2 възрастни ПО ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ СЛЕД 16/08/2022:
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
евро лева
Възрастен в двойна стая 2045 3 999
Възрастен в единична стая 2460 4 810
Трети възрастен / дете 12-18г. в стая с 2 възрастни ПО ЗАПИТВАНЕ

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Есен 2023 - Шотландия |  Есен 2023 - Единбург

Избрани оферти