Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Круиз от Кариби до Европа - с водач от България - 05.03.2024 г.

Номер на оферта

/

239744

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София-Пойнт-а-Питр с прекачване с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
самолетен билет Милано-София с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг;
всички трансфери по програмата
3 нощувки със закуска в хотел 4* в Гваделупа
21 нощувки на борда на Costa Fortuna с изхранване Пълен пансион;
водач-придружител от България при минимум 15 записани
застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

такса обслужване на борда на кораба в размер на 11 EUR/ ден
разходи от личен характер;
застраховка "Отмяна на пътуване"
допълнителни екскурзии на брега

Програма на пътуването

Круизен пакет ОТ КАРИБИ ДО ЕВРОПА - Costa Fortuna

10 карибски острова От Гваделупа до Савона

Незабравимо приключение, включващо 2 нощувки в Гваделупа, още 7 карибски острова, преплаване на Атлантическия океан и 3 пристанища в Европа.

Антигуа и Барбуда, Барселона, Бриджтаун, Гваделупа, Кастрис, Марсилия, Савона, Санта Круз де Тенерифе, Сейнт Мартен, Тортола, Кингстаун, Мартиника,

Маршрут: София – Гваделупe – Тортола – Сен Мартен – Антигуа – Сейнт Винсънт и Гренадини – Мартиника – Гваделупа – Санта Лучия – БарбадосСанта Круз де ТенерифеБарселонаМарсилияСавонаСофия

24 дни / 23 нощувки

ДАТА: 05.03.2024 - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.10.2023:
Вътрешна каюта двойна - 5540 лв / 5740 лв
Кабина с прозорец двойна - 6370 лв / 6570 лв

Цените за пакет в кабина с прозорец и в кабина с балкон подлежат на препотвърждение от страна на круизната компания към момента на резервацията.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Самолетни билети с включен чекиран куфар 20 кг
-2 нощувки със закуска в Гваделупе, хотел **** преди круиза
-21 нощувки на борда на Costa Fortuna с изхранване "пълен пансион"
-Водач от агенцията при 15 записани

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
05.03.2024 София-Гваделупа

Полет София-Париж-Гваделупа. Кацане в Пойт-а-Питр. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка

ДЕН 2:
06.03.2024 г. Гваделупа

Закуска. Свободно време за плажуване

ДЕН 3:
07.03.2024 г. Гваделупа

Закуска. Свободно време за плажуване

ДЕН 4:
08.03.2024 г. Гваделупа, настаняване на борда на кораба

Закуска. Свободно време. Около обяд - трансфер до пристанището в Гваделупа, където ще се настаним на борда на кораба. Отплаване в 23:00 ч.

ДЕН 5:
09.03.2024 г. Плаване

В днешния ден ще имате възможност за почивка, забавления и опознаване на кораба.

ДЕН 6:
10.03.2024 г. Тортола, Британски Вирджински острови 08:00 ч. – 18:00 ч.

Остров Тортола е най-популярният и най-големият от групата на Британските Вирджински острови.Тортола е уникален остров, тъй като предлага вълшебния микс от екзотично спокойствие и богата гама от възможности за приключения. На острова ще откриете от първокласни луксозни хотели до малки уютни вили на брега на морето. Храната е изключително разнообразна и предлага пъстър микс от специалитети местна кухня и континентална кухня. Можете да закусите с капучино и вкусен кроасан, за обяд да похапнете типичното индийско ястие roti, а за вечеря да се насладите на превъзходно четиристепенно меню от местната кухня. Ако не ви се мързелува, препичайки се на някой безлюден плаж, можете да се впуснете в много приключения. Отдайте се на подводно гмуркане, направете си малка екскурзия в морето, разходете се с кон по крайбрежието. Не пропускайте да разгледате забележителностите острова – ботанически градини J.R. O’Neal, националният парк Sage Mountain, както и малкия зелен парк Queen Elizabeth ще ви впечатлят с красотата си. Задължително се разходете поне веднъж по главната улица на Роуд Таун, която ще ви очарова с необикновена си атмосфера и микс от различни култури, аромати и вкусове.

ДЕН 7:
11.03.2024 г. Сен Мартен 08:00 ч. – 18:00 ч.

Сен Мартен е сред най-малките карибски острови, разделен между 2 държави. Това се случва през 1648 г. Френската част е Сен Мартен, а нидерландската - Синт Мартен. Границата между двете части на острова, човек може да усети единствено по отличителните черти на националната култура. Във френската част се намират гурме ресторантите, повече университети, частни училища, а в холандската има повече заведения тип “Бърза закуска“, казина, дискотеки. Целият остров е безмитна зона, а холандската част в близост до круизното пристанище представлява огромна „шопинг“ територия, където цените наистина са доста атрактивни, а стоки има за всеки вкус. Ще направим панорамна обиколка (екскурзия срещу доплащане) на остров Филипсбърг и Големият солен водоем, следва посещение на Граничен паметник Grand Case и град Мариго. Свободно време в центъра на Мариго. Ще имаме и възможност да се отпуснем на плажа. Спиращи дъха гледки, очарователни живописни кътчета и небесен плаж са атракциите на чудна екскурзия, която ни води да открием кое е най-доброто в Сен Мартен с обиколка на най-очарователните места преди незабравима почивка край синьото Карибско море.

ДЕН 8:
12.03.2024 г. Сейнт Джоунс, Антигуа 08:00 ч. – 18:00 ч.

Този карибски остров разполага с разнообразие от страхотни плажове, със ситен бял и розов пясък, но също и с бурна колониална история. Националният парк съхранява наследството от времето, когато тук се е водила борба за надмощие – между испанци, французи и англичани, между роби и робовладелци. Shirley Heights е някогашна важна точка за наблюдение и артилерийска отбрана на острова. Макар и не много висока(около 150 м), тя предоставя възможност за разглеждане от високо на пристанищата и целия остров. Разхождайки се между руините на старите фортове, пред вас ще се разкрие незабравима 360-градусова гледка (екскурзия срещу доплащане). Следващият обект е Blockhouse и Английското пристанище – естествено оформено в най-южната част на острова. През 18 век е служило като база за кралския военен флот. Край него, още тогава е изникнало и селище със същото име. По същото време военните оценяват стратегическото значение на друго пристанище на острова - Nelson’s Dockyard. Със своето местоположение, и до днес, то дава подслон на множество кораби и яхти от ураганните ветрове в региона. В наши дни то е признато от UNESCO за част от световното наследство.

ДЕН 9:
13.03.2024 г. Кингстаун, Сейнт Винсънт и Гренадини 10:00 ч. – 18:00 ч.

Островите Гренадини са заобиколени от коралови рифове, което ги прави много привлекателни за гмуркане. Тук препоръчваме да посетите красивите градини на Монреал (екскурзия срещу доплащане) заедно с най-голямото селище на острова, наречено долината Месопотамия, където ще видите фермери и местни жители, ангажирани с карибския провинциален начин на живот.

ДЕН 10:
14.03.2024 г. Форт дьо Франс, Мартиника 08:00 ч. – 20:00 ч.

Мартиника е рожденото място на съпругата на Наполеон Бонапарт – Жозефина. Нейният дом е превърнат в чудесен парк с малък музей, едно от най-тихите и приятни места за разходка на острова. Не пропускайте да посетите прочутия ботанически парк-градина "Балата", недалече от столицата. Известно време на Мартиника живее и известният френски художник Пол Гоген и днес на острова има малък музей, посветен на него. Почти половината остров е зает от красиви тропични гори, в които все още се срещат различни малки гризачи, земноводни, някои влечуги, разноцветни пеперуди, редки ендемични представители на паяците и бръмбарите, красиви птици и привличащи вниманието пърхащи колибри. Най-високата точка на о. Мартиника е прочутият вулкан Мон Пеле (1397 m), изригнал през 1902 г. и разрушил град Сен Пиер, като отнел живота на над 30 000 души. Жив останал само един затворник, чиято килия го запазила от бушуващата стихия на вулкана. Днес в града има малък музей, посветен на това изригване на Мон Пеле, където се пази камбаната на църквата, повредена по време на изригването, както и много предмети от бита на хората от това време.

ДЕН 11:
15.03.2024 г. Пойнт а Питр, Гваделупа 08:00 ч. – 23:00 ч.

Един от най-популярните карибски острови ще ви посрещне с тропическите си плажове и екзотична природа. В началото, нашата екскурзия (срещу доплащане) ще премине покрай няколко островни градчета - Baie Mahault, Le Lamentin, Ste Rose. Екскурзоводът ще ни запознае както с архитектурно-историческите им паметници, така и с модерните сгради. Ще се насладим на различни пейзажни гледки, и ще преминем покрай местните плантации – с кокосови и бананови палми, захарно цвекло, бадемови дръвчета. Пътят ни ще продължи покрай северното крайбрежие на Гваделупа,, между сините води на Карибско море и зелените планини на острова. След около час ще пристигнем в град Deshaies.и неговата луксозна ботаническа градина – Jardin Botanique. Разположена на площ от 7 хектара, градината ще ви срещне с приказната карибска флора – цветя, палми, дървета. Райското кътче е приютило и много видове птици – колибри, папагали, фламинго. От тук се разкриват прекрасни гледки към съседните острови. На връщане към пристанището, ще спрем за плаж на най-красивото място по северното карибско крайбрежие на острова.

ДЕН 12:
16.03.2024 г. Кастрис, Санта Лучия 08:00 ч. – 18:00 ч.

Санта Лусия е познат също и като „Перлата на Карибско море”. В южната част на острова има верига от 18 вулканични конуса и голям брой кратери. Там се намират и двата вулкана близнаци – „Големият питон” и „Малкият питон”. Част от забележителностите, които влизат в програмата (екскурзия срещу доплащане) е хълмът Morne Fortune, където ще видим Къщата на губернатора. След това ще минем през едно от най-красивите кътчета не само на острова, но и на Карибите - залива Мариго Харбър с градчето Мариго Бей. По пътя ще видим банановите плантации, благодарение на които Сейнт Лусия заема едно от челните места по износ на банани. Разходката ще продължи и по западното крайбрежие на острова като първо ще минем през рибарските градчета Anse La Raye и Canaries, а след това ще стигнем до градчето Суфрие – древната столицата на островния народ и ще видим отблизо едноименния вулкан. В района на градчето се намират и известните вулкани близнаци. Големият питон е с височина 798 м., а по-малкият му брат е висок 743 м. Накрая ще завършим с посещение на ботаническата градина Diamond Botanical Garden, в която са събрани част от най-представителните видове на острова и в Карибския басейн.

ДЕН 13:
17.03.2024 г. Бриджтаун, Барбадос 08:00 ч. – 18:00 ч.

Барбадос е остров, изпълнен с история и в сърцето му се намират сгради, обявени за световни културни обекти от ЮНЕСКО. На западното крайбрежие, или по-познато като „платиненият бряг” се намира историческият град Хоултаун (Holetown) – мястото, където през 1627 год. са пристигнали първите британски заселници и единственият град в Барбадос до 1629 година. Барбадос е малък остров, но може да се похвали с множеството си плажове с чисти и широки ивици снежнобял пясък, които се губят в тюркоазените води на Карибско море. Западното му крайбрежие е известно със своите луксозни хотели, вили и плажове. Внимание заслужават и природните забележителности на Барбадос. Ботаническата градина “Andromeda Botanic Gardens” е открита като частна семейна градина, в нея могат да се видят невероятни колекции от екзотични растения, а в центъра ? има скрито езеро. “Andromeda Botanic Gardens” е съставена от близо 20 отделни, но свързани помежду си градини. Тук се срещат над 500 различни вида растения, включително над 150 вида дървета и палми. В резервата за диви животни “Barbados Wildlife Reserve” ще бъдете очаровани от срещи със Зелената морска котка (вид Коткоподобни маймуни), игуани, елени, каймани и някои видове змии (опасните видове са прибрани в заградени места). (екскурзия срещу доплащане)

ДЕН 14:
18.03.2024 г. Плаване

Днес имате възможност да съберете сили за втората половина на нашето пътуване. Прекарайте деня край басейна на палубата, в спорт и почивка.

ДЕН 15:
19.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 16:
20.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 17:
21.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 18:
22.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 19:
23.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 20:
24.03.2024 г. Санта Круз де Тенерифе, Канарски острови 08:00 ч. – 17:00 ч.

С площ от 2034 км?, Тенерифе е най-големият остров от архипелага на Канарските острови, а също и най-населеният остров в Испания. На територията му се намира и най-високият връх в Испания – Тейде (3718 м.) При ясно време, от върха на кратера на Тейде могат да се видят всички останали острови от групата, както и бреговете на Африка. Националният парк „Лас Канядас дел Тейде“ през 2007 г е включен в Списъка за световно, културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Днес ви предлагаме екскурзия (срещу доплащане) през типични местни селища, красив боров масив, сменяйки картината от тропична растителност към алпийска, и в Националния парк в лунен, вулканичен пейзаж. Ще продължите към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината „Уканка“. Следва свободно време за почивка и обяд в местен ресторант и възможност да си закупите от прочутия пчелен мед от кестени или палми от района на вулкана. На връщане ще минете покрай Исаня, където се намира Центъра за проучване и изследване на атмосферата. Ще направите красиви снимки от панорамните площадки „Тортата“, „Площадката на злото“, „Фонтаните на Джоко“ и „Ортуньо“. Ще се потопите в зеленината на Есперанса, за да достигнете до столицата на острова – Санта Круз.

ДЕН 21:
25.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 22:
26.03.2024 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 23:
27.03.2024 г. Барселона, Испания 13:00 ч. – 19:00 ч.

В този ден предлагаме обзорна екскурзия на български език (срещу доплащане). По време на нея ще видите: Статуята на Колумб, Парка на Цитаделата с Триумфалната Арка, Саграда Фамилия (разглеждане на фасадите отвън), кварталът на модернизма „Ешампле“ с известните къщи на Гауди Каса Мила и Каса Батльо, също така Каса Аматлер и Каса Лео-Морера,Площад Каталуня и Площад Испания с бившата арена за корида, Хълма Монжуик с Испанското село и Олимпийския пръстен, Ла Рамбла.

ДЕН 24:
28.03.2024 г. Марсилия, Франция 08:00 ч. – 17:00 ч.

Добре дошли на Лазурния бряг. Марсилия е най-голямото пристанище във Франция и на Средиземно море. Тук може да разгледате стария град (екскурзия срещу доплащане), с очарователния бряг със стотици яхти и многобройните кафенете и рибни ресторанти около тях. Не пропускайте да посетите Катедралата Нотр Дам дьо ла Гард и абатството Св. Виктор. Преминавайки ще видите и замъкът Иф, описан в „Граф Монте Кристо“. От магазинчетата в центъра, може да си купите сувенири и Марсилски сапун, наречен още „Провансалското чудо“.

ДЕН 25:
29.03.2024 г.: Савона, Италия, акостиране в 09:00 ч.

Освобождаваме каютите и се отправяме към летището за полет Милано-София..

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Условия за резервация:
Депозит 1: 1500 лв/човек
Депозит 2: 2000 лв/човек
Пълно плащане: до 05.02.2024

Условия за анулации:
До 29.12 – 1000 лв/човек
30.12-05.02 – 50% от стойността на круизния пакет
След 05.02 – 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Круизи 2024 - Испания |  Круизи 2024 - Барселона

Избрани оферти