Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Русия - Златният пръстен - 7 нощувки - 12.07.2020 г.

Номер на оферта

/

230333

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси и багаж 23 кг;

3 нощувки с 3 закуски в хотел 3* в Москва;

2 нощувки с 2 закуска в хотел 3* Суздал;

1 нощувка със закуска в хотел 3* Ярославъл;

1 нощувка със закуска в хотел 3* Ростов Велики;

3 обяда;

Всички трансфери по програмата;

Обиколка на Москва;

Посещение на Кремъл;

Обиколка на Владимир;

Посещение на музея Боголюбово;

Обиколка на Суздал;

Обиколка на Кострома;

Посещение на Ипатиевски манастир;

Обиколка на Ростов Велики;

Посещение на Спасо-Яковлевския манастир;

Екскурзия в Переслав Залески;

Екскурзия в Сергиев Посад;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30 000 евро на ЗАД Мондиал;

Тур мениджър от агенцията

Цената не включва

Входни такси: Москва Кремъл – катедралата Успение Богородично и Оръжейната палата, Катедралата на Свети Димитър, Боголюбовски манастир, Кремъл в Судзал, Кострома – Катедралата на Богоявление, Ипатиевски манастир, Кремъл в Ярославъл, Ростовския Кремъл, Спасо-Яковлевския манастир, Троице-Сергиева Лавра – 77 евро;

Виза и визова услуга за Русия – 150 лв.

Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв. на човек

Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. - 21 лв.

Програма на пътуването

Русия - Златният пръстен

Маршрут: Москва – Владимир – Суздал – Кострома – Ярославъл – Ростов Велики – Преславъл Залески – Сергиев Посад

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 12.07 – 19.07.2020 г.

ЦЕНИ за ранни резервации до 29.02.2019
На човек в двойна стая 2125 лв.
Единична стая 2385 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Едни от най-живописните места в Русия, неслучайно са обединени в „Златния пръстен“ - туристически маршрут, в който са включени стари руски градове, със запазени паметници от културата и историята на страната.

--------------

ПРОГРАМА

1 ден Москва
Полет СофияМосква. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден Москва
Закуска. Първата точка от нашия маршрут е руската столица. Ще започнем с панорамна обиколка от хълма Воробьови, откъдето се открива гледка към целия град, после ще минем край Държавния университет – пример за сталинска архитектура, дипломатическия квартал, Триумфалната арка, Червения площад. Ще посетим Кремъл – архитектурен комплекс, включващ президентската резиденция, Сената, няколко катедрали, Оръжейна палата, монументите Цар Пушка и Цар Камбана.

3 ден Владимир – Боголюбово
След закуска отпътуваме за Владимир, основан през 1108 г. от княз Владимир Мономах. Градът става столица на Владимиро-Суздалските княжества в средата на 12 век и най-влиятеленият център в Североизточна Русия. Ще разгледаме катедралата Успение Богородично, уникален монумент от бял камък от 1150 г., Златните порти – прекрасен пример на староруско отбранително съоръжение, строени в началото на 12 век от принц Андрей Боголюбский, храма на Свети Димитри от 1194 г., посветен на Димитри Солунски. Ще обядваме в местен ресторант и ще продължим към Боголюбово, бившата резиденция на принц Боголюбский, строена между 1158 г. и 1165 г. Руснаците вярват, че Боголюбово е изградено на мястото, където Андрей получава видение на Дева Мария, носеща свитък в ръка. Тя му нарежда да изгради църква и манастир на това място. Днес църквата е в листата на ЮНЕСКО. Нощуване в Суздал.

4 ден Суздал
Закуска. Днес ще видим Суздал, градът – резерват, част от Златния пръстен, често наричан „руската Мека“. Обиколката ни включва най-старата част на местния Кремъл, изградена през 11-12 век, за да защитава града, и катедралата на Рождество от 13 век. Ще видим музея под открито небе с дървена архитектура, пресъздаващ живота и традициите на местното население от периода 17 – 19 век. Ансамбълът включва църкви, издигнати само от дърво без гвоздеи, къщи и мелници.

5 ден Кострома
След закуска отпътуваме за Кострома, административен център и голямо пристанище на Волга. Основана е през 1152 г. от Юрий Долгорукий. Градът е свързан с историята за подвига на Иван Сусанин, който през 1613 г. спасява новата царска династия. Той помага на Михаил Фьодорович Романов да се укрие от поляците в местния Ипатиевски манастир. Така Кострома става родина на царската династия, а Ипатиевски манастир - люлка на рода Романови. В него е погребан и Иван Сусанин, отдал живота си за царя. През 17 век Кострома се превръща в богат търговски и занаятчийски град и столица на губернията. Обяд. Ще разгледаме катедралата на Богоявление, първата каменна сграда в града, църквата на Възкресение в Ипатиевския манастир, известна с красивите си фрески, и Катедралата на Света Троица, изрисувана от известния иконописец Никитин. След екскурзията отпътуваме за Ярославъл, стар руски град, разположен на брега на Волга.

6 ден Ярославъл – Ростов Велики
Закуска. Ярославъл е основан около 1010 г. от княз Ярослав Мъдри като отбранителна крепост. Градът процъфтява през следващите векове, благодарение на местоположението си на важния воден път по Волга и скоро става столица на Ярославското княжество. Това е градът с най-старите театрални традиции в Русия. Тук през 1750 г. трупата на Волков полага основите на руския театър. Тук е гастролирал Станиславски и е работил поета Некрасов. Ще видим манастира Преображение Господне, църквата на пророк Илия и църквата на Никола Идеин. В тях се намират най-впечатляващите фрески от Златния пръстен. После ще отпътуваме за Ростов Велики, един от най-старите градове в Русия, често наричан люлка на руската архитектура. Ще посетим Ростовския Кремъл, бивша митрополитска резиденция и Спасо-Яковлевския манастир, съчетал в себе си няколко архитектурни стила – класически, Барок и Готика.
7 ден Переславъл Залески – Сергиев Посад
След закуска ще отпътуваме за Переславъл Залески, основан през 13 век от Юрий Долгорукий. Ще видим Спасо-Преображенската катедрала, единственият стар храм от бял камък, достигнал до нас напълно съхранен. Строежът му започнал през 1152 г. от Юрий Долгорукий и бил завършен от синът му княз Андрей Боголюбский. Тук е кръстен Александър Невски през 13 век. Ще обядваме и продължаваме към последната спирка от Златния пръстен и резиденция на руския патриарх – Сергиев Посад. Тук се намира манастирът Троице-Сергиева Лавра – включен в листата на ЮНЕСКО. Това е най-големият руски мъжки манастир с вековна история. Музеят, който се намира в пределите на манастира, пази богата колекция от стари руски картини, икони, средновековни манускрипти, книги, гоблени, църковна утвар и резба от периода 14 – 17 век. Сергиев Посад е и дом на първата руска матрьошка. Ще нощуваме в Москва.

8 ден Москва
След закуска трансфер до летището за полет до София.

=============================================================

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Москва – Ibis Dynamo
Суздал – Sokol
Ярославъл – Ibis Center
Ростов Велики – Selivanov

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г.
За пътуването до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Ранни записвания 2024 - Русия |  Ранни записвания 2024 - Москва

Избрани оферти