Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Предколедна екскурзия до Залцбург, Халщат и Виена

Номер на оферта

/

236050

Дати & цени

Цената включва

Цена:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 485 лв.
- Доплащане за единична стая: 150 лева
- Дете до 7 г., настанено с двама възрастни в стая: 200 лева
- Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 390 лева

Цената включва:
- Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
- 4 нощувки със закуски в хотели *** както следва: 1 нощувка със закуска в района на Любляна; 2 нощувки със закуски в района на Залцбург; 1 нощувка със закуска в района на Виена
- Туристическа програма в Любляна, Залцбург, Халщат и Виена
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- Паркинги и пътни такси

Цената не включва:
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро: 2 лв. на ден към Алианц Травел с покритие и за COVID - 19 /по желание/
- Градски такси: 10 евро за всички хотели / задължителни /
- Входните такси за посещаваните обекти
- Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Допълнителна информация
- Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата.
- Туроператорът не носи отговорност при промяната им. - Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
- Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
- За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
- Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - наличие на европейски сертификат или отрицателен КОВИД тест
- Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
- Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туристи (Уведомление за несъбран минимум - 14 дни преди заминаване)

Програма на пътуването

Още през ноември ще усетите настроението и аромата на Коледа, ако посетите Бавария. Във въздуха ухае на печени кестени и канелени ролки. Разбира се, няма как да не опитате и традиционната немска напитка – глювайн (греяно вино). Коледното настроение допълнително се подсилва и от приятна музика. Празничната украса те пренася в приказен свят и ти ставаш част от него!
============================================================
План на пътуването

1 ден: СофияСловения /900 км/
Отпътуване от София в 05.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Пристигане в Словения. Настаняване в хотел в Домжале, района на Любляна. Нощувка.

2 ден: СловенияЗалцбург /300 км/
Закуска. Кратка разходка в Любляна – Драконовият мост, Катедралата „Св. Николай“, Кметството с фонтана, Тройният мост и площад „Прешернов“. Отпътуване за Залцбург – градът на Моцарт, където вече цари коледна атмосфера. Спирка в Кран, четвъртият по големина град на Словения. Разглеждане на стария град, където р. Кокра се влива в Сава. Време за обяд. Пристигане в Австрия. Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка.

3 ден: Залцбург – Халщат – Бад Ишъл
Закуска. Туристическа програма в Залцбург: Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург; родната къща на Моцарт; паркът към двореца "Мирабел". Свободно време из тесните улички, където ще имате възможност да опитате от коледните сладкиши и да се очаровате от коледната атмосфера. Време за обяд. По желание и при възможност посещение на Халщат – малко градче, сгушено в алпийския масив Дахщайн, прекрасно място за разходка по брега на езерото Халщетерзее. Днес градът се счита за едно от най–красивите места в света, наричан „Перлата на Австрия“. Основният поминък на местното население е бил добивът на сол. Продължаваме към Бад Ишъл, един от прочутите курорти на Австрия и някога предпочитано място за почивка на династията Хабсбурги. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: ЗалцбургВиена /300 км/
Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка: забележителностите на представителния булевард Рингщрасе, Дворецът "Белведере", днес помещаващ Националната Художествена галерия на Австрия /отвън /, Виенската опера, Дворецът "Хофбург", Парламента, великолепната сграда на Кметството, Пратера с Виенското колело, UNO City със сградите на ООН. Пешеходна обиколка в старата част на Виена: площад “Мария Терезия”; площадът на героите; площад “Грабен” с колоната на Чумата от 17 в.; катедралата “Свети Стефан” и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време за разходка и пазаруване на коледните базари. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

5 ден: АвстрияСофия /900 км/
Закуска. Отпътуване за България. Възможност за посещение на Будапеща (около 2 часа обиколка комбинирано с автобус и пеша). Пристигане в София вечерта.

==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни базари - Австрия |  Коледни базари - Виена

Избрани оферти