Начало / Статии / Статии - Гърция

10 държави, до които можем да пътуваме в момента

Автор

/

Следенето на ситуацията с отварянето на границите, отпадането и повторното въвеждане на ограничителни мерки по държави е достойно за защита на докторска степен занимание. Но няма нужда вие да го правите, защото при нас винаги можете да откриете актуална информация.

Ако вече мислите за почивка и предпочитате да хванете този сладък момент, в който страните вече приемат туристи, но все още не са придошли вълните от посетители, които вероятно ще залеят известните дестинации в края на лятото - сега е времето да го направите!

Ето десет страни, до които в момента се пътува сравнително или съвсем лесно. Освен това на тези места има къде да пиете кафе на слънце и можете да отидете на плаж - какво друго му трябва на човек (освен плажна кърпа и няколко маски в куфара)?

Гърция

Гърция официално откри туристическия сезон в средата на май, като броят на почиващите все още е доста малък. В страната в ход е план за ваксиниране на цялото население на малките острови с цел те да бъдат обявени за “зони без COVID”. Заведенията, музеите и археологическите обекти са отворени

Разгледайте оферти за почивки в Гърция тук!

Италия

В средата на май Италия отмени задължителната дотогава 5-дневна карантина за чужденците, с което на практика отвори границите си за туристи. Ресторантите и кафенетата са отворени на открито, а от 1 юни ще сервират и на закрито. Музеите също работят, макар и с намален капацитет. Ла долче вита се завръща бавно, но сигурно!

Разгледайте оферти за почивки в Италия тук!

Албания

При влизане в Албания няма изискване за PCR или друг тест за български граждани, което е допълнителен плюс към и без това достъпните морски почивки в балканската страна. Адриатическото крайбрежие на Албания е микс от скалисти и пясъчни ивици, кристалночиста вода и средиземноморска растителност.

Разгледайте оферти за почивка в Албания тук!

Франция

Баровете и ресторантите отвориха врати на 19 май след месеци на ограничения и страната започва постепенно да се връща към нормалния живот. Освен това френските власти обявиха, че чужденците, които трябва да представят отрицателен PCR тест при завръщане в собствената си страна, ще получат безплатен такъв на територията на Франция.

Разгледайте оферти за почивки във Франция тук!

Кипър

Към момента България е в “червения списък” за влизане в Кипър, което означава, че се изисква отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната, и втори веднага след пристигане. Кипър е една от страните с най-чисти плажове, а според легендата край бреговете на страната от морската пяна се е родила богинята Афродита.

Разгледайте оферти за почивки в Кипър тук!

Малта

Преди ден Малта обяви, че е достигнала стаден имунитет, след като 70% от населението е получило поне една доза от ваксината, а 42% са напълно ваксинираните. От повече от две седмици в страната няма регистриран смъртен случай, свързан с усложнения от COVID-19. България в момента е в “оранжевия” списък на Малта, което означава, че се изисква представяне на отрицателен PCR тест при пристигане. С влизане в сила на дигиталния общоевропейски COVID паспорт се очаква ваксинираните чужденци да могат да влизат без тест.

Разгледайте оферти за почивки в Малта тук!

Испания

Почивката в Испания е само на един PCR тест разстояние, а много от мерките в страната отпаднаха. Заведенията работят до полунощ, но носенето на маски на открито и закрито е задължително. Очаква се някои от испанските региони да отменят това изискване в близките дни.

Разгледайте оферти за почивки в Испания тук!

Египет

Египет е една от най-добрите дестинации за балансирана почивка - една седмица в африканската страна е достатъчна да се насладите на невероятните й плажове, да се гмурнете сред цветните рибки, да се изправите очи в очи със Сфинкса и да влезете в мистичните пирамиди. В страната има изискване за PCR тест, но много от пакетните оферти включват 50% намаление на цената му.

Разгледайте оферти за почивки в Египет тук!

Тунис

Ако искате да смените континента и да се докоснете до пустинята, Тунис е друга топла алтернатива. Средиземноморското крайбрежие на страната е с божествени пясъчни ивици, а сред пясъците се крият останките на някога велики градове. И макар ситуацията постоянно да се променя относно изискването за PCR тест, офертите за почивка в Тунис са на толкова добри цени (започват от 650 лева за 7 дни с включен полет), че това няма чак толкова голямо значение.

Разгледайте оферти за почивки в Тунис тук!

Черна гора

Черна гора заложи на финансови стимули за посетителите си това лято. Местните власти обявиха, че всеки турист, който се разболее от новия коронавирус в страната, ще получи безплатно лечение. Освен това всички, които трябва да представят отрицателен PCR тест при завръщане в собствената си страна, ще могат да си направят безплатен такъв в Черна гора.

Разгледайте оферти за почивки в Черна гора тук!

>
25 май 2021 г.

Тагове

любопитно

полезно

новини

пътуване

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти