Начало / Статии / Статии - Канада

Уинтърлюд и пързаляне по канала Ридо - честване на канадската зима

Автор

/

Определящото физическо качество на Канада е нейния северен климат, тъй че защо да не се възползваме от него? Точно това прави столицата на Канада всеки февруари по време на „Уинтърлюд“, когато Отава отдава почит на снега и леда, започнал през 1979 г.

„Уинтърлюд“ и пързаляне по канала Ридо, Отава, Онтарио, Канада

Много над милион и половина посетители се стичат всяка година за празника, който включва изпълнения по фигурно пързаляне, надбягвания със снегоходки, зимен триатлон (ски, пързаляне и бягане), снежен голф, фойерверки, състезания по готвене на гъста супа, надбягвания с кучешки впрягове, сред многото други прояви.

В парка „Жак Картие“ (северно от Отава, срещу реката) „Царството на снежинките“ е най-големият снежен развлекателен център в света, докато отавският парк „Конфедерейшън“ е място, където се провежда Международният конкурс по ледорезба „Кристал Гардън“, с професионалисти през първата седмица и аматьори през следващата.

Канадското състезание по снежна скулптура в кметския „Хил Парк“ представя гигантски творби, направени от професионални снежни скулптури от всяка провинция и територия. Не е изненадващо, че страната с най-добри хокеисти се гордее и с най-дългата пързалка, канала Ридо, построен през ХІХ в. като военен път, свързващ Монреал и пунктове на запад.

През зимата 8 км от неговата дължина се обработват за пързаляне и служат като главната улица на „Уинтърлюд“, мястото, на което се провеждат повечето състезания. През останалото време от зимата той е най-оживен в работните дни, с мениджъри, които се пързалят до работното си място със своите куфарчета; профучаващи ученици с кутии за обяд; желаещи да станат олимпийски шампиони; поддържащи форма; и бюрократи, плъзгащи се по пътя си към близката сграда на Парламента.

През уикендите мястото е по-свободно, с кънкьори, които често спират за горещ шоколад и „бобърски опашки“ (силно изпържени понички, поръсени с канелена захар) или кленов сироп върху натрошен лед. Ако търсите място за пренощуване, внушителният „Шато Лорие“ остава най-хубавият хотел в столицата, ако не и в цяла Източна Канада.

Построен през 1912 г. на мястото, където каналът Ридо се съединява с река Отава, „Лорие“ предлага историческа, подобна на замък среда, великолепна мебелировка, старовремско обслужване и едно от най- европейските изживявания, които хотел отвъд Атлантика може да предложи.

Къде: Отава, Онтарио, Канада
Най-добро време: 3 седмици през февруари

Виж актуални оферти за пътуване в Отава!

Виж още:

Екскурзия в САЩ

Екскурзия в Нова Зеландия

Почивка на Малдивите

 

>
02 февруари 2012 г.

Тагове

зимен туризъм

любопитно

ски бягане

събития

фестивали

фигурно пързаляне

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти