Начало / Екскурзии / Екскурзии - Андалусия

Гастрономически тур в Андалусия - Коста дел Сол - Испания

Номер на оферта

/

227198

Дати & цени

26 октомври 2024 г. - Цена от 1312 €

Цената включва

Самолетен билет с редовен полет на България Еър: София - Малага - София с включени летищни такси
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг
Трансфер летище-хотел-летище
7 нощувки със закуска и вечеря в хотел Monarque Fuengirola Park 4*
Включена полудневна обиколка на Малага с гастрономичен тур и дегустация на вина и хапки
Включена екскурзия до Кордоба с дегустация на местна кухня и напитки
Включена екскурзия Беналмадена и Михас с дегустация на вина и хапки за района
Обслужване на български език по време на престоя в Испания
Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Горивна такса, ако има такава
Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат от България
Лични разходи
Застраховка „Отмяна на пътуване” - препоръчителна

Програма на пътуването

Гастрономически тур в Андалусия - Малага, Коста дел Сол, Ронда, Севиля, Толедо и Мадрид - Самолетна екскурзия от София

Малага - Ронда - Севиля - Мадрид

Включени екскурзии и дегустации на хамон, вина и тапаси за регионите!
Гарантирани места в полетите на "България Еър" София-Малага / Мадрид-София с включен багаж и кетъринг!

Авторска програма на екскурзовода Мишо Иванов.

7 дни / 6 нощувки

3 нощувки на закуска и вечеря в Коста дел Сол/Беналмадена в хотел Best Siroco 4*
с включен автентичен гастрономичен тур на Малага с дегустация на вина, бира и хапки
1 нощувка със закуска и вечеря в Ронда в хотел Maestranza 4*
с включена екскурзия и дегустация на местна кухня и напитки
1 нощувка със закуска и вечеря в Севиля в хотел Bellavista Sevilla 4*
с включена екскурзия, посещение на фабрика за хамон и дегустация на вина и хапки за района
1 нощувка със закуска и вечеря в Мадрид в хотел Novotel Madrid Center 4*
с включена екскурзия и обяд в местен ресторан

ДАТА: 26 октомври - 1 ноември 2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1312 евро / 2567 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден - събота. 26.10.24 / София - Малага
Излитане от летище София с директен полет на АК „България Еър” в 15:50 ч. Кацане на летище Малага в 18:40 ч. Посрещане от представителя и екскурзовод в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Best Siroco 4* в Беналмадена - Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден - неделя. 27.10.24 / Коста дел Сол - Малага
Малага - Автентичен гастрономичен тур с дегустация на вина и хапки (включено в цената).
Предлагаме една различна разходка с лицензиран екскурзовод в старата историческа част на Малага, града на Пикасо, за да се запознаем отблизо с нейните забележителности, малки улички, да видим част от финикийска фабрика за ГАРУМ, старата мюсюлманска крепост Алказаба (отвън), Римския театър (отвън), Катедралата на Малага (отвън). По време на разходката ще влезем за 30/40 мин в един от най-добрите и посещавани ресторанти в града, собственост на родения в Малага, Антонио Бандерас. Там ще дегустираме две чаши местно вино (бяло и червено) на човек, придружени с тапас от Иберийски хамон и типичните за зоната пържени крокети със скариди. След това ще продължим разходката из старата част на града, ще преминем през главната и луксозна пешеходна улица Лариос, за да влезем в известен местен традицонен и луксозен ресторант, притежаващ голяма винотека с разновидност от вина, някои от които собствено производство от годишно събираната реколта от лозята на ресторанта, намиращи се извън пределите на Малага. В ресторантът също ще направим дегустация на две чаши местно вино (бяло и червено) на човек, за чието отглеждане, съхранение и продукция ще ни разкаже един професионален сомелиер. Всичко това, разбира се, придружено с типични за Малага хапки (тапас), които малко чужденци познават - Tapa de goza con gazpachuelo individual, плюс традиционен хляб и чаша вода. Отделно ще ни сервират 5 вида различни кашкавали от зоната. След като приключим ще имаме свободно време в града за самостоятелна разходка. Продължителност на екскурзията - 5 часа. Връщане в хотел Best Siroco 4*. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден - понеделник. 28.10.24 / Коста дел Сол - Гранада
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание: Еднодневна екскурзия до Гранада с посещение на Двореца Алхамбра и Градините Хенералифе и дегустация на местни напитки, тапас. Цена: Възрастен: 90 евро /176 лева, дете до 11,99г.: 80 евро/156 лв.
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Разглеждане на внушителния дворец Алхамбра. Посещават се “залата на двете сестри” и знаменития “двор на лъвовете”, които ни пренасят в 14-ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе - лятната резиденция на древните испански крале с много фонтани. Оттук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Свободно време в Гранада за посещение на Катдралата или Кралската гробница на Католическите крале. Включена дегустация на местно вино или бира с тапас хапки за района. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход с предварителна резервация в Алхамбра, дегустация на местни напитки и тапас.
Внимание: ескурзията се заявява само при записване от България и подлежи на допълнително препотвърждение. Задължително се предоставят номер на личен документ при заявяване.

4-ти ден - вторник. 29.10.24 / Коста дел Сол - Ронда
След закуска освобождаваме хотела и потегляме за Ронда, като на 15 минути от този романтичен град ще се отбием до Ранчото на тореадора Рафаел Техада (включено в пакета).
Обиколката ни включва: спирка на арената за борба с бикове и загражденията, обиколка на имението (около 200 хектара), спирка на покрития манеж и тренировъчния терен на тореадора Рафаел Техада, посещение на параклиса от 13-ти век и на покрит манеж и дневната на имението с изложба на бикоборството, на костюми за борба с бикове, панталони и на различни моменти от живота на тореадора. В края на обиколката ще дегустираме местното вино (2 чаши различно на човек) и тапас хапките за района.
След като приключим, ще се отправим към града на коридата, на бандолеросите и романтиката - Ронда. Там, заедно с местен екскурзовод, ще направим обиколка на старата част на града с парка Аламеда, терасите му, които предоставят една невероятна панорамна гледка, новия мост и безкрайните традиционни лабиринтни улички на града. Свободно време и настаняване в хотел Maestranza 4* в Ронда, намиращ се в топ центъра на града. Свободно време за разходка. Вечеря.

5-ти ден - сряда. 30.10.24 / Ронда - Кортеконсепсион - Севиля
След като закуским ще потеглим към автентичното андалуско селище Кортеконсепсион на провинция на Уелва, където ще посетим фабриката за производство на иберийски хамон с дегустация. (включено в пакета).
Ще посетим Дехеса, на 100 метра от Nuestra Bodegas в Кортеконсепсион, където се отглеждат свободно иберийски прасета. Ако сте спокойни и вървите тихо, ще можете да ги видите съвсем отблизо, ще ви покажем естествената им среда, храненето с жълъди в гората и водните басейни, които обитават. Ще се запознаем с термини като "montanera", "dehesa", "arrobas" или "quintales" и ще се научим да различаваме на полето 100% чистата иберийска порода от другите породи, ще научим за контрола на качеството, който прави P.D.O. Jabugo.
Ще посетим избите за зреене на месото с отворени прозорци за естествен въздушен обмен.
Ще видим всички занаятчийски процеси за получаване на това изключително кулинарно произведение - хамона, както за получавенето на колбаси, така и за занаятчийски шунки, стъпка по стъпка, като накрая ще видим най-важните тънкости на това изкуство.
В зависимост от сезона има стъпки на производство, които не се демонстрират на живо, но могат да се видят на панорамен екран до самите съоръжения, което прави целия процес достатъчно ясен и подробен за посетителите.
В дегустацията на тази оригинална изба за обработка ще се разреже за вас:
- Себо 50% иберийска порода
- Иберийска порода D. O. P. Jabugo, хранени със 100% жълади
Ще съчетаем с 2 бели вина D. O. Condado de Huelva: плодово и сухо или щедро, тип фино.
Накрая ще опитаме иберийско свинско филе (хамон), хранено с жълъди, съчетано със сладко оранжево вино D. O. Condado de Huelva.
Когато приключим, ще потеглим за Севиля, където ще направим обиколка с местен екскурзовод на старата част на града с квартала Санта Круз, Златната Кула (от вън), Катедралата Санта Мария де ла Седе (отвън). Свободно време и настаняване в Hotel Bellavista Sevilla 4*. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден - четвъртък. 31.10.24 / Севиля - Толедо - Мадрид
След закуска ще потеглим към Севиля, като по пътя ще спрем в столицата на автономната област на Кастилия-Ла Манча, откъдето произхожда литературният герой Дон Кихот де ла Манча. Тази емблематична столица е Толедо, един от най-красивите градове на Испания. Заедно с местен екскурзовод първо ще се изкачим с автобуса до балкона El Mirador del Virgen del Valle, откъдето ще м се насладим на невероятно красив пейзаж към стария град, реката Тахо и историческите мостове на града. След това ще направим пешеходна разходка покрай най-важните исторически обекти, като ще влезем в Катедралата на Толедо Santa Mar?a. Свободно време и потегляме за Мадрид. Настаняване в хотел Novotel Madrid Center 4* . Вечеря. Нощувка.

7-ми ден - петък. 01.11.24 / Мадрид - София
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града с разходка до музея Прадо - един от най-значимите европейски музеи с шедьоври на Диего Веласкес, Ел Греко, Франсиско де Гоя, Рубенс, Бош, Рафаел и много други. Освобождаване на хотела около 12:30 ч. Обяд в местен ресторант, след което продължаваме нашето пътешествие с обзорна обиколка, за да се запознаем с основните забележителности на Мадрид: площад "Ориенте" - любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" - най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Пласа Майор - сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол - входната порта на Стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид - статуята на мечката и дървото мадроньо. Спирка на Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 в / разглеждане отвън /. Около 17:00 ч. трансфер до летище Мадрид за обратен полет до София в 20:30 ч. Пристига в София в на 02.11.24 в 00:55 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележки:
Разпределението на поредноста на посещаваните обекти по програмата е примерно.
Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България най-късно до 30 дни преди отпътуване!
Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии - 20 човека.
Туроператорът си запазва правото на промени в цените, в случай на промяна в транспортните разходи по екскурзиите, както и при промяна на входните такси в посещаваните обекти по време на екскурзиите.

Начин на плащане: Депозит: 700 лв. от пакетната цена на човек при записване. Доплащане: 30 дни преди дата на отпътуване.

Отстъпки и доплащания:
Отстъпка за трети възрастен на допълнително легло - 80 евро от цената на турист в двойна стая.
Отстъпка за дете до 12 г. на допълнително легло - 230 евро от цената на турист в двойна стая.
Доплащане за единична стая - 120 евро към цената на турист в двойна стая.

Необходими документи за влизане в Испания:
Лична карта или международен паспорт с минимум валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители!

Часове на полетите с АК „България Еър“:
26.10.24. София - Малага 15:50 ч. - 18:40 ч.
01.11.24. Мадрид - София 20:30 ч. - 00:55 ч. (на следващия ден)
Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията!

Условие за записване: Без възрастови ограничения

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 30 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
От деня, следващ деня на записване до 30 дни преди датата на заминаване - се удържа депозита.
От 29 ден преди отпътуване до 15 ден преди отпътуване - 75% от стойността на пътуването.
От 14 ден до деня на заминаване - 100% от стойността на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Андалусия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Андалусия |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Андалусия

Избрани оферти