Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

Приказка в Тоскана - 5 нощувки - с автобус

Номер на оферта

/

236348

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран за международни превози автобус
- 5 нощувки в хотели *** както следва:
1 нощувка със закуска в района на Загреб
3 нощуви със закуски в района на Флоренция /Монтекатини Терме/
1 нощувка със закуска в Словения
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- Разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно
- Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция

Цената не включва

- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗАД "Армеец": 2 лева на ден на човек /по желание; заявява се и се заплаща предварително/
- Входни Туристически такси /Check point/ за Флоренция, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и Сиена: 30 евро на човек /задължителни, заплащат се предварително/
- Слушалки за Флоренция: 2 евро /заплащат се по желание/
- Градска такса по 2 евро на вечер за хотели***: 10 евро на човек /задължителни, заплащат се предварително/
- Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Тоскана – името говори само за себе си. Неповторимо съчетание от история, култура и най-качествените вина. Посещение на люлката на Ренесанса Флоренция и Пиза, както и на прекрасните градчета Лука, Сиена и Сан Джиминяно – приказка, в която да се изгубиш.

ДАТИ:
03.05.2023 - 08.05.2023 - няма места
16.06.2023 - 21.06.2023

6 дни/5 нощувки

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 785 лв.
- Доплащане за единична стая: 290 лв.
- Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни: 645 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден: СофияЗагреб (800 км)
Отпътуване от София в 06.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер пристигане в Загреб. Кратка туристическа програма в столицата на Хърватия - Площад ""Бан Йосип Йелачич"", Градец и църквата ""Св. Марко"", Хълмът Каптол с Катедралата ""Св. Богородица"". Настаняване в хотел*** в района на Загреб. Нощувка.

2 ден: ЗагребБолоня – Монтекатини (615 км)
Закуска. Отпътуване за Италия. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емилия Романя – регион с културни центрове и живописни планински пейзажи. Посещение на Болоня: площад “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” и площад „Нетуно” с прочутия фонтан, наклонените кули Гаризенда и Азинели. Свободно време. Продължаване за област Тоскана. Настаняване в хотел в Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.
Нощувка.

3 ден: Монтекатини – ПизаЛука (150 км)
Закуска. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерия. Продължаваме към Лука, средновековен град в Западна Тоскана. Разходка в Стария град с крепостните стени, Катедралата Сан Мартино, Овалния площад, многобройните църкви и очарователни улички. Връщане в Монтекатини Терме. Сред СПА курортите на Тоскана, градчето е интересно с минералните си извори и басейни, красиво оформени градини и бани. Възможност за посещение на Монтекатини Алто с най-стария фуникуляр в Италия. Нощувка.

4 ден: СиенаСан Джиминяно (300 км)
Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на Тоскана с екскурзовод на български език. Разглеждане на Сиена: площад „Кампо”, Градския дворец, Катедралата - шедьовър на Джовани Пизано, една от най-красивите готически сгради в Италия. Продължаваме с посещение на Сан Джиминяно, живописно селище с множество стари каменни кули. Разходка до Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Свободно време за разходка и посещение на музеи.
Връщане в хотела в Монтекатини. Нощувка.

5 ден: Монтекатини – ФлоренцияСловения (530 км)
Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата ""Санта Мария дел Фиоре"" с купола на Брунелески, Баптистерия със златните врати, площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел*** в района на Любляна. Нощувка.

6 ден: СловенияСофия (900 км)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане.
- Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване.
- Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Условия за резервации:
- Депозит: 30% от цената при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Тоскана

Избрани оферти