Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

Приказка в Тоскана

Номер на оферта

/

236348

Дати & цени

01 май 2022 - 06 май 2022 г. - Цена от 620 лв.

Цената включва

- Възрастен в двойна и тройна стая: 620 лв.
- Доплащане за единична стая: 150 лв.
- Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни: 540 лв.

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран за международни превози автобус
- 5 нощувки в хотели *** както следва: 1 нощувка със закуска в района на Загреб; 3 нощуви със закуски в района на Флоренция; 1 нощувка със закуска в Словения
Разглеждане на Флоренция, Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно, Болоня, Загреб
- Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция, Сиена и Сан Джиминяно
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден към ЗК Алианц Травел, с покритие и за COVID - 19 /заплаща се по желание/
- Входна Туристическа такса за Флоренция, Пиза и Сиена: 30 евро на човек /заплащат се задължително/
- Слушалки за Сиена, Сан Джиминяно и Флоренция: 4 евро /заплащат се по желание/
- Градска такса по 2 евро на вечер за хотели *** или 3 евро на вечер за хотели**** /задължителни, заплащат се предварително/

Условия за резервации:
- Депозит: 50% от цената при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Допълнителна информация
- Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туриста
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
- Няма паспортен и визов режим в страната; медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването - наличие на зелен сертификат или отрицателен тест за КОВИД.
- Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване.
- Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Програма на пътуването

Тоскана – името говори само за себе си. Неповторимо съчетание от история, култура и най-качествените вина. Посещение на люлката на Ренесанса Флоренция и Пиза, както и на прекрасните градчета Лука, Сиена и Сан Джиминяно – приказка, в която да се изгубиш.
==========================================================================
План на пътуването

Ден 1 СофияЗагреб (800 км)
Отпътуване от София в 5.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта пристигане в Загреб. Кратка туристическа програма в столицата на Хърватия – Площад “Бан Йосип Йелачич“, Градец и църквата “Св. Марко“, Хълмът Каптол с Катедралата “Св. Богородица“. Настаняване в хотел *** в района на Загреб. Нощувка.

Ден 2 ЗагребБолоня – Монтекатини (615 км)
Закуска. Отпътуване за Италия. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля Романя – регион с културни центрове и живописни планински пейзажи. Посещение на Болоня: площад “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” и площад „Нетуно” с прочутия фонтан, наклонените кули Гаризенда и Азинели. По желание разглеждане на най-стария Университет в Европа (вход 3 евро). Свободно време. Продължаване за област Тоскана. Настаняване в хотел в Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция. Нощувка.

Ден 3 Монтекатини – ПизаЛука (150 км)
Закуска. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерия. Продължаваме към Лука, средновековен град в Западна Тоскана. Разходка в Стария град с крепостните стени, Катедралата Сан Мартино, Овалния площад, многобройните църкви и очарователни улички. Връщане в Монтекатини Терме. Сред СПА курортите на Тоскана, градчето е интересно с минералните си извори и басейни, красиво оформени градини и бани. Възможност за посещение на Монтекатини Алто с най-стария фуникуляр в Италия. Нощувка.

Ден 4 СиенаСан Джиминяно (300 км)
Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на Тоскана с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на Сиена: площад „Кампо”, Градския дворец, Катедралата – шедьовър на Джовани Пизано, една от най-красивите готически сгради в Италия. Продължаваме с посещение Сан Джиминяно, живописно селище с множеството стари каменни кули. Разходка до Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Свободно време за разходка и посещение на музеи. Връщане в хотела в Монтекатини. Нощувка.

Ден 5 Монтекатини – ФлоренцияСловения (530 км)
Закуска. Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата “Санта Мария дел Фиоре“ с купола на Брунелески, Баптистерия със златните врати, площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел*** в района на Любляна. Нощувка.

Ден 6 СловенияСофия (900 км)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
===================================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Пролет 2022 - Италия |  Пролет 2022 - Тоскана

Избрани оферти