Начало / Почивки / Почивки - Бали

LAST MINUTE - Почивка на остров Бали с възможност за посещение на остров Ява

Номер на оферта

/

239989

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг; Ръчен багаж до 8 кг.
• Летищни такси;
• 7 нощувки на съответния пансион в хотел по избор на о. Бали
• Трансфери летище-хотел-летище на о. Бали;
• Обзорна обиколка на о. Бали;
• Входни такси за посещаваните обекти по включените турове в програмата;
• Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
• Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗД Дженерали;
• Водач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 15 пътуващи.

Цената не включва

• Виза при пристигане на о. Бали ~ 50 USD
• Разходи от личен характер;
• Допълнителните турове / заявяват се с основния пакет /
-остров Ява /Боробудур – Прамбанан - 350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г
Цената включва самолетни билети, обяд, местен гид и входни такси
-Убуд и планинското селище Бедугул - 95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г
Цената включва транспорт, местен гид и входни такси
-Целодневно сафари - 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г
Цената включва транспорт, обяд, входна такса за парка
-Полудневен тур до Храмовия комплекс Танах Лот - 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г
Цената включва транспорт, местен гид и входни такси
-о-в Нуса Пенида - 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.
Цената включва транспорт, обяд, местен гид и входни такси
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

Програма на пътуването

ИНДОНЕЗИЯ с островите Бали и Ява - ПРОМО ОФЕРТА

СофияИстанбул - о. Бали - о. Ява - ИстанбулСофия

БЕЗ СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНА!

10 дни / 7 нощувки

ДАТА: 19.11.2023 – 28.11.2023 г. - ПОТВЪРДЕНА - LAST MINUTE!

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:

1. Хотел NOVOTEL BALI NUSA DUA 5*/ Deluxe - 1739 €/ 3402 лв.

2. Хотел AYODYA RESORT BALI 5* / Deluxe - 1829 €/ 3578 лв.

3. Хотел Grand Whiz Nusa Dua 4*/ Premier pool access - 2045 €/ 4000 лв.

4. Хотел Merusaka Nusa Dua 5* / Deluxe Pool Access - 2178 €/ 4260 лв.

5. Хотел The Westin Resort Nusa Dua5* Nusa Dua/ Premium room - 2332 €/ 4561 лв.

6. Хотел Grand Hyatt 5* Nusa Dua/ Ocean view room - 2549 €/ 4996 лв.

7. Хотел The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa 5* Nusa Dua/ Deluxe room Lagoon View - 2794 €/ 5465 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Предимства по програмата:

• Малка група с водач от България!
• Удобен полет от София през Истанбул с АК „Turkish Airlines”
• Богат избор на хотелско настаняване на о. Бали
• Възможност за посещение на остров Ява и храмовия комплекс Боробудур!

Остров Бали - уникална туристическа дестинация с прекрасни плажове, лазурно море, разкошни хотели и хармония. Предлагаме ви специални подбрани хотели и богато разнообразие от екскурзии на място на атрактивни цени. Островът ще ви впечатли със своята живописна природа, пейзажи, храмове, вулкани, култура и невероятна кухня
От гори, пълни с маймуни и древни храмове до красиви плажове и оживени барове, празниците в Бали ще оставят незабравими спомени, както на онези, които търсят приключението и духа на историята, така и на ценителите на лукса и екзотиката.
Остров Ява е невероятна комбинация от природна красота и предимствата на съвременната цивилизация. Величествените вулкани, извисяващи се над тропическата джунгла, са рамо до рамо с небостъргачи от стъкло и бетон, а древните храмове изглеждат хармонично на фона на бели плажове и вечнозелени палми. Престоят на този екзотичен остров позволява на истинските пътешественици да усетят духа на Югоизточна Азия и да получат пълна представа за мистериозното, простиращо се в далечните простори на нашата планета, някъде между Тихия и Индийския океан.
Този живописен участък земя, дълъг около 1000 км, има богата история, впечатляващ брой културни забележителности, невероятна природна красота, много храмове и светилища, както и повече от сто величествени вулкана, простиращи се по крайбрежието в непрекъсната последователност.

---------------------------------

ПРОГРАМА

1‘ви ден 19.11.2023: СофияИстанбул
Среща на летище София, Терминал 2 / пред гишетата на турски авиолинии / в 19:00 ч. с водача на групата за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:30 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

2‘ри ден 20.11.2023: Истанбул- Бали
Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK66 на Turkish Airlines в 01:45 ч. Пристигане в 18:55 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

3‘ти ден 21.11.2023: о. Бали
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Нощувка

4’ти ден 22.11.2023: о-в Бали- Обзорна обиколка на острова с обяд (включена в пакетната цена)
Закуска. В 10:00 ч. - начало на обзорна туристическа обиколка на о-в Бали.
Предстои ни да се запознаем с местните изкуства и впечатляващите гледки на активния вулкан Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под калдерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село.
Обяд в местен ресторант (включен). Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове.
Връщане в хотела. Нощувка.

5‘ти ден 23.11.2023: Бали – о-в Нуса Пенида
Закуска. 09.00 ч целодневна екскурзия до о. Нуса Пенида, който често се нарича остров "син рай" (срещу допълнително заплащане от 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.).
Нека заедно изследваме този тропически рай който всяка година привлича хиляди туристи с многобройните си плажове и девствени коралови рифове с богата тропическа фауна. Тук, освен десетки видове корали и тропически риби, ще видим и други животни, включително морски костенурки. Един от заливите на острова, Crystal Bay е истинско бижу за водолазите. До обяд ще можем да се насладим на прекрасните лагуни, да поплуваме със шнорхел или да се повозим на воден банан. На обяд ще се отправим с джипове по вълнуващ маршрут: през хълмовете Каю Пандак, ще видим красиви плантации и след няколко обиколки на последния състезателен участък за добавяне на адреналин ще се отправим към село Бенгкел, което е известно с красивите оризови тераси. Именно по тях ще имаме кратък трекинг, където ще се насладим на гледката към красивата долина с оризови тераси. След кратка спирка ще продължим през местните села до водопада, който е скрит от главните пътища. Свободно време за плуване в освежаващия водопад или просто да си направим отлични снимки (казват, че ако плувате във водопада в деня на пълнолунието, всички най-съкровени желания ще се сбъднат!) Завръщане в хотела. Нощувка.

6‘ти ден 24.11.2023: Бали – Храмовия комплекс Танах Лот
Закуска. Свободно време до обяд. В 13.00ч допълнителна екскурзия до Танах Лот
(Tanah Lot) (срещу допълнително заплащане от 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г.) – един от най-известните храмове в Бали.
Разположен е върху скална формация на около 20 км от Денпасар. В превод от балинезийски Tanah Lot означава „Земя сред морето”, образувана от океанските вълни в продължение на хилядолетия. Според легендата храмът е построен през 15 век от пътуващ монах от Ява, който видял красивата скала-остров и се заселил на нея. След построяването си, храмът се превърнал във важна част от митологията и историята на Бали. Екскурзията ни ще продължи с посещение на Pura Luhur Batukaru – забележителен храмов комплекс, разположени сред буйна тропическа растителност. С този тур ще посетим и балинезийското селце Jatiluwih, известно с красивите оризови тераси, както и храм Pura Taman Ayun, отличаващ се със своите величествени порти и извисяващи се към небето кули, посветени на боговете.
Връщане в хотела около 19,00ч. Свободно време. Нощувка.

7‘ми ден 25.11.2023: Бали – остров Ява /Боробудур – Прамбанан/ (срещу допълнително заплащане от 350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г)
Закуска. Екскурзия до остров Ява. В 07.20 ч. – полет Денпасар – Джогджакарта, Ява. Пристигане в Джогджакарта в 07.50 ч. Пътуване към Боробудур – най-големият будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Почивка за обяд. След което продължаваме към храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в главния двор с лице на изток, които носят божествените имена - Вишну, Брахма и Шива. Следобед – трансфер до летището и полет Джогджакарта - Денпасар в 15.40 ч. Пристигане в Денпасар в 18.05 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

8‘ми ден 26.11.2023: Бали – Убуд – Батубулан
Закуска в хотела. Свободно време за почивка или опции за допълнителни екскурзии:
1. Целодневна екскурзия до културното сърце на Бали - Убуд и планинското селище Бедугул с невероятна гледка към езерото Братан и красивия храм Улун Дану (срещу допълнително заплащане от 95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г.).
След закуска ще се отправим към село Батубулан, за да присъстваме на танцово представление Barong и Keris. Ще посетим художествените и занаятчийските селища - Целук, известен с изделията си от сребро и злато, Батуан и неговите художниците, Мас и ръчно изработените дърворезби и разбира се Убуд, градът на изкуството, музиката и танците. След това ще продължим към Маймунската гора (Monkey Forest Ubud) – парк, в който маймуните се разхождат спокойно сред хората и може да ги нахраните, но внимавайте, те са много опитни крадци! От там ще се отправим към Кралския дворец в Убуд, който е и дом на традиционния пазар на изкуствата. На обяд ще имаме възможност да опитаме балийската кухня в местен ресторант, а след това ще продължим до Слонова пещера (Goa Gajah) - индуистки медитационен център, датиращ от 11-ти век. Обиколката ни ще продължи с храма на свещената вода - Тирта Емпул. Повече от хиляда години балийските поклонници са привлечени от храма, за чието свещено изворче се казва, че е създадено от самия бог Индра и има лечебни свойства. Традицията на ритуалното къпане продължава почти непроменена и днес. Всеки, който желае, може да се потопи в балийския извор и да мине през всичките 15 чучура. Завръщане в хотела. Нощувка.

2. Целодневно сафари в новооткритият парк на Бали. "(срещу допълнително заплащане от 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г. при 4 човека в джип).
Този парк ще ви даде възможност за едно уникално пътуване и възможност да бъдете сред повече от 50 вида животни. Няма клетки и всички животни се разхождат в огромни заграждения с естественото си местообитание. За лъвовете-просторни тревни площи, езера и сенчести пещери, за маймуните са дървета с Лиани, за хипопотами – блато, а за Козирози – планински склонове. Сафари буса ще ви преведе през неравната джунгла, през различни региони на нашата планета : Индонезия, Африка, Индия, долината на Амазонка, а рейнджърът, който ви придружава, ще ви разкаже много интересни факти от живота на жителите на парка. Разходката из парка с джип е уникално и интерактивно приключение за цялото семейство! Седейки в джип, можете да видите на една ръка разстояние тигри, лъвове, хипопотами, маймуни, носорози, щрауси и други животни, които се разхождат спокойно в загражденията на парка в естествената си среда. Насладата за деца и възрастни е гарантирана!

9‘ти ден 27.11.2023: Бали - Истанбул
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Освобождаване на стаите в хотела на обяд. В 17:30ч трансфер до летището за полет на Турски Авиолинии в 21:25 ч.

10‘ти ден 28.11.2023: Истанбул- София
Кацане в Истанбул в 05:40 ч. и кратък престой. Полет Истанбул-София в 08:45 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 09:05 ч. местно време.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание с АК Turkish Airlines
19.11 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55
20.11 ИСТАНБУЛ 01:45 ДЕНПАСАР 18:55
27.11 ДЕНПАСАР 21:25 ИСТАНБУЛ 05:40 (на 28.11)
28.11 ИСТАНБУЛ 08:45 СОФИЯ 09:05

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
• За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акта за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
• Изисква се поставяне на виза на място за Бали / ~ 50 USD /
• Считано от 13.06.2023 отпадат изискванията за представяне на Сертификат за ваксинация за Ковид 19!
• Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.; При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

Използван транспорт: Самолет и автобус

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

• При записване се внася депозит от 1000 лева
• Пълно плащане се прави до 45 дни преди тръгване.
• Офертата важи при минимум 15 туристи.
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:
• при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
• между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
• при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди датата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалната смяна на имена в хотела.
Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 са променливи и финалните такива ще бъдат оповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.
В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индонезия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Индонезия |  Оферти - Бали |  Почивки - Индонезия |  Почивки - Бали |  Last minute оферти - Индонезия |  Last minute оферти - Бали

Избрани оферти