„Ол Доньо Вуас“ - едно запазено от цивилизацията кътче на Кения

Вижте галерия
1 от 10

 

Разположен сред един милион декара открити равнини в земята на масаите и ограден от поразителната верига от вулканични планини Чюлу, този частен имот предлага изключителен достъп до едно от малкото останали необятни пусти пространства в Кения.

„Ол Доньо Вуас“, Найроби, Чюлу, Кения

Собственикът Ричард Бонам, който е роден в Кения, избира мястото за своя смайващо разположен дом заради откриващите се от него гледки към вълнообразните гористи пасища и покрития със сняг връх Килиманджаро, извисяващ се отвъд танзанийската граница.

Хотелът е кацнал високо върху един хребет, а четири кръгли (стил рондавел) къщички с двоен сламен покрив, някои наколни, предлагат уединение и веранди с изглед към Килиманджаро. Легла, от които може да се наслаждавате на незабравими гледки, са подредени за незабравима следобедна сиеста.

Това е Африка, каквато тя е била в началото на ХХ в. Панорамата на необятни, главно необитавани пространства се нарушава само от гледката на млади пастири от племето масаи с техните стада, които се чувстват спокойно като у дома си сред дивите животни. Самият Бонам понякога изниква отнякъде, щастлив да поведе своите гости на коне, пеша или в открит ландроувър на дневни сафарита, привнасяйки своя богат опит и неподражаем стил.

Къде: 50-минутен частен чартърен полет от Найроби, Чюлу, Кения
Най-добро време: декември-май.

Дата: 20 февруари 2012 г.
4/5, 3749 гласа
Забележителности около Найроби