Начало / Екскурзии / Екскурзии - Порто

Порто и Лисабон, Португалия със Сантяго де Компостела

Номер на оферта

/

101596

Дати & цени

24 април 2024 - 25 септември 2024 г. - Цена от 1989 лв.

Цената включва

Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания „Bulgaria Air“ с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
Трансфер летище – хотел – летище.
Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус.
4 нощувки в стандартни стаи (без балкон) със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "Grande Hotel Da Povoa" 4* в курорта Повоа де Варзим (на 34 км. от Порто) или в хотел "Axis Ofir" 4* в курорта Eшпосенде (на 52 км. от Порто).
3 нощувки в стандартни стаи с балкон, закуски и вечери с включени вино и вода в хотел „Tryp Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в Лисабон.
Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод.
Панорамна обиколка на Порто с местен екскурзовод.
Пешеходна разходка в Авейро.
Пешеходна разходка в Коимбра.
Възможност за посещение на манастира в Баталя.
Представител на място на български език по време на целия престой.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии.
Разходи от личен характер.
Туристическа такса (в случай, че бъде въведена, таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотела).
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета, в случай че бъде начислена от авиокомпанията.
Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.

Програма на пътуването

Комбинирана почивка в двата емблематични португалски града - директен полет и екскурзии.

Комбинирана екскурзия в Португалия с посещение на Сантяго де Компостела, Испания

8 дни / 7 нощувки:

ХОТЕЛИ, ДАТИ И ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

х-л 4* в Повоа де Варзим, район Порто - х-л 4* в Лисабон

Пролет 2024 г.
24.04. - 01.05. - 1989 лв. - Axis Ofir (4HB) - Caparica Mar(3HB)
01.05. - 08.05. - 1989 лв. - Axis Ofir (4HB) - Caparica Mar(3HB)
08.05. - 15.05. - 1989 лв. - Axis Ofir (4HB) - Caparica Mar(3HB)
15.05. - 22.05. - 1989 лв. - Grande Hotel Da Povoa (4HB) - Caparica Mar(3HB)
22.05. - 29.05. - 1989 лв. - Grande Hotel Da Povoa (4HB) - Caparica Mar(3HB)
29.05. - 05.06. - 1989 лв. - Axis Ofir (4HB) - Caparica Mar(3HB)

Есен 2024 г.
04.09. - 11.09. - 1989 лв. - Axis Ofir (4HB) - Caparica Mar(3HB)
11.09. - 18.09. - 1989 лв. - Axis Porto (4HB) - Caparica Mar(3HB)
18.09. - 25.09. - 1989 лв. - Grande Hotel Da Povoa (4HB) - Caparica Mar(3HB)
25.09. - 02.10. - 1989 лв. - Grande Hotel Da Povoa (4HB) - Caparica Mar(3HB)

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Предимства на програмата

Порто и Лисабон е нова програма, базирана на традиционния ни бестселър за Португалия - Лисабон и Порто - с добавена една нощувка в Порто за сметка на Лисабон и възможност за посещение на поклонническия център Сантяго де Компостела.
Оптимизирано на база на дългогодишния ни опит посещение на едни от основните градове и най-запомнящи се забележителности на Португалия, в т.ч. Лисабон и Порто, Синтра, Кашкайш, Ещорил, Нос "Кабо да Рока", Баталя, Авейро, Брага и Гимараеш.
Екскурзия до Сантяго де Компостела - третият най-посещаван християнски поклоннически център в света и един от най-красивите градове в автономната испанска област Галисия.
Настаняване в доказани хотели 4* на 2 от най-дългите плажове (всеки с дължина от по над 20 км.) в Европа, единият от които в природен парк.
Панорамни обиколки на Лисабон и Порто, включени в цената.
Възможност за посещение на манастира в Баталя.
Пешеходни разходки в Авейро и Коимбра, включени в цената.
Гарантирано провеждане на всички допълнителни екскурзии от пакета.
Лицензиран и опитен български водач с дългогодишен опит.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПОРТУГАЛИЯ?

Португалия е страна с богата традиция в мореплаването и откритията, и е разположена на Иберийския полуостров на брега на Атлантическия океан. Богатата история на страната е повлияла трайно върху нейната култура, като е забележително мавританското и ориенталското влияние в архитектурата и изкуствата.

През последните 3 хилядолетия Португалия е свидетел на постоянно движение на различни цивилизации - финикийска, гръцка, келтска, картагенска, римска и арабска, всички тези култури са оставили своите следи. През XV век морските изследователи на Португалия, водени от Васко да Гама, откриват нови територии, което води до създаването на отвъдокеанска империя.

Подарете си една слънчева ваканция и вдъхновяваща екскурзия с емоции и разнообразни преживявания в Португалия!

=========================================================

ПРОГРАМА:

1
СофияЛисабон - Авейро - Повоа де Варзим/ Ешпосенде, район Порто
Отпътуване от летище София, Терминал 2, в 06:40 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" по маршрут СофияЛисабон. Пристигане в 08:50 ч. на летището в Лисабон. Посрещане от нашия представител и трансфер от Лисабон до Повоа де Варзим/ Ешпосенде. По пътя - посещение на Авейро и свободно време за обяд.

Град Авейро е скритото съкровище на Португалия. Със своите типични лодки и канали, градчето на моменти ще ви напомня на Венеция. Вкусна португалска кухня и красиви плажове – идеалната европейска дестинация. Повечето сгради в днешен Авейро са в стил арт нуво, а по фасадите им навсякъде могат да се забележат характерните плочки азулежу. Азулежу е декоративен стил, който включва рисунки предимно в синята гама върху глазирани керамични плочки. Това изкуство се практикува в Португалия от над пет века без прекъсване.

Пристигане и настаняване в хотел ""Grande Hotel da Povoa""/ ""Axis Ofir"". Вечеря. Нощувка.

2
Порто
Закуска. Полудневна обиколка на Порто с местен екскурзовод (включена в пакетната цена).

Това е вторият по големина град в Португалия и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто”; камбанарията „Торе душ Клеригуш”; катедралата, откъдето по средновековните улички с гранитни къщи от 12-ти век се стига до крайбрежната улица „Доуро”. Възможност за миникруиз по река Доуро (50 мин.) и посещение на винарска изба с дегустация на портвайн.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3
Сантяго де Компостела
Закуска. Свободно време или по желание: целодневна екскурзия до Сантяго де Компостела (Испания).

С тази интересна и динамична целодневна екскурзия ще имате възможността да почувствате духа на религиозния поклоннически център Сантяго де Компостела, намиращ се в северната част на Испания, в район Галисия. Ще можете да посетите стария град, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, както и старата катедрала - една от най-впечатляващите и стари катедрали в Испания. Пешеходна разходка в старата част на града с тесни средновековни улички и площади, заобиколени от каменни къщи, църкви и манастири. Свободно време за обяд и разходка. Следобед - отпътуване за хотела.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4
Брага - Гимараеш
Закуска. Свободно време или по желание: целодневна екскурзия в най-колоритната провинция на Португалия - "зеленото Миньо", с посещение на Брага и Гимараеш.

Брага е град, който съперничи по значимост на испанския град Сантяго де Компостела. В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров - келти, римляни, вестготи - на практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалския барок. Отпътуване за Гимараеш – първата столица на Португалското кралство и средновековен ансамбъл, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство: площад "Св. Якоб" и поклонническата църква "Носа Сеньора да Оливейра".

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5
Коимбра - Баталя - Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела и трансфер до Лисабон. По маршрута - посещение на Коимбра.

Известен като града на студентите, Коимбра предлага чудесна комбинация от вековна култура и история. Тук имате възможност да посетите Катедралата, старата търговска част и да се насладите на приятните гледки, които градът предлага. Свободно време за обяд. Отпътуване за Баталя. Възможност за посещение на манастира ""Санта Мария де Баталя"", включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство (вход 10 евро, не е включен в цената).

Отпътуване за Лисабон и настаняване в хотел “Tryp Lisboa Caparica Mar” 4*. Вечеря. Нощувка.

6
Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.

Следобед - по желание свободно време в Лисабон или връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7
Лисабон - Кашкайш – Ещорил – Нос "Кабо да Рока" – СинтраЛисабон
Закуска. Свободно време или по желание: целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока.

Синтра, с многото си замъци, аристократични дворци, очарователни паметници, незабравими пейзажи и красива природа, без съмнение, е една от най-добрите туристически дестинации в Португалия. Възможност за посещение на замъка Кинта да Ригалейра с екскурзовод. Екскурзията продължава с посещение на Кабо да Рока, най-западната част на континентална Европа. Следва посещение на крайбрежните градчета Кашкайш и Ещорил, разположени на север от Лисабон, които се превръщат в едни от най-космополитните туристически места още от 19 век, когато крал Луис I избира залива за лятната си резиденция. Днес в Ещорил се намира най-голямото казино в Европа. Кашкайш е един от най-красивите и магнетични курорти в Португалия - елегантни пешеходни улички, магазинчета, кафенета и луксозни вили.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8
ЛисабонСофия
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Лисабон.
Отпътуване за България в 09:40 ч. с полет на авиокомпания Bulgaria Air. Пристигане на летище София в15:30 ч.

=================================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ

Axis Offir, Порто

Хотелът е разположен на минута пеша от плажа. Axis Ofir е обширен комплекс, разположен сред борови горички, река Кавадо и плажа на Атлантическия океан. Екстрите варират от боулинг алея до тенис кортове и детска площадка. В близост също са на разположение голф игрища.

Модерните стаи в хотелски комплекс Axis Ofir Beach са със самостоятелни балкони. Всяка от тях е с климатик, сателитна телевизия, минибар и самостоятелна баня със сешоар.

Гостите могат да опитат регионална португалска кухня в ресторант Atlаntico и да се насладят на вечеря в очарователна обстановка с изглед към близките пясъчни дюни. Барът в градината предлага изглед към градините и през летните месеци сервира коктейли на фона на жива музика.

Просторните тревни площи и декоративни градини на хотела са засадени с благоуханни борови гори, въпреки че комплекс Axis Ofir е само на 2 километра от магистрала Porto-Caminha. Гостите ползват безплатен Wi-Fi интернет достъп и безплатен паркинг.

-----------------------------

TRYP Lisboa Caparica Mar, Лисабон

Хотел „TRYP Lisboa Caparica Mar” 4* е разположен на самата плажна ивица на един от най-дългите плажове в района на Лисабон, този на Коста де Капарика. Намира се само на 10 минути път с кола от центъра на Лисабон и на 20 минути от международното летище. В близост до хотела има разнообразие от кафета, ресторанти, магазини и няколко голф игрища.
Хотелът разполага с 352 стаи, разположени на 8 етажа, които предлагат на гостите уникални гледки към града или към морето. Хотелът предлага на своите гости безплатен достъп до Wi-Fi в общите части, два ресторанта, външна тераса, панорамна тераса, занимания за деца и масаж.
Всички стаи в хотел „TRYP Lisboa Caparica Mar” 4* разполагат с модерни и удобни мебели и имат: климатик, директен телефон, баня с вана или душ, тоалетни принадлежности, сешоар и телевизор, а също така и 24-часова рецепция, Wi-Fi, пране и химическо чистене, външен паркинг, сейф, външен басейн, рум-сървиз, коли под наем, помещение за съхранение на багаж, бар, ресторант а-ла карт, ресторант, бюфет, магазин за сувенири и подаръци.

=======================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Възможна е промяна на деня от седмицата на полетите от страна на авиокомпанията.

* Програмата се провежда при минимум 30 записани пътуващи

Отстъпки:
Допълнително легло за трети възрастен в двойна стая - 70 лв.
Допълнително легло за дете от 2 г. до 10.99 г., настанено с двама възрастни - 300 лв.

Доплащане:
Единична стая: 450 лв.
Застраховка за възрастни от 70 г. до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.
Изглед океан в хотел „Tryp Lisboa Caparica Mar" 4* - 69 лв. (на човек за 3 нощувки). При настаняване в единична стая: 138 лв.
Изглед океан в хотел „Axis Ofir" 4* - 85 лв. (на човек за 3 нощувки). При настаняване в единична стая: 170 лв.

Информация за полетите:
Излита/Каца Вторник
София [SOF] Т2 - Лисабон [LIS]
FB 563 06:40 – 08:50
Лисабон [LIS] - София [SOF] Т2 FB 564 09:40 – 15:30
Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Моля да имате предвид, че дори да има обявено закъснение на полета, това няма отношение към
часа на чекиране. Т.е. вие трябва да бъдете на летището в посочения в програмата час.

Условия за резервации
при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии
при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Целодневна екскурзия до Сантяго де Компостела - 48 €/ 94 лв.
Целодневна екскурзия до Брага и Гимараеш - 43 €/ 84 лв.
Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока - 49 €/ 96 лв.
Пакет от три екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Брага и Гимараеш + Сантяго де Компостела - 125 €/ 245 лв.
Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 20 души.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Порто |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Порто |  Ранни записвания 2024 - Португалия |  Ранни записвания 2024 - Порто

Избрани оферти