Начало / Статии / Статии - САЩ

Големият аукцион на амишите

Автор

/

Файтони, теглени от един кон, започват да се появяват преди зазоряване за седмичния аукцион за старинни и разни други предмети в Шипшеуана (население 542 души) посред една от най-големите в САЩ общини на амиши и менонити.

Големият аукцион на амишите, Шипшеуана, Индиана, САЩ

Аукционът и пазарът са привлекателни колкото заради изложените стоки (търговци и любители на изгодните сделки идват чак от Калифорния и Ню Йорк), толкова и за да се насладите на гледката на онези, които идват от близките ферми да купуват. Фермери с широкополи черни шапки и старозаветни бради са тук, за да си вземат инструменти за ръчна работа, глинени съдове и кухненски прибори за своите домове – дори стари преси за изцеждане на пране.

От самото си начало през 1922 г. аукционът се разраства и днес изпълва Окшън Барн, чиито единайсет кръга от участващи в аукциона продават както ценни антики, така и съмнителни колекционерски предмети. Ако се помотаете тук, може да хванете и петъчния аукцион на коне и понита.

Фермерският район на общините Елкхарт и Лагранж, в които живеят 17 000 амиши, може да бъде разгледан с бавно лъкатушене по 160-километровия „Херитидж Трейл“ (Маршрут на традицията), започващ и завършващ в град Елкхарт. Коментари, записани на касети и компактдискове (могат да се вземат от туристическия информационен център в Елкхарт) водят автомобилистите надолу по тесните селски пътища, зад небързащи за никъде черни файтони и покрай изрядно поддържани овощни градини и ферми.

Посред този ведро спокоен пейзаж е привлекателният „Чекърбери Ин“, приятно, подобно на чифлик местенце, което приема гости с топлина и стил. Всяка от стаите в него е оборудвана с подбрани с вкус семпли, понякога френски, мебели. През остъклени врати се влиза в 400 декара прелестни фермерски земи, които зареждат кухненския килер с изобилие на пресни продукти, правещи хотелския ресторант предпочитан по тези места.

Къде: Шипшеуана, 208 км източно от Чикаго, Индиана, САЩ
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Куба

 

>
16 декември 2011 г.

Тагове

любопитно

пазари

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти