Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гарда

Приказки през пролетта: ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА

Номер на оферта

/

231413

Дати & цени

02 април 2024 - 06 април 2024 г. - Цена от 645 лв.
02 май 2024 - 06 май 2024 г. - Цена от 645 лв.
04 юли 2024 - 08 юли 2024 г. - Цена от 645 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията).
* възможност за трансфер от/до гр. …………….. – ………… лв. /в двете посоки/
* посещение на Гардаленд – 70 евро възрастен, 60 eвро деца до 10години, деца под 1 метър височина влизат безплатно (включва транспорт, такса резервация, билет за парка). Важно: при лошо време цената на билета не се възстановява!
* входна такса за Gardaland Sea Life Aquarium - 12 евро възрастен, 8 евро деца до 10 години
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия до парк Сигурта и : 30 eвро възрастен, 25 евро деца до 14 години, деца до 4 години – безплатно (включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език и входна такса за парк Сигурта)
* екскурзия до Сирмионе и разходка с лодка около полуострова – 30 евро (включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език и цената на разходката с лодка).
* входни такси за други музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: Приказки през пролетта: ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА

Маршрут: София – ЛЮБЛЯНА – пещерата ПОСТОЙНА – замъка ПРЕДЯМА – Верона – ГАРДАЛЕНД – Сирмионе – София

5 дни/ 4 нощ.

дата:
02.04.2024 - 06.04.2024
02.05.2024 - 06.05.2024
04.07.2024 - 08.07.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 645 лв
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. “Руски паметник”в 5.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб - Любляна.

ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ различни населени места – за повече подробности свържете се с нас.

При безпрепятствено минаване на границите, вечерна разходка в словенската столица: Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много легенди, свързани с нея, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места, а най-емблематичен от тях е известният Троен мост. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Посещение на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер - собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Наричали барона словенския Робин Худ… легендата разказва как той обирал каляски, които преминавали през областта, а парите раздавал на бедните. Криел се в замъка, който сгушен в скалите и труднодостъпен, представлявал идеалното убежище. В замъка имало таен проход, естествено издълбан в скалата. Тайният маршрут излиза до върха на скалата и позволявал на Еразъм да влиза и излиза от замъка незабелязан. Всичко това и други интересни легенди ще чуем при посещението на замъка. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.

3 ден: Закуска. Посещение на УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК ГАРДАЛЕНД, който често наричат Италианския Дисниленд. Форбс нарежда парка в топ 5 сред най-големите и забавни атракционни паркове в света. Със своите 4 тематични зони: адреналин, фантазия, приключения и шоу, той е подходящ и за деца, и за… пораснали деца. Целия комплекс се простира на площ от 445 000 хектара, като половината от тях се падат на увеселителния парк. А комплексът като цяло включва още хотел като от приказките и Аквариум. Разполага общо с 32 тематични атракции, 4 различни села и Gardaland Sea Life Aquarium. ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПОСЕТЯТ ПАРКА, ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ: Посещение на парка Сигурта: оазис за душата, тялото и хилядите феерични цветя. През есента тук можете да се насладите на уханието на ирисите, през пролетта – на лалетата, май е месецът на розите,докато месец юни бистрите води на 18те малки езерца се изпъстрят с червени и жълти водни лилии. Най-популярна, направо емблематична за парка е Алеята с розите, която разкрива гледка към замъка на Скалигери, построен през 12 век от управляващата Верона фамилия. Минавайки по Розовата алея ще стигнете и до една от другите известни атракции: Лабиринта. Ако решите да минете и по Панорамния тур, ще можете да се насладите на пейзажа отвъд стените на парка – гледка, която не се забравя. В парка още можете да видите: Кучешкото гробище, Оброчната пещера, Слънчевия часовник, Градината на лечебните растения, Водните градини, Ермитажът, Камъкът на младостта, Долината на елените и Животните в местната ферма.Разходка до замъка Скалигери, доминиращ над целия пейзаж на Минчо.Със замъка се свързват легенди, най-разказваната сред тях изпълнена с мистерия и кръв, започва така: Векове назад, когато нощите бяха по-тихи и тъмни, когато само светлината на луната посребряваше назъбените кули на замъка Скалигери, никой Валеджано не смееше да се доближи до „имението“, тъй като всички знаеха, че някой или нещо броди из изоставените руини… След посещение руините на замъка, отбивка в Боргето сул Минчо - малко селце, известно със старинните си водни мелници, построени над реката Минчо. Много от тях днес функционират като ресторанти, предлагащи местния деликатес – тортелини любовен възел (tortellini nodo d’amore). В Боргето има и красив полуразрушен замък, както и впечатляващ средновековен мост. Връщане във хотела в района на Верона. Нощувка.

4 ден: Закуска. Разходка във Верона: наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се (отвън) Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино I де ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Следобяд отпътуване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 200 лв. на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец при нотариус.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретната програма за конкретната дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Гардаленд е увеселителен парк №1 в Италия, най-дълго съществуващия в страната и един от най-големите в Европа. Входният билет ви дава право да ползвате неограничено всички атракциони и влакчета в парка.
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона
=============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Гарда |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Гарда |  Пролет 2023 - Италия |  Пролет 2023 - Гарда

Избрани оферти