Оферта номер: 228400

СУПЕР ПРОМОЦИЯ РИМ - самолетна екскурзия

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Рим и Екскурзии в Италия.

Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания "Ryanair";
Летищни такси и включен малък ръчен багаж /с размери 40 x 30 x 20 см/;
Групов трансфер летище - хотел - летище;
3 нощувки със закуски в хотел Center 1&2 ,3, Tre stele, Quisisana или подобен в Рим;
Посрещане на летището в Рим;
Панорамна обиколка в историческия център на Рим с местен екскурзовод на български език (минимум 2? ч.);
Медицинска застраховка с покритие 5000 евра;
Водач от България по време на цялата екскурзия (при минимум 12 туриста)
Цената не включва
Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 4-6 EUR на нощувка на турист в хотел 4*.
Горивна такса - в случай, че подобна такса се начисли, тя се обявява до 21 дни преди полета
Чекиран багаж (23кг – 59/75 евро);
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език - 75 лв човек
(Реализирането на тази допълнителна екскурзия изисква заявяването и да става при сключването на договора за организирано пътуване и не по късно от 25дни преди датата на отпътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации към музеите)
Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади - 35 лв.
Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - 65 лв.
Посещение на Колизеума и Римския форум с местен екскурзовод на български език - 67лв.
Полудневна екскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език - 69 лв.
Слушалки по време на туристическата програма в Рим (2-3 EUR на турист за всяка екскурзия)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Есенна промоция за Вечният град Рим - самолетна екскурзия 4 дни / 3 нощувки с обслужване на български език от София.

Дати на отпътуване 2019г.:
07.03 - 10.03.2019г.
22.03 - 25.03.2019г.
19.04 - 22.04.2019г.
16.05 - 19.05.2019г.
17.05 - 20.05.2019г.
31.05 - 03.06.2019г.
14.06 - 17.06.2019г.
13.09 - 16.09.2019г.
11.10 - 14.10.2019г.
18.10 - 21.10.2019г.
31.10 - 03.11.2019г.

Цените са с включена отстъпка за ранни записвания, валидна до 27.03.2019

ПРОГРАМА

Ден 1
Събиране на групата на летище София. Отпътуване от летище София за Рим с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летището в Рим.
Включено в цената: Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2? ч.) Върховния Касационен Съд; площад "Кавур"; Замъкът "Сан`т Анджело" - построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата "Свети Петър" - най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; "Циркус Максимус"; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea - златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил - олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели" и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2 -Закуска.
Свободно време за разходки и покупки в Рим или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: Сутринта пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Свободно време.
Екскурзия по желание: Следобяд посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език - богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3 - Закуска.
Свободно време за разходки и покупки в Рим или екскурзия по желания.
Екскурзия по желание: Сутрин - по желание посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време.
Екскурзия по желание по един от посочените варианти:
1) По желание: Пешеходна разходка до Колизеума и Римския форум + входна такса. Римският форум, който в миналото е бил център на Древен Рим, днес е най-обширната зона с останки, свидетелстващи за славното минало на италианската столица. Руините на Римския форум се намират между хълмовете Капитолий и Палатин в Рим. Наричан с различни имена през златните си години, форумът е бил центърът, около който е процъфтявал и се е развивал Древен Рим. Той е бил оживено средище на религията, съдебната система, търговията и изобщо всичко, което е вълнувало обществото тогава. Поради римската практика да се строи върху по-ранни руини, днес се виждат едновременно останките от няколко века.
Ще се видят базилика Юлия - катедралата на римското правосъдие, базилика Емилия, курията, където в продължение на векове са се събирали сенатори, рострите - трибуната, откъдето Марк Антоний произнася надгробна реч в памет на Цезар, арката на Септим Северий.Палатинският хълм, където се намират руините на дворците на римските императори - Domus Augustana, Domus Flavia, палатинският стадион, casa romuli - останки от колибата на Ромул, първият римски цар, храмът на Маня Матер, великата богиня Кибела.

2) По желание: Следобяд - по желание полудневна екскурзия до Тиволи - малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 4 - Закуска.
Трансфер до летището. пристигане на летище София.

Условия за записване:

Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Забележки:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 12. Срок за уведомление за недостигнат брой: 21 дни преди датата на отпътуване
Входна такса за вила "Д`есте" (8 EUR) в Тиволи
Градски транспрот в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)
Най-ниска цена: Рим със самолет
от 279 лв.
Най-ниска цена: Рим със самолет
3 нощувки
Самолет
Екскурзия до Рим със самолет - 4 дни
от 529 лв.
Екскурзия до Рим със самолет - 4 дни
3 нощувки
Самолет
Рим
Транспорт - Рим Заведения - Рим Хотели - Рим Пазаруване - Рим Събития - Рим Забележителности - Рим
Новите 7 чудеса на света
Романтичният Рим: Къде да видиш черепа на Свети Валентин
Авентинската ключалка: Най-известната (не)тайна гледка в Рим