Начало / Екскурзии / Екскурзии - Отава

Екскурзия в КАНАДА със Скалистите планини и ледника Атабаска

Номер на оферта

/

229266

Дати & цени

06 август 2024 г. - Цена от 11990 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Мюнхен – Торонто и Ванкувър – Мюнхен – София с включен 1 брой чекиран багаж, ръчен багаж и летищни такси;
• Самолетни билети Квебек Сити – Калгари с прекачване и Калгари – Виктория с включен 1 брой чекиран багаж, ръчен багаж и летищни такси;
• 11 нощувки със закуски в подбрани централно разположени хотели 3* и 4*;
• Всички трансфери и турове с климатизирани автобуси, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Фериботни билети от Swartz Bay на остров Виктория до Tsawwassen;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по програма;
• Професионален водач-преводач с опит в тази дестинация;
• Такса за получаване на електронно разрешително за пътуване в Канада (ETA) и съдействие от туроператора за попълване на електронния формуляр;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.

Цената не включва

• Разходка с корабче на водопада Ниагара: 45 CAD;
• Eдночасов круиз с корабче в архипелага Хилядата острова: 45 CAD;
• Доплащане за настаняване в единична стая: 1900 CAD;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 10 канадски долара от човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Наситена програма и пълна обиколка на най-интересните места в Канада;
• Най-добрият сезон за посещение на Канада с най-много слънчеви и топли дни;
• Две нощувки в сърцето на Национален парк Банф, за да се насладите на уникалната природа на Канадските Скалисти планини;
• Включено посещение на трите от най-красиви езера в Северна Америка – Морейн, Луиз и Пейто и възможност за разходка през вековните иглолистни гори до езерото Агнес;
• Включена разходка със специален 6х6 автобус Айс Експлорър върху ледника Атабаска, част от най-голямото ледено поле в Скалистите планини;
• Включена нощувка в столицата на Британска Колумбия – Виктория и посещение на приказните градини Бутчарт;
• Водач с опит, придружаващ групата от България;

13 дни/ 11 нощувки
Дати: 06.08 - 18.08.2024

Цена на човек в двойна стая при група от 18 - 20 туристи: 11 990 лв.
Цена на човек в двойна стая при група от 14 - 17 туристи: 12 490 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /06.08.2024, вторник/ СофияМюнхенТоронто
Излитане от летище София в 12:55 ч. с полет на Луфтханза. Кацане в Мюнхен в 13:55 ч. Престой: 1 час и 55 мин. Продължение за Торонто в 15:50 ч. Продължителност на дългия полет 9 часа и 25 мин. Кацане в Торонто в 18:35 ч. местно време. Посрещане от нашия местен екскурзовод, трансфер и настаняване в хотел Chelsea 4*, разположен в централна част на града.
По желание вечерна разходка по Йонг Стрийт, която според рекордите на Гинес е най-дългата улица в света до 1999 г.; оживения площад Йонг-Дъндас и пиацата с езерото и фонтаните пред Новото кметство, където ще си направим снимки с емблемата на града и със сградата на Старото кметство от 1899 г., чиято часовникова кула години наред била най-забележителната част от градския пейзаж. Нощувка.


Ден 2 /07.08.2024, сряда/ Торонто – водопад Ниагара – Торонто
Закуска в хотела. Отпътуване с местния екскурзовод към водопада Ниагара (130 км, 1 час и 15 мин.), разположен южно от Торонто на границата между САЩ и Канада.
По желание плаване с корабче Voyage to the Falls, което ще ни отведе под пръските на водопада или свободно време за разходка в градчето и посещение на кулата Скайлон, от която се разкрива панорамна гледка към водопада.
Отпътуване към живописното градче Ниагара, разположено на брега на езерото Онтарио. Свободно време за обяд, разходка и снимки в това очарователно място, съхранило автентичната си атмосфера от 19-ти век – исторически сгради, потънали в зеленина булеварди, антикварни и сувенирни магазини, карети с конски впрягове.
Връщане в Торонто. Турът приключва при покрития стадион Роджър Център и кулата Си Ен Тауър, на която, ако желаете, може да се качите и да видите града от птичи поглед. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 /08.08.2024, четвъртък/ ТоронтоОтава
Закуска в хотела. Сутринта панорамна обиколка на Торонто: Куийнс Парк, Парламентът на Онтарио, Университета на Торонто, Съдебната Палата, Брукфийлд Плейс с невероятната стъклена галерия, проектирана от Сантяго Калатрава, свързваща две кули близнаци със сградата на бившата Банка Мидлънд; Сградата Флетайрън – седалище на известния магнат и филантроп Джордж Гудърхам, който изградил империя от дестилационни фабрики и жп дейност.
Отпътуване на североизток покрай бреговете на езерото Онтарио за Рокпорт (300 км, 3 ч.), разположен на брега на река Сейнт Лоурънс. Тук по желание предлагаме едночасов круиз с корабче, което ще Ви потопи в магията на архипелага, наречен с поетичното име Хилядата острова. Той се състои от 1864 малки и по-големи късчета земя, разпръснати на границата между Канада и САЩ, а върху тях са построени малки хижи, луксозни имения и дори замък.
Пристигане в Отава и настаняване в историческия хотел Lord Elgin 4*, разположен в идеалния център на града. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 /09.08.2024, петък/ ОтаваМонреал
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Отава: ще видим отвън сградата на Парламента – символичното сърце на нацията, където заседава федералното управление на Канада. Ще спрем на панорамната площадка при Нипиън Пойнт, ще видим Катедралата и сградата на Националния център по изкуства, чийто впечатляващ екстериор отразява небето, а вътрешните пространства приветстват простора на природата. Очарованието на Отава се допълва от искрящите води на канал Ридо, минаващ през сърцето на града. Ще спрем при Катедралата и пазара Байуард – най-старият открит пазар в страната, където повече от 600 фермери и търговци предлагат разнообразни стоки, а 88 ресторанта фокусират апетита за местните специалитети.
Продължение за Монреал (200 км, 2 часа).
При пристигане в Монреал ще посетим панорамната площадка на върха на хълма Монт Роял (232 м), най-високата точка в града и негов кръстник. Тук ще направим снимки и ще се насладим на панорамата към центъра и реката.
Настаняване в Le Nouvel H?tel 4*, разположен на две пресечки от централната търговска улица „Св. Катерина“, където може да се разходите, вечеряте и напазарувате. Нощувка.

Ден 5 /10.08.2024, събота/ МонреалКвебек
Закуска в хотела. Преди обяд панорамна обиколка с местен екскурзовод.С автобуса ще отпътуваме към Даунтаун – финансовото сърце на града, където се издигат високите стъклени небостъргачи, кварталът на богатите с приказните имения на ул. Шербруук – центърът на „Златната миля на Монреал“ и Ораторията „Св. Джоузеф“ – най-големият храм в Канада. Ще минем по търговската улица Св. Катерина и покрай Университета МакГил, основан през далечната 1821 г. с указ на крал Джордж IV.
Продължаваме нашата панорамна обиколка на града с чаровните квартали Майл Енд, Плато и бохемския Латински квартал. В Плато монреалци се чувстват у дома, далеч от високите небостъргачи и претъпкани с туристи улици на Стария град. Улица „Сен Дени“ пък е главната артерия на френския живот в Монреал, а пресечките на Майл Енд са подслонили Малката Италия, португалски и гръцки преселници.
Ще завършим обиколката с уникалната оживена френско-канадска атмосфера на Стария Град на Монреал, и ще влезем в базиликата Нотр Дам – истинско бижу в сърцето на града, чиито богати и изящни декорации и орнаменти предизвикват възторг у всеки посетител от 1824 г. насам.
Ще имате свободно време за обяд и възможност да се разходите из площадите и тесните павирани улички на Стария град, съхранил облика на европейско градче от 18-19 век: Плас Жак Картие и сградата на Кметството; Плас Д’Aрм, Старото пристанище с Виенското колело, предлагащо магическа гледка към крайбрежието, река Сейнт Лорънс и островите от 60 м височина; Часовниковата кула от 1922 г., реплика на Биг Бен и др.
В ранния следобед ще продължим към град Квебек – бижуто на Френска Канада и единственото запазено укрепено селище на север от Мексико (265 км, 2 часа и 45 мин.). Настаняване в хотел Manoir Victoria 4*, разположен в сърцето на Стария град. Нощувка.

Ден 6 /11.08.2024, неделя/ Квебек
Закуска в хотела. Сутринта е посветена на пешеходна разходка с местен екскурзовод.
Ще разгледаме крепостните стени на Стария град, Парламента на провинция Квебек, Манастира на урсулинките, историческия хотел Шато Фронтенак (отвън), терасите Дюферин, Плас Д’Арм, Рю де Тресор с местните художници, Семинарията, Кметството, Стълбите Чупиврат, Рю дьо Пти Шамплен, Плас Роял и Долния град.
Следобед ще имате свободно време за разходка из тесните калдъръмени улички, исторически забележителности от 17 и 18 век и многобройни френски бутици, бистра и кафенета. Нощувка.

Ден 7 /12.08.2024, понеделник/ КвебекКалгари – Лейк Луиз
Закуска в хотела. Сутринта трансфер до летище и полет за Калгари с прикачване. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване на запад по Трансканадската магистрала за сърцето на Скалистите планини и живописното градче Лейк Луиз (200 км, 2 часа).
Следващите два дни ще ни потопят в красотата на Скалистите планини и всяка секунда ще се удивяваме на величието на природата.
Първата ни разходка сред природата на парка ще бъде при каньона Джонстън до Долния водопад където ще бъдете освежени от пръските на планинския поток. Ще вървим около 2 км в двете посоки, 1.30 ч. Настаняване в хотел Lake Louise Inn 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8 /13.08.2024, вторник/ ледника Атабаска
Закуска в хотела. Отпътуваме рано на север по магистралата Айсфийлд към Нациоален парк Джаспър и ледника Атабаска, дълъг 6 км. Очаква ни разходка по леда със специален 6х6 автобус Айс Експлорър. Ще видим ледените полета Колумбия и ще разгледаме Посетителския център в долината Сънуапта, изграден сред една от най-невероятните и сурови екосистеми на нашата планета, където оцеляването е въпрос на адаптация.
На връщане ще спрем да видим още две от чудесата на природата тук – езерата Пейто и Хектор. Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 /14.08.2024, сряда/ езеро Морейн – езеро Луиз – езеро Емералд – Калгари
Закуска в хотела. Сутринта рано отпътуваме към езерото Луиз – диамантът на дивата планина. Ще имаме достатъчно свободно време за разходка покрай бреговете и снимки, а почитателите на пешеходните турове предлагаме преход до езерото Агнес и чайната, построена през 1901 г. от Канадската тихоокеанска железница като убежище за планинарите (6,5 км в двете посоки, 400 метра денивелация, около 2 ч. преход).
Продължаваме към езерото Морейн, сгушено в Долината на десетте върха на височина 1885 м.
Следобед отпътуване към Калгари и панорамна обиколка на града: финансовия център Даунтаун с Кулата и Боу билдинг – най-високата сграда извън Торонто, Стемпийд граундс, Стефан Авеню.
Настаняване в хотел Residence Inn by Marriott Calgary Downtown 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 /15.08.2024, четвъртък/ Калгари – Виктория
Закуска в хотела. Отпътуване за летището в Калгари и полет за Виктория.
Посрещане на летище от местен екскурзовод и отпътуване към вълшебните градини Бутчарт.
Следва панорамна обиколка на очарователния град, сгушен на южното крайбрежие на остров Ванкувър. Ще видим Китайския квартал, Стария град, Вътрешното пристанище, внушителната сграда на хотел Феърмонт Емпрес и сградата на Парламента.
Настаняване в хотел Royal Scot 3*, централно разположен. Свободно време за вечеря с морски дарове в някой от ресторантите на Lo-Jo или улица Форт и пешеходна разходка в района на Марината и Рибарския кей, по време на която ще усетите неповторимата английска атмосфера на острова.

Ден 11 /16.08.2024, петък/ Виктория – Ванкувър
Закуска в хотела. Отправяме се към ферибота за Ванкувър, като по пътя ще спрем в парк Бийкън Хил и нулевия километър на Трансканадската магистрала, която завършва тук на Тихоокеанското крайбрежие. Ще видим прекрасните дървени къщи в спокойния крайбрежен квартал Оук Бей и ще минем покрай кампуса на Университета на Виктория.
Панорамна обиколка на прелестния Ванкувър с местен екскурзовод. Ще разгледаме Стенли парк с панорамните площадки на Броктън пойнт и Проспект пойнт, Инглиш Бей, района на Даунтаун, Канада Плейс с круизния терминал, историческия Гастаун с голямата атракция Парния часовник и други.
Настаняване в хотел The Listel 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 12 /17.08.2024, събота/ ВанкувърМюнхен
Свободен предиобед и възможност да се потопите в атмосферата на Ванкувър. Може да отидете до висящия мост Капилано и парка към него, Кулата на Ванкувър с панорамната площадка, Аквариума или Музея на антропологията, чиято модерна стъклена сграда внушително се издига над скалата на Плажа на корабокрушенците или просто да се разходите по крайбрежната променада Seawall Water.
Трансфер до летище за полет до Мюнхен в 18:40 ч. Продължителност на полета: 09:45 ч. Нощувка в самолета.

Ден 13 /18.08.2024, неделя/ МюнхенСофия
Кацане в Мюнхен в 13:25 ч. Престой: 2 ч. и 30 минути. Продължение за София в 15:55 ч. Пристигане в България в 18:45 ч.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 14 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 3500 лева на човек;
• Второ плащане от 3000 лева: 01.05.2024;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 15.06.2024;
• При влизане в Канада се изисква електронно разрешително за пътуване (ETA). Цената на ETA е включена в общата пакетна цена, а туроператора се ангажира с попълването на електронния формуляр;

Тагове

Оферти - Канада |  Оферти - Отава |  Екскурзии - Канада |  Екскурзии - Отава |  Луксозно пътуване - Канада |  Луксозно пътуване - Отава

Избрани оферти