Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гарда

Приказки през пролетта: ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА

Номер на оферта

/

231413

Дати & цени

01 юли 2023 - 05 юли 2023 г. - Цена от 585 лв.

Цената включва

* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия до Пескиера дел Гарда и парк Сигурта: 30 eвро възрастен, 25 евро деца до 14 години, деца до 4 години – безплатно (включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език и входна такса за парк Сигурта)
* екскурзия до Сирмионе и разходка с лодка около полуострова – 30 евро (включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език и цената на разходката с лодка).
* задължителна сити такса
* входни такси за други музеи и мероприятия по програмата
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* посещение на Гардаленд – 70 евро възрастен, 60 eвро деца до 10 години, деца под 1 метър височина влизат безплатно (включва транспорт, такса резервация, билет за парка). Важно: при лошо време цената на билета не се възстановява!
* входна такса за Gardaland Sea Life Aquarium - 12 евро възрастен, 8 евро деца до 10 години
* възможност за избор на седалка – за информация се свържете с нас
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.

Програма на пътуването

Дестинация: Приказки през пролетта: ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА

Маршрут: София – ЛЮБЛЯНА – пещерата ПОСТОЙНА – замъка ПРЕДЯМА – Верона – ГАРДАЛЕНД – Сирмионе – София

5 дни/ 4 нощ.

дата: 01.07.2023 - 05.07.2023

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 585 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. “Руски паметник” в 5.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб - Любляна. При безпрепятствено минаване на границите, вечерна разходка в словенската столица: Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много легенди, свързани с нея, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места, а най-емблематичен от тях е известният Троен мост. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер - собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Наричали барона словенския Робин Худ… легендата разказва как той обирал каляски, които преминавали през областта, а парите раздавал на бедните. Криел се в замъка, който сгушен в скалите и труднодостъпен, представлявал идеалното убежище. В замъка имало таен проход, естествено издълбан в скалата. Тайният маршрут излиза до върха на скалата и позволявал на Еразъм да влиза и излиза от замъка незабелязан. Всичко това и други интересни легенди ще чуем при посещението на замъка. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.

3 ден: Закуска. Посещение на увеселителен парк Гардаленд, който често наричат Италианския Дисниленд. Форбс нарежда парка в топ 5 сред най-големите и забавни атракционни паркове в света. Със своите 4 тематични зони: адреналин, фантазия, приключения и шоу, той е подходящ и за деца, и за… пораснали деца. Целия комплекс се простира на площ от 445 000 хектара, като половината от тях се падат на увеселителния парк. А комплексът като цяло включва още хотел като от приказките и Аквариум. Разполага общо с 32 тематични атракции, 4 различни села и Gardaland Sea Life Aquarium. За тези, които не желаят да посетят парка, предлагаме следната възможност: Разходка в Пескиера дел Гарда: Историческия център на Пескиера дел Гарда със стария град и неговите живописни улички, марината с красивите яхти, приятните заведения, превръщат градчето в много подходящо място за разходка и прекарване на свободното време. Градът е най-голямото пристанище на езерото Гарда и важен туристически център. Наречен още от римляните „Пискария“ заради огромното количество риба тук. Посещение на парка Сигурта: оазис за душата, тялото и хилядите феерични цветя. През есента тук можете да се насладите на уханието на ирисите, през пролетта – на лалетата, май е месецът на розите, докато месец юни бистрите води на 18те малки езерца се изпъстрят с червени и жълти водни лилии. Най-популярна, направо емблематична за парка е Алеята с розите, която разкрива гледка към замъка на Скалигери, построен през 12 век от управляващата Верона фамилия. Минавайки по Розовата алея ще стигнете и до една от другите известни атракции: Лабиринта. Ако решите да минете и по Панорамния тур, ще можете да се насладите на пейзажа отвъд стените на парка – гледка, която не се забравя. В парка още можете да видите: Кучешкото гробище, Оброчната пещера, Слънчевия часовник, Градината на лечебните растения, Водните градини, Ермитажът, Камъкът на младостта, Долината на елените и Животните в местната ферма. Връщане във хотела в района на Верона. Нощувка.

4 ден: Закуска. Разходка във Верона: наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се (отвън) Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино I де ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Следобяд отпътуване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Информация за Гардаленд:
Официалният сайт на парка: https://www.gardaland.it/
Гардаленд е увеселителен парк №1 в Италия, най-дълго съществуващия в страната и един от най-големите в Европа. Входният билет ви дава право да ползвате неограничено всички атракциони и влакчета в парка.

Информация за парка Сигурта:
Официален сайт на парка: https://www.sigurta.it/!
При много драстично поскъпване на горивата пътната такса може да бъде преизчислена, но с не повече от 10% (заплащат се при резервацията на туристическия пакет)
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Гарда |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Гарда |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Гарда

Избрани оферти