Начало / Статии / Статии - Гърция

Най-добрите държави за почивка с цялото семейство

Автор

/

Когато планирате почивка с цялото семейство, това означава да планирате няколко почивки едновременно, така че да си изкарат добре и възрастните, и децата (а отделно бебето, детето на 3 години и тийнейджърът имат съвсем различни интереси и представи за това какво означава забавно пътешествие). 

Ако ви предстои тази тежка задача, най-напред направете в главата си списък на нещата, които всеки от семейството най-много харесва по време на почивка (басейн, време за плаж, време за музеи, нова и интересна храна, разходка с лодка или посещение на аквариуми и зоопаркове). Можете заедно с по-големите деца да обсъдите кои държави обмисляте и да ги оставите да дадат предложения или да направят проучване. 

А ако започвате съвсем от нулата, ето няколко държави, където ще откриете по нещо за всеки от семейството. 

Гърция 

Снимка: iStock by Getty Images

Да се каже, че Гърция е добра дестинация за пътуване с деца е меко казано - гърците обожават децата и малките посетители получават много внимание, когато посещавате ресторанти, хотели и други места. Макар all inclusive хотелите в страната да не са особено популярни, намирането на място за хапване с деца никак не е трудно. 

Островите Крит, Корфу, Родос и Наксос са сред най-предпочитаните от семействата с деца. По-големите деца и тийнейджърите ще харесат и острови като Миконос и Санторини, където има повече хора, но гледките и плажовете са впечатляващи. 

Вижте най-добрите оферти за почивки в Гърция! 

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Турция е топ дестинация за семействата с деца заради огромното разнообразие от all inclusive хотели, които предлагат добра почивка на добри цени. Анталия, Фетие, Кушадасъ и Мармарис са сред най-предпочитаните дестинации - там има избор от хотелски забавления, аквапаркове, музеи и археологически обекти, където уроците по история могат да се учат под открито небе. 

Истанбул също е перфектна дестинация за семейства с деца с многобройните си атракции за малки и големи - аквариум, увеселителни паркове, възможности за разходка с лодка по Босфора или до Принцовите острови. 

Вижте най-добрите оферти за почивки в Турция!

Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Независимо къде в Италия пътувате, децата от всички възрасти ще харесат храната в страната - кое дете не обича пица, спагети и сладолед? 

Рим е рай за потапяне в живота на древните римляни из коридорите на Колизеума, Флоренция е магическа от Пиаца Микеланджело, Венеция е рай с безбройните си мостчета и майсторите си на стъкло, които можете да наблюдавате, докато работят. 

Вижте най-добрите оферти за почивки в Италия!

Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Испания е страна, в която животът се върти около семейството, а децата са в парковете и ресторантите с родителите си до късно вечер. Тук свободата на най-малките членове на фамилията е вдъхновяващо и трудно може да се говори за места, които са “подходящи за деца” - просто децата са добре дошли навсякъде. 

Те ще харесат както плажовете на Коста дел Сол, Коста Брава и Коста Бланка, така и арт кварталите на Барселона и Валенсия

Вижте най-добрите оферти за почивки в Испания!

Франция

Снимка: iStock by Getty Images

Когато говорим за деца и Франция, обикновено се сещаме за Дисниленд, но страната може да предложи още толкова много забавления за цялото семейство. Често първа спирка е Париж, където приказките за крале и кралици, за революции и кули до небето са пред очите им. Не по-малко добре ще си изкарате и в други части на Франция - от лавандуловите полета и спретнатите села на Прованс до плажовете и панорамните гледки на Лазурния бряг. 

Вижте най-добрите оферти за почивки в Франция!

>
04 юли 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти