Начало / Статии / Статии - Португалия

Къде да пътуваме през майските празници?

Автор

/

Майските празници са любимо време за пътуване – събират се повече почивни дни, не е нужно да се жертват дни от годишния отпуск, а възможностите дори и по време на пандемия съвсем не са малко.

Тази година много лесно можете да съберете 10 почивни около майските празници и Великден. Около Великден почиваме от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни).

Следва 6 май, който също е почивен ден, но се пада четвъртък. Ако си вземете 5 и 7 май отпуск (двата дни около почивния 6 май), се събират общо 10 почивни дни от 30 април до 9 май включително.

Ето няколко идеи къде да отидете през майските празници – за всеки джоб и за всеки вкус.

Почивка в Гърция

Гърция е едно от най-фотогеничните места в света, което хем познаваме, хем винаги има с какво приятно да ни изненада. Комбинацията от гръцки плаж и лятна почивка е перфектната идея да откриете летния сезон още през месец май, когато се очаква южната ни съседка да отвори границите си за туристи.

Вижте най-добрите предложения за почивка в Гърция!

Истинско лято в Египет

В Египет в началото на май е истинско лято с температури около 30 градуса през деня и около 25 вечерта. Ако това, от което имате нужда, е място, на което къси панталони и сандали ще са най-дебелото ви облекло, посоката е Червено море и Хургада. Към плажовете с мек пясък добавете и възможността да застанете лице в лице с руините на древен Египет и да влезете в гробниците на фараоните - получи се перфектна почивка!

Вижте най-добрите оферти за почивка в Египет!

Дорково – среща с мастодонтите

Само на няколко километра от Велинград село Дорково ви очаква със своя мастодонт. Да, правилно прочетохте! В Плиоценски парк Дорково е направена възстановка на фауната в субтропична гора, каквато е била по нашите земи преди 5 милиона години. В центъра на залата над посетителите се извисява 4-метров мастодонт, а във въздуха се чуват звуците, които според учените са можели да се чуят преди милиони години в тропическа гора.

Дубай винаги е добра идея

Дубай е истинска страна на чудесата, където стремежът на човека да надскача себе си личи от всеки ъгъл. Изкуствени острови, небостъргачи, ски писта и цветни градини в пустинята - когато и да посетите Дубай, арабското емирство има с какво да ви изуми. Дори с красива природа!

Цената за 7-дневна програма в 4-звезден хотел около Великден започват от 509 евро.

Вижте най-добрите оферти за екскурзия в Дубай!

Крепостта Мезек – среща с миналото

Още една българска дестинация, при това особено подходяща за семейства с деца. Средновековната крепост Неутзикон или както е по-известна крепостта Мезек се намира на възвишение западно от село Мезек. Построена е през XI-XII век и има форма на неправилен четириъгълник с размери около 60 на 100 м. Мезешката крепост е най-добре запазеното укрепление в Родопите и едно от най-добре запазените в цяла България. Наскоро е реновирана, като в нея има развлечения за деца.

В Йордания на плаж и приключения

В Йордания е време за плаж по това време на годината, но ако не ви се стои на едно място, можете и да се впуснете във вълнуващо откривателско пътешествие из пустини, древни руини и скални градове.

Около Великден има чартърни програми до Йордания, благодарение на които ще стигнете бързо и без прехвърляне, за да имате достатъчно време да се насладите на самата страна.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Йордания за майските празници!

Куба – карибска екзотика

Ето и едно екзотично предложение – Куба. Независимо дали сте почитатели на кубинския ром, на пурите, салсата или прочутия кубински сладолед (или на всички тези неща едновременно), Куба си заслужава да й отделите от времето и вниманието си. Качете се на старо такси и послушайте историите на шофьора. Отидете на плаж във Варадеро, разходете сред старите колониални сгради.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Куба!

Лещен – среща с тишината

Ако искате пълноценна почивка сред тишина и запазена природа, посетете планинското село и архитектурен резерват Лещен. Запазените къщи са толкова живописни, че са били декор за няколко филма. Дойдете ли в Лещен, и вие ще преживеете своя филм. Освен това в района можете да видите още две села – резервати – Долен и Ковачевица.

>
30 март 2021 г.

Тагове

екзотика

идеи за уикенд

крепости

плажове

романтични места

семеен туризъм

майски празници

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти