Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Екскурзия до ПЕРУ - в топлата прегръдка на Андите

Номер на оферта

/

231188

Дати & цени

10 август 2024 г. - Цена от 7490 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Панама Сити – Лима – Панама Сити – Истанбул – София с летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• Самолетни билети Лима – Арекипа и Куско – Лима с летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• 15 нощувки със закуски в проверени хотели;
• 8 обяда и 1 вечеря по програма;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Билети за влак Олантайтамбо – Мачу Пикчу Пуебло – Олантайтамбо;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в Перу;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д.

Цената не включва

• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори: при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. от турист на ден;
• Парк Резерва със светлинните фонтаните в Лима с включени трансфери: 20 USD;
• Полет над платото Наска: 115 USD при 10 записани;
• Полудневен тур с бъгита и сенд борд в района на Наска: 55 USD;
• Посещение на минералните бани в Чивай: 5 USD;
• Екскурзия до Цветната планина в Куско: 150 USD при мин. 6 записани;
• Посещение на Катедралата в Куско: 40 перуански сол, заплащат се на място;
• Клас по „севиче“ в Лима с включен обяд: 40 USD;
• Доплащане за единична стая: 625 USD;
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Водач от България с многогодишен опит в Перу, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
• Специално подбрани и проверени от нас хотели 3* и 4*;
• Предлагаме 2 нощувки в Наска, където по желание ще летим със самолет над линиите, ще видим акведуктите на наските и ще посетим свещената пирамида Кахуачи.
• Посещение на Каньона Колка и гарантирана среща с великолепните кондори.
• За да се докоснете до мистиката на тази страна ще участвате в специална церемония, посветена на Майката Земя в Свещената долина на инките;
• За най-големите приключенци – възможност за посещение на Цветната планина.
• Възможност за 4-дневно продължение в джунглата на Амазонка в района на Пуерто Малдонадо.


ДАТИ: 10.08 - 26.08.2024

Цена на човек в двойна стая - 7 490 лв.

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1, СофияИстанбулПанама Сити
Излитане от летище София в 09:25 ч. за Истанбул. Кацане в 10:55 ч. Продължение за Панама Сити в 14:20 ч. Кацане в Панама Сити в 20:00 ч. и продължение за Лима в 21:41 ч. Продължителност на дългия полет: 13:25 мин.

Ден 2, Лима
Кацане на международното летище в Лима в 01:17 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*, разположен в сърцето на Мирафлорес. След закуска започва опознаването на „Града на кралете”. Обиколката започва с посещение на крайбрежната променада с фотостоп при вдъхновеният от Парк Гюел на Гауди Парка на любовта с огромната скулптура на Виктор Делфин Целувката.
Музеят Ларко Херера има експозицията от над 45 000 предмета, изработени от злато, сребро, керамика, текстил, камък и дърво, принадлежащи на тези общества от миналото. Обяд в местен ресторант.
След обяд ще разгледаме Площад Сан Мартин и историческия център на града, част от ЮНЕСКО, наричан още „шахматната дъска на Писаро“, заради разположението на улиците, изобилстващи от великолепни образци на колониалната архитектура, барокови храмове, ренесансови фасади и сгради, повлияни от стила Рококо.
Около Централния площад са разположени Президентският дворец, Катедралата, Дворецът на архиепископа с мавърските балкони и Кметството. Ще се разходим по историческата уличка Хирон де ла Юнион и ще видим старата жп гара – днес красиво реставрирана и превърната в Център на Литературата. Ще разгледаме Манастира Сан Франциско, впечатляващ комплекс с колониална архитектура, състоящ се от църква, два параклиса, голяма библиотека, Музей на религиозните изкуства и подземна мрежа от тунели и катакомби. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3, Лима – Наска
След закуска отпътуване с автобус на юг покрай бреговете на Тихия океан към град Наска. По пътя разглеждане на Хуакачина. Тясната пустинна равнина Коста, простираща се в продължение на 3000 км по тихоокеанското крайбрежие на Перу и една от най-сухите области на Земята. Малки оазиси, населени от хилядолетия, са образувани там, където реките, спускащи се от Андите, пресичат пустинята. Точно такова място е оазисът Хуакачина.
Включен обяд и отпътуване към Наска. Настаняване в хотел Casa Andina 3*. Свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 4, Наска
Закуска. Целодневно разглеждане на забележителностите на пустинния район. Сутринта ще имате възможност за полет със самолет над прословутите линии на Платото Наска, завладели въображението и умовете на редица изследователи и учени като Пол Кюсък, Мария Райхе и Ерих фон Деникен.
Следобед по желание предлагаме приключение с бъгита сред пясъчните дюни. Ще посетим Акведуктите на наските и древния религиозен център Кахуачи.
Дюните на пустинята са изключително живописни – тук ще имате възможност да се спуснете със сендборд по една от тях – уникално забавление, което си заслужава да опитате в свободното време. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5, Наска – Лима
Закуска в хотела. Отпътуване за град Ика, основан от испанците през 1563 г. в плодородна долина, покрита с лозя. Включено посещение на местна винарна, където ще научим повече за технологията на неговото приготвяне и ще го дегустираме. Включен обяд в местен ресторант.
Продължение за Лима и настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*. Свободно време за вечеря или по желание посещение на Парк Резерва с Магическия кръг на водата. Това са 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика вечерно време. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 6, Лима – Арекипа
Закуска. Трансфер до летище и полет за Арекипа, разположена на 2335 м н. в. Ще разгледаме централния градски площад Пласа де Армас, Йезуитската църква с поразителната барокова фасада и Манастира „Света Каталина” от 16 век, представляващ цял укрепен град със защитни стени, улици, пасажи, открити стълбища и площади. Настаняване в хотел San Agustin Posada del Monasterio 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7, Арекипа – Колка Каньон
Закуска в хотела. Ще имате възможност да научите невероятната история на 12-годишното момиче инка Хуанита, чийто принадлежности се съхраняват в Музея на Светците от Андите в Арекипа.
Отпътуване за Колка Каньон през резервата Салинас и Агуада Бланка, където живеят диви стада от викуни, фламинго, алпака и вискачи. По пътя ще се насладите на прекрасните панорамни гледки към великолепните върхове Чачани, Ампато и Сабанкая, заобикалящи Арекипа. Ще достигнем до панорамната площадка при Патапампа – най-високата точка от нашето пътуване, издигаща се на 4850 м н.в. Спускане към градчето Чивай, разположено на 3650 м н.в. Настаняване в хотел Killawasi Lodge 3*. Свободно време за аклиматизация.
В Чивай ще имаме време да се насладим на термалните извори Ла Калера. Водата извира от вулкана Коталуни с температура 80oC и е охладена до 35oC в термалните басейни. Местните хора вярват, че изворите имат лечебни свойства, заради минералния си състав. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 8, Колка Каньон – Пуно
Закуска и разглеждане на забележителностите на Колка Каньон. Ще се изумите от неговата красота и дълбочина, която достига 3350 м. Това е един от най-големите каньони на земята, почти два пъти по-дълбок от Гранд Каньон. Целта на нашето пътуване е Кръстът на Кондорите – мястото, откъдето ще имаме шанса да наблюдаваме тези великолепни птици, превърнали се в национален символ на страната.
Връщане обратно в Чивай през малките градчета Пинчоло, Мака, Ачома и Янке с фотостоп на панорамните площадки при Антахилке и Чокетико. Отпътуване за Пуно, разположен на 3 820 м н. в. край брега на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света. По време на прехода ще преминем през високото плато на Андите, наслаждавайки се на планинската панорама. Включен е сух пакет за обяд. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел Hacienda Plaza de Armas 3*. Нощувка.

Ден 9, Пуно – островите Урос и Такиле
Закуска и отпътуване с лодка за островите Урос, където ще се запознаем с традициите на „езерните хора“. Островите Урос са около 40 плаващи острова, построени от тръстика. Основната дейност на жителите на плаващите острови са туризма, риболова, лова на птици и производството на сувенири от тръстика и ръчно-тъкани вълнени килими. Продължаваме пътешествието си с посещение на любимия ни остров Такиле, населен от народност, говореща езика кечуа. Ще се изкачим по многобройните стъпала до върха на острова, ще видим традиционното облекло на такиленьос, ще докоснем цветните домашни изделия, сръчно изплетени от мъжете им, ще опитаме тяхната домашно приготвена храна за обяд, ще чуем техните песни, ще участваме в танците им и ще запомним магията на искрящото перуанско слънце. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 10, Пуно – Куско
Закуска. Отпътуване за Куско, разположен на 3 250 м н. в. По пътя ще посетим Храма на Виракоча, разположен край малкото планинско градче Ракчи. Внушителният храм се счита от историците за една от най-дръзките конструкции на инките. Обяд в местен ресторант.
Близо до Куско се намира църквата при Андауалийяс, чиито уникални стенописи я нареждат сред бисерите на бароковата архитектура от 17 в. в Перу. Ще влезем в нея и ще разберем защо я наричат «Сикстинската капела на Америка».
Следобяд пристигане в Куско – сърцето и душата на Перу. Настаняване в хотел Taypikala 3*. Свободно време за разходка и вечеря в някое от уютните ресторантчета с гледка към Пласа де Армас. Докато отпивате чаша мате, чича морада или писко, може да наблюдавате живота в оживения град. Нощувка в Куско.

Ден 11, Куско
Закуска. Обиколка на забележителностите на „Златния град“. Днес ще посетим Храма на Слънцето Кориканча – религиозен и политически център, от където са тръгвали четирите пътя, водещи към четирите краища на Вселената.
Ще продължим с разглеждане на централния площад Пласа де Армас – сцена на много ключови за историята на града събития. Наричан е още „Площад на победителите” – точно тук Франсиско Писаро обявява Куско за испанско владение. По желание и срещу доплащане може да влезете в Катедралата, построена върху един от най-важните храмове за инките, посветен на бог Виракоча. Обяд в местен ресторант.
Ще се изкачим до впечатляващата крепост Саксайуаман, разположена на 2 км северно от Куско. Именно тук сме ви приготвили и участие в специална церемония, посветена на Майката Земя, която ще ви докосне до енергиите на апу, кинту, кока и Пачамама, характерни символи на Перу.
Наблизо се намира Храмът Кенко, издълбан във варовикова скала, състоящ се от подземни галерии и амфитеатър във формата на полукръг. По стените на галериите са изсечени фигури на животни, влечуги, котки и геометрични фигури. Пука Пукара е защитно укрепление, част от крепостта Саксайхуаман, служила за защита на Куско и империята на инките. Баните Тамбомачай били Храм на водата и място за отдих на вожда на инките. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 12, Куско
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на цветния Куско.
За хората с приключенски дух, ентусиазъм и добро здраве предлагаме целодневна екскурзия с лицензиран местен планински водач до Цветната планина, придобила популярност като „Планината на дъгата“. Ставаме рано сутрин и потегляме на четиричасов път със стоп за закуска по пътя. Следва двучасово вървене и изкачване пеша до панорамната площадка, разположена на 5200 м н.в., където за около 20 мин. ще направим своите снимки и ще й се порадваме отблизо.
Връщане обратно в Куско и стоп за обяд по пътя. Цената включва: планински водач, закуска, обяд, входни такси, вода, кислород, частен транспорт. Прибиране в хотела. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка.

Ден 13, Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване с автобус към Свещената долина на Инките – едно от най-красивите места в Перу, където са разположени живописни селца, впечатляващи земеделски тераси и важни археологически находки. Днес ще посетим солените мини при Марас и Морай – експерименталните площадки на инките за селектиране на нови сортове царевица, картофи и зърно. Обяд в местен ресторант.
Продължаваме за Олантайтамбо – типично инкско селище с важно административно и религиозно значение, построено при управлението на най-успешния Инка Пачакутек. Ще направим обиколка на градчето и ще се изкачим до крепостта, където са запазени постройките на Храма на Слънцето, Тронната зала и Баните на принцесата. Към хълма водят поредица от каменни стълби, а от юг градът е защитен от масивна каменна стена с височина 3 м.
Продължаваме с влак до Мачу Пикчу. Настаняване в хотел Taypikala Machu Picchu 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 14, Мачу Пикчу – Куско
Закуска. Рано сутринта отпътуваме с автобус за Мачу Пикчу и следвайки древните стъпки на жреците инки, изкачваме стълбите на Свещения град. Това ще е гвоздеят на нашата програма и този момент няма да го забравите никога. Връщане в хотел Taypikala 3* в Куско със следобедния влак. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 15, Куско – Лима
Закуска. Трансфер до летището в Куско за полет до Лима. Кацане в Лима, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*. Свободно време за разходка и шопинг. По желание участие в курс по севиче, където сами ще си приготвим рибно ястие по перуански. Нощувка.

Ден 16, ЛимаПанама Сити – Истанбул
Закуска. Трансфер до летището и полет за Панама Сити в 13:29 ч. Кацане в Панама Сити в 17:14 ч. и продължение за Истанбул в 19:50 ч. Продължителност на дългия полет: 12:45 ч. Нощувка в самолета.

Ден 17, ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 16:35 ч. Продължение за София с полет в 19:00 ч. Кацане в София в 20:20 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване.
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
• Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 45 дни преди датата на отпътуване;
• При влизане в Перу НЕ се изискват виза и задължителен сертификат за ваксинация. За хората, посещаващи района на Амазонка, е силно препоръчително да имат ваксина за жълта треска;

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Ранни записвания 2024 - Перу |  Ранни записвания 2024 - Лима

Избрани оферти