Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

Най-доброто от Виетнам и Камбоджа – перлите на Индокитай

Номер на оферта

/

241703

Дати & цени

25 ноември 2024 - 07 декември 2024 г. - Цена от 4940 лв.
15 февруари 2025 - 27 февруари 2025 г. - Цена от 4940 лв.

Цената включва

- Самолетни билети София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул– София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
- Самолетен билет Сием Рип – Дананг с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
- Самолетен билет Данаг – Ханой с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
- 10 нощувки по програмата, както следва:
1 нощувка в Ханой - TOKYO HOTEL 4* или подобен;
1 нощувка на кораб в Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен;
2 нощувки в Хой Ан - HADANA BOUTIQUE RESORT 4* или подобен;
2 нощувки в Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
1 нощувка в Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен;
3 нощувки в Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;
- Круиз по залива Халонг (по време на престоя на кораб);
- Изхранване: 10 закуски, 2 обяда, 1 брънч и 1 вечеря;
- всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата;
- всички трансфери по програмата;
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
- водач-преводач от агенцията – при група мин. 15 туристи;


Цената не включва:

- разходи от личен характер;
- напитки по време на храненията;
- допълнителни екскурзии;
- Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.
- Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
- доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
- Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 60 долара на човек (събират се на летище София).

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Ранни записвания до 31.05.2024

1 Ден София - Истанбул
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Виетнам през Истанбул.

2 Ден Истанбул - Хо Ши Мин
Пристигане в Хо Ши Мин. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Време за почивка.
Хо Ши Мин, познат в миналото като Сайгон, е космополитен град, изключително чист и добре уреден. Разхождайки се по улиците на града, няма да намерите разлика с европейските градове. Преди да стане част от Виетнам, градът е бил център на Френски Индокитай, а след това и столица на Южен Виетнам. Нощувка в Хо Ши Мин.

3 ден Хо Ши Мин
Закуска. Днес ще се отправим северозападно от Хо Ши Мин на около час и половина пътуване до тунелите Ку Чи.
Първоначално изкопани с цел организиране на партизански действия срещу французите, тунелите Ку Чи са разширени по време на войната в Индокитай (Американската война), за да се превърнат в тайна и невероятна подземна мрежа за защита на партизаните от Виет Конг от френските и американските войници. В комплекса има повече от 200 километра подземни тунели, съдържащи складови помещения, кухни, болници, спални помещения и дори училища, някога обитавани от повече от 10 000 души. Някои от тунелите достигат дори до Камбоджа.
Ще обиколим част от огромната мрежа от подземни проходи и тунели, за да надникнем в историята, живота , упоритостта и находчивостта на виетнамците по време на войните, които са водили.
След това ще се върнем в Хо Ши Мин за нашия сити тур на града. Започваме с Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа артефакти и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия.
Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Ще се разходим из Двореца, за да се възхитим на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин.
След това се отправяме към Централната поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж. Завършваме с посещение на оживения пазар Ben Thanh, за да се насладим на пазаруването и да открием способностите си да се пазарим за интересните стоки и сувенири, които винаги ще ви напомнят за този вълнуващ ден.Нощувка в Хо Ши Мин.

4 Ден Хо Ши Мин – делтата на Меконг – Хо Ши Мин
Закуска. Днес за разнообразие ще сменим градския пейзаж с тучни оризища и ферми за плодове. Отпътуваме от град Хо Ши Мин към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг.
След пристигане ще се отправим към крайбрежния кей за приятна екскурзия с моторна лодка. Ще имаме възможност да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя. Ще сменим лодката с тук- тук или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване.Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.

5 Ден Хо Ши Мин – Пном Пен
Закуска. Днес ще се отправим към границата с Камбоджа. Пътуването ни ще продължи около 1.5 часа. При пристигане на границата (Bavet/Moc Bai), уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане от местния водач за Камбоджа и отпътуване за град Пном Пен.
Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове.
След пристигане, ще направим обиколка на най-големите забележителности на Пном Пен.
Ще започнем с посещение на Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическа, кхмерска архитектура, богата златна декорация и сложно оформление на отбранителни стени, включващи смесица от кхмерски елементи и френско влияние. Едно от красивите места е Сребърната пагода, която съхранява много национални съкровища, включително много златни и украсени със скъпоценни камъни статуи на Буда. Разположена в комплекса на Кралския дворец, това е най-свещеният храм в страната.
Следва посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен изключително на кхмерското изкуство и скулптура.Ще научим за историята на Камбоджа още от времето на „Златния век“ от периода Ангкор, с отлична колекция от кхмерско изкуство и скулптура, които са събрани от много археологически обекти в цяла Камбоджа. Настаняване в хотел за нощувка.

6 Ден Пном Пен – Сием Рип
Закуска. Днес ще се отправим към Сием Рип – древната столица на кхмерската империя.
По пътя ще спрем за посещение в местното село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видим местните да продават много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате.
Следващата ни спирка е езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Камбоджа. За разлика от забързания и оживен Пном Пен,, тук времето тече спокойно, далеч от градската суматоха. За жителите тук животът на вода е част от ежедневието и трябва да се запази от бързото развитие на съвременното общество.
Разположен на 18 километра от центъра на Сием Реап, Kampong Phluk е едно от най-впечатляващите и непокътнати постоянни селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 местни жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора и живота край езерото. Ще се качим на местната лодка и ще се отправим на релаксираща и приятна разходка по езерото. Ще се потопим в природата, за да надникнем в разнообразния начин на живот, докато лодката ни се плъзга през мангровите гори, наколните къщи, плаващото училище и полицейския участък. Подгответе фотоапарата си, за снимки на живописната гледка към езерото Тонле Сап, местните жени или деца, които си проправят път през речния канал, или жителите на селото, които продават и купуват продукти на импровизиран плаващ пазар.
Пристигане в Сием Рип. Настаняване. Свободно време и нощувка.

7 Ден Сием Рип
Закуска. Днес ще имаме цял ден, за да разгледаме и опознаем археологическия парк Ангкор.
Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология.
Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива. Връщане в хотела. Нощувка.

8 Ден Сием Рип – Дананг – Хой Ан
Закуска. След закуска ще имаме свободно време за самостоятелни занимания или По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия „Поглед в ежедневието Сием Рип“
Сием Рип е известен не само с древния храм на Ангкор, но и с пасторалната и живописна природа в неговите околности. Ще се отправим извън града, за да станем свидетели на селския начин на живот. Ще се разходим в местно село, минавайки през буйни оризови полета, овощни градини и зеленчукови ферми, за да придобием представа за начина на живот на местните жители, включително засаждане на ориз, отглеждане на биволи, риболов и местни занаяти.
Ще се отбием в семейна работилница, където местните занаятчии ще ни обяснят значението на един от основните поминъци – плетените ратанови изделия. Ще се отбием в дома на местен фермер, заобиколен от градини и полета, където ще разберете истинския кхмерски начин на живот в провинцията. Ще се заемем и с приготвянето на някои традиционни кхмерски ястия с нашите домакини. Ще имаме възможност да проследим всяка стъпка, от избора на продукти и подправки до аранжирането на типично кхмерско ястие, което ще опитаме след това. Домакинът ще се радва да сподели с нас вкусните рецепти за домашно готвене, които да използвате и у дома. Връщане в Сием Рип.
Трансфер до летището за полет до Дананг. Пристигане, уреждане на митническите и визови формалности. Трансфер до Хой Ан. Настаняване в хотела. Време за почивка и нощувка.

9 Ден Хой Ан
Закуска. Известен като проспериращо търговско пристанище между 15-ти и 19-ти век, крайречният град Хой Ан все още пази своето очаривание от отминали времена. Доказателство за това е оживения пазар и изобилието от сувенири и текстилни магазини, които ще намерите тук. Това, което прави Хой Ан забележителен е, че старият му квартал е почти перфектно запазен. Улиците все още са обградени от стари къщи и магазини с керемидени покриви, скрити пагоди и обширни цветни пространства. Неслучайно центърът на Хой Ан е обявен за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО.
Днес ще направим пешеходна обиколка в стария град Хой Ан, който е известен със своята добре запазена архитектура, пешеходни улици и типична местна кухня. По време на тази разходка ще видим едни от най-известните историческите търговски и административни сгради, древни пагоди и традиционни места за поклонение с влияние от китайската, японската и виетнамската архитектура. Ще спрем на емблематичния 400-годишен японски покрит мост, построен за първи път от японската общност през 1590 г., който води до китайския квартал. Ще посетим залата за събрания на китайската конгрегация Chaozhou, любувайки се на изящните дърворезби по стените и олтара. Ще научим интересни факти за китайската общност по време на престоя им в Хой Ан. Разходката продължава по закътаните улици на Хой Ан, по които тихо тракат безброй шевни мащини. Това малко очарователно градче също е дом на стотици шивашки ателиета и никой не може да обясни точно кога, как или защо е станало предпочитано място за този занаят. Може да посетите шивашко ателие, където можете да си закупите дрехи по поръчка.
Не може да минем и без световно известният копринен фенер. По малките улички ще стигнем до дома на местен занаятчия, където ще се запознаем с историята, формата и цвета на фенерите, както и с етапите на производство. Ще опитаме да създадем или украсим свой собствен фенер и го вземем у дома като сувенир.
Следобед, по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до хълма Ба На и „Златния мост“
Това пътешествие продължава около 1,5 часа от центъра на Хой Ан до хълма Ба На, живописен планински район със спиращи дъха панорамни гледки. Разположено на повече от 1400 метра над морското равнище, температурата на това място е сравнително ниска през цялата година.
Пристигаме на станцията на кабинковия лифт Ba Na Hills - пътуване по модерната система от лифтове и гледка от птичи поглед към природата, която е поразително красива, докато се наслаждаваме на усещане за полет в синьото небе сред облаци и вятър. Тук може да изпитате усещането, че се разхождате в облаците, когато вървите по Златния мост, който сякаш се поддържа от чифт гигантски ръце, изникващи от планината.
След това ще се насладим на свободното време в Ba Na Hills за разходка по красивите улици изпълнени с цветни лехи и вили, ще посетим винарска изба и пагоди.
Връщане в Хой Ан. Свободно време. Нощувка.

10 Ден Хой Ан - Ханой
Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Ханой.
Пристигане в Ханой. След пристигане ще направим обиколка на виетнамската столица. Турът ще започне с Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в традиционен виетнамски стил, архитектура от 11-ти век.Следва едно незабравимо пътешествие по улиците на Ханой с рикша. Ще имаме възможност да се запознаем с местната атмосфера по неописуем начин. Животът тук е оживен и забързан. Местен шофьор ще ни разходи по тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“. В Стария квартал, още от 15-ти век, тези улички носят имената на стоките и услугите, които се предлагат на тях - улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакираните изделия и улица на бижутата. Ще се потомим в завладяващия лабиринт от задънени улички, може спокойно за се спазарим за цената и да си купим необичайни предмети, които винаги ще ни напомнят за този незабравим следобед.
Завършваме пътуването си с разходка из живописното езеро Хоан Кием - Езерото на върнатия меч, кръстено на магически меч, използван някога от най-почитаните герои, за да победят китайската династия Мин и след това върнат при бога на Златната костенурка на езерото.
Настаняване в хотела. Нощувка.

11 Ден Ханой – Ха Лонг - кораб
Закуска. След закуска ще отпътуваме от хотела до залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане ще ни посрещнат напитка за добре дошли на борда на кораба преди настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, ще се срещнем и ще разговаряме с местните селяни преди да поплуваме или да се отпуснем за почивка на кораба. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.

12 Ден Ха лонг – Ханой - отпътуване
Сутринта, след като посрещнем изгрева на борда, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Участъците от варовиковите образувания в залива са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. По време на обратното плаване към кея ще ни сервират брънч. Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой.
Свободно време в Ханой за покупка на последни сувенири, които да Ви напомнят за това незабравимо пътешесвие.
Следобед трансфер до летището за международния полет до Истанбул.

13 Ден Истанбул - София
Пристигане в Истанбул. След кратък престой полет до София. Добре дошли у дома!

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Хо Ши Мин

Избрани оферти