Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден 2018 на остров Корфу от Пловдив

Номер на оферта

/

214436

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
Фериботни такси и билети;
3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел 3*;
1 празнична Великденска вечеря с жива музика и танци;
Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
Посещение на местна църква за Великденската литургия;
Водач по време на пътуването
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя;

Цената не включва

Градска такса - престой за хотел 3* - 1.5 евро на стая на ден/заплаща се на рецепция при пристигане;
Екскурзията до Палеокастрица –15 евро / деца до 12 години – 8 евро;
По желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион – 18 евро за възрастни / 10 евро – деца до 12г; не включва вх.такса от 5 евро – заплаща се на място;
Медицинска застраховка за лица до 65 г. – 2 лв. на ден.
Доплащане за единична стая - 120 лева;

Програма на пътуването

Незабравим Великден 2018 на остров Корфу - „Острова
на Нимфите” от Пловдив
… не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново...
5 дни / 3 нощувки със закуски и вечери
Дата: 05.04.2018 г.
Цена: 349 лв* за резервации до 20.02.2018г.
Редовна цена 369 лв.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН / 05.04. БЪЛГАРИЯ – СОЛУН – ИГУМЕНИЦА
Отпътуване в 20:30ч. от Пловдив;от София в 22:30ч. от площад “Александър Невски“ по маршрут СофияКулатаСолун- Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ДЕН/ 06.04. ИГУМЕНИЦА – остров КОРФУ
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу /01:30 ч./.
Пристигане в Керкира. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка или по желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион. Около 14.00 ч отпътуване от хотела към Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най-стария квартал Кампиело. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /07.04. остров КОРФУ
Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Свободно време за самостоятелна разходка из най-стария квартал Кампиело. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. За тези от Вас които желаят в 23.00 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

4 ДЕН / 08.04. ПАЛЕОКАСТРИЦА
Закуска. По желание в 10.30 ч. екскурзия до Палеокастрица, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие и посещение на фабрика за кумкуат – дребен цитрусов плод, символ на остров Корфу. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Завръщане в хотела. Свободно време за почивка. Празнична Великденска вечеря с жива музика и танци. Нощувка.

5 ДЕН / 09.04. остров КОРФУ – СОФИЯ – ПЛОВДИВ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вeчерта.

Допълнителна информация

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4 и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5 (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Срокове за плащане: Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти