Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рожен

Тайните на Родопите - тридневена екскурзия с автобус

Номер на оферта

/

241697

Дати & цени

23 август 2024 г. - Цена от 275 лв.

Цената включва

• Транспорт с комфортен  туристически автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел ***  в района на Пампорово;
• Посещение на Бачковски манастир;
• Посещение на Смолян, с. Момчиловци, с. Смилян, Смолянски езера и Чепеларе ;
• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти около 20 лв.
• Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

ДАТА: 23.08.2024

3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА на човек в двойна стая: 275 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София -  Рожен – Момчиловци – Пампорово
Отпътуване от гр. София в 7:00 ч. по маршрут СофияПловдивЧепеларе
След кратка почивка по пътя около Пловдив - посещение на Астрономическата обсерватория  на връх Рожен,   най-голямата  на Балканите.  Ще направим  обиколка  на обсерваторията, която ще завърши с беседа и демонстрации под купола на най-големия от шестте  телескопа.
Отпътуваме за китното родопско село Момчиловци, което носи името на легендарния Момчил войвода.  Селото  е запазило своите традиции, самобитен фолклор, занаяти и  обичаи, за тяхното богатство разказва  културно-историческия музей с над 3000 експонати – внушителна колекция, разкриваща историческото и културното богатство на селото. Интересен е и храмът „Св. Св. Константин и Елена” от 1836 г. Свободно време за разходка и обяд. Пристигане в Пампорово - перлата на българските планински курорти. Разположен в сърцето на Родопите, в подножието на връх Снежанка (1926 м.н.в.), основан през 1933г. Той е един от най-слънчевите зимни курорти, който е известен с мекия си средиземноморски климат, с над 100 слънчеви дни през зимата и е прекрасно място, както за зимен, така и за летен туризъм. Настаняване в хотел ***. Свободно време за разходка и почивка, възможност за изкачване на вр. Снежанка,  откъдето може да се види чудната панорама на Родопите от телевизионната кула.  Вечеря.  Нощувка.

2 ден Пампорово – Агушеви конаци - с. Смилян – СмолянСмолянски езера – Пампорово
Закуска. Отпътуване за село Могилица.  Тук се намират  Агушевите конаци – единствен по рода си феодален замък, построен от богатия Агуш ага в началото на XIX в. за голямото му семейство. С интересна архитектура и градеж, комплексът има 221 прозореца, 86 врати и 24 комина.
Следващият обект е село Смилян, известно с фасула си и с плетените терлици. Свободно време за разходка из селото, възможност за посещение на Музея на фасула.
Отпътуване за гр. Смолян, един от най-красивите градове в Родопите,  разположен на двата бряга на р.Черна. Свободно време за обяд, за разходка из красивия център на града и за посещение на  втория по големина православен храм в страната „Свети Висарион Смоленски”.
В ранния следобед  - тръгване към Смолянските езера.Екопътеката "Трите Смолянски езера" обикаля трите най-горни езера, намиращи се под връх Снежанка, в подножието на Орфеевите скали.  Кристално чист въздух, величествени гори, огледални води на езерата, тишина, легенди и незабравими гледки! Не случайно митичният Орфей тук е създавал своята прекрасна музика.  Свободно време за разходка и фото моменти.
Връщане в Пампорово. По пътя – кратка спирка за посещение на манастира „Св. великомъченик Пантелеймон”, нов манастир, основан от българка-мюсюлманка, която приема християнството през 1988 г. С дарения са изградени три църкви  - „Св. вмчк Пантелеймон“, „Св. св.Козма и Дамян“ и „Св. Ксения Петербургска“.Връщяне в хотела. Празнична вечеря. Нощувка.

3 ден ПампоровоЧепеларе - Бачковски манастир - София
Закуска. Отпътуване за София по маршрут Чепеларе – Бачковски манастир – София.
Град Чепеларе се намира в  горното течение на р. Чепеларска  и е един от най-високите градове в България.  Утвърдил се в последните години като планински и ски курорт, градът привлича и с интересни забележителности. Посещение на уникалния по рода си  Музейна родопския карст  с богата сбирка на минерали,  пещерни образувания и животински видове. Свободно време за разходка и обяд в центъра на Чепеларе.
Отпътуване за  Бачковския манастир  "Успение Богородично", втория по големина манастир в България,  основан през 1083 г. от византийския военачалник Григорий Бакуриани.  Манастирът е живописно ограден от хълмовете на Родопите,  което заедно с внушителния му размер и богатата му история, го прави един от най-посещаваните в България. Свободно време за разглеждане на манастирския комплекс. Отпътуване за София.Пристигане в гр. София вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Дете до 11,99 г., настанено с двамата си родители – минус 20 лв.

Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 70 лв.
Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека ;
• Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Задължително носете удобни обувки за разходката на езерата и връхна дреха;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Рожен |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Рожен |  Лято в България - България |  Лято в България - Рожен

Избрани оферти