Начало / Статии / Статии - Перу

Лима (Перу) в 7 уникални и странни забележителности

Автор

/

Колко често човек се оказва в столицата на Перу, Лима? Дом на близо 9 милиона жители, градът ще ви очарова със стандартните музеи, галерии и кулинарни изкушения, но ако искате наистина незабравимо посещение, ето ви списък на някои от най-необикновените забележителности и уникални неща, които да правите в Лима.

Да ви побият тръпки в Катакомбите (Catacumbas)

Почитателите на мрачните забележителности няма да останат разочаровани от катакомбите на Лима. Както всички катакомби по света, и тези са създадени, за да се спре разпространението на болести от телата на мъртъвците. Катакомбите под храма в манастира Сан Франциско де Лима са вторите по големина в света след тези в Париж, както и едни от най-красивите - костите и черепите на повече от 70 000 души са декоративно подредени тук.

Да се помотаете из Пазара за вещици

Пазарът за вещици или Mercado de Brujas, е зловещо бижу, скрито в жп гара. Тъкмо там трябва да отидете, ако ви трябва черна свещ за черна магия или мас от змия за артрит. По щандовете се продават най-причудливи неща като изсушен зародиш от лама, кожа от питон, талисмани, както и всевъзможни гледачки и баячки, които ще излекуват всяка ваша болежка със средствата на традиционната перуанска медицина. Намира се на пазара Гамара пред жп гара Гамара.

Да видите древно еротично изкуство в музей Ларко

Музеите често са скучни, но този не е от тази категория. Ако сте се чудили как са гледали на секса в Перу преди появата на европейците, колекцията от предколумбови еротични скулптури от този период ще ви осветли по този въпрос. Близо 60 години музеят Ларко привлича любопитни туристи и предизвиква удивление и хихикане с необичайните си експонати.

Да полетите с парапланер над Лима

Кадрите с дронове не струват, когато можете лично да полетите над Лима и да видите от перспективата на птиците Коста Верде, зеления бряг, който се вие покрай тихоокеанското крайбрежие. 15-минутен полет с инструктор и видеозаснемане струва около 50 долара.

Да разгледате необикновената колекция на Музея на мозъка

Търсачи на странности, музейната обиколка за вас продължава с един, за който ще ви трябва здрав стомах - Музеят на мозъка. Това вдъхновено от науката място показва над 3000 човешки мозъка с всевъзможни увреждания, събирани и поддържани от невропатолога Диана Ривас. На скромната площ на музея ще видите как изглеждат мозъчен удар, Алцхаймер, луда крава и още куп неща, които не искате никога да ви се случват.

Да танцувате маринера в пеня

Ако не ви се ходи на дискотека, каквито си имаме и тук, потърсете пеня - перуанско заведение, където групи свирят на живо традиционна музика като маринера или креолски валс. Пеня може да е невзрачно стайче или засукано заведение, изберете според вкуса си.

Да се включите в най-голямата католическа процесия в света

В Лима вземат на сериозно работата с религиозните процесии и всяка година в началото на октомври се организира най-голямата такава в центъра на Лима. Изображението на Исус Чудотворец, изрисувано от африкански роб през 17-и век, става причина хората да плачат и дори да припадат, когато го доближат. Смята се, че Исус Чудотворец пази перуанците от земетресения.

>>> РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ПЕРУ! >>>

>
24 април 2019 г.

Тагове

екзотика

любопитно

музеи

парапланеризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти