Оферта номер: 228309

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ЕВИЯ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Почивки в Евия и Почивки в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
- Транспорт с лицензиран автобус 3*
- 3 нощувки със закуски
- 2 вечери в хотел хотел Луси 4*, Халкида
- Вино и вода по време на вечерите
- Празничен Великденски обяд с много танци и музика
- Посещение на град Еретрия
- Туристическа обиколка на столицата Халкида
- Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” за лица до 70 г. покритие 5000 euro
- Екскурзовод / водач от фирмата организатор
Цената не включва
- Екскурзия до Атина с местен екскурзовод при минимум 20 туриста – 25 евро
- Входни такси на музеи: Акропол -20 евро
- Разходи от личен характер

*Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 7 лв.
ПРОГРАМА

Взможност за качване от: ШЕЛ Пазарджик; ШЕЛ Драгичево; Дупница(разклон магистрала); магазин МЕТРО Благоевград; OMV Сандански; бензиностанция ПЕТРОЛ Кулата

1 Ден - София – остров Евия
Отпътуване от София в 6.30 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут: СофияСолун – остров Евия Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 Ден - остров ЕвияАтина
Закуска. По желание екскурзия до Атина / 80 км / Обиколка на града с местен екскурзовод. Включва: площад “Синтагма”, Националния парк, Арката на Адриан, Храма на Зевс, Президентския дворец, Акропола – Партенона разходка из Монастираки. Свободно време. Връщане на остров Евия. Вечеря. Посещение на Великденска Литургия в църквата в Халкида. Нощувка.

3 Ден - остров ЕвияЕретрия и Халкида

Закуска. Отпътуване и разглеждане на град Еретрия на 21 км от столицата. В древността това е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в. Пр Хр. от един от учениците на Платон. Ще разгледаме акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисови дървета се намира музеят, основан през 1991г. В него красиво са подредени находки от региона – включително чудесните вази с черни фигури, детски играчки и бижута. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр. Връщане в Халкида. Туристическа програма на града. Халкида е сред независимите гръцки градове-държави до 506 г.пр.н.е., след което е превзет от атиняни. В по-късни времена градът е управляван от различни нашественици като: македонци, турци, франки и венецианци. Смята се, че името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos”- химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Джамията от XV век, църквата Света Параскева, аквадукта и останките от крепостта говорят за смесицата от православни, мюсюлмани и евреи, които работят заедно и разкриват какви са били търговските маршрути от Евия през вековете. Не пропускайте шанса да хапнете морски деликатеси във високо ценените рибни ресторанти тук, заради които атиняни изминават 80 км. Свободно време. Връщане в хотела за Празничен Великденски обяд с печено агне, и традиционна фолклорна програма. Свободно време. Нощувка.

4 Ден - остров Евия - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
СФОРМИРАНА ГРУПА!!! ВЕЛИКДЕН НА о.ЕВИЯ 2020
от 449 лв.
СФОРМИРАНА ГРУПА!!! ВЕЛИКДЕН НА о.ЕВИЯ 2020
3 нощувки
Автобус
Евия
Транспорт - Евия Заведения - Евия Пазаруване - Евия Забележителности - Евия
Девет дни плаване с яхта в Егейско море (пътепис, част 2)
Остров Евия – изкушението на Гърция
Почивка на остров Корфу - какво да очаквате