Начало / Статии / Статии - Гватемала

Антигуа - живописен град в Гватемала

Автор

/

С великолепно разположение в обрамчена от планини и вулкан зелена долина, Антигуа е един от най-старите и най-прелестните градове в Америките. Останките от неговото колониално минало са пленително и трогателно завещание от едно време, когато градът е властвал като испанската столица за всички в Централна Америка – до епичното земетресение в 1773 г.

Днес строги консервационни наредби охраняват това, което е останало от неговите построени от ХV до ХVІІІ в. испански ренесансови и барокови църкви, манастири и къщи. Някои са били възстановени, докато други са рухнали, вероятно завинаги. С неговото спокойно като в малък град темпо на живота Антигуа е станал любимо място за артистично настроени заможни собственици на домове за уикенда от Гватемала Сити и над 30 програми, които преподават испански като втори език. Сред модните кафенета и магазини и поетично рушащите се, задушени в плевели руини се извисява най-красивата спасена сграда, „Каса де Санто Доминго“, най-хубавият хотел в Антигуа. Той е разположен сред романтичните останки на това, което е било най-богатият и мощен манастир в Антигуа, построен през 1642 г, 100 години след основаването на града.

Антигуа (Antigua): 25 км от Гватемала Сити.
„Каса де Санто Доминго
Най-добро време: Семана Санта (Страстната седмица) е най-пищно чествана в Централна Америка; празникът на местната закрилница, Нуестра Сеньора де ла Мерсед (Нашата милостива господарка Дева Мария Богородица) е 25 юли.

>
09 март 2010 г.

Тагове

манастири

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти