Начало / Статии / Статии - Мексико

Чиапас - тайнственият южен щат на Мексико

Автор

/

Чиапас е най-южният щат на Мексико. Известен е също и като най-бедният и най-тайнственият. Сред гъстите джунгли тук се крият останки от цивилизацията на маите. В ресторантчетата можете да опитате невероятни местни вкусотии, които не се срещат на друго място в Мексико. Можете да се скитате из цветни колониални градове и да се скитате из невероятни природни чудеса. С две думи - струва си. 

Вижте някои от задължителните неща, които да видите и опитате, докато сте в Чиапас:

Паленке

Паленке е град на маите, който е толкова добре запазен, че изглежда така, сякаш обитателите му са го напуснали преди 2-3 години, а не преди стотици. Това е един от най-добре проучените градове на маите, където ще можете да научите много за живота и света на маите. Едно от най-хубавите неща е, че можете свободно да обикаляте и влизате в древните дворци, храмове и пирамиди. В района има многобройни и интересни птици.

Сан Кристобал де лас Касас

Сан Кристобал де лас Касас се смята за културната столица на щата Чиапас. Из старинните улици, много от които са покрити с калдъръм, ще видите толкова много красота, че няма да можете да свалите фотоапарата си. Градчето е планинско, а много от църквите са разположени на хълмове с невероятни гледки. Къщите в колониален стил все още носят духа на миналото, но още по-впечатляващи са местните хора. Много от тях са запазили облеклото и обичаите си от епохата преди идването на Колумб, а това означава, че ще си направите истинско пътуване във времето!

Каньонът Сумидеро

Ако обичате близките срещи с природата, отправете се към каньона Сумидеро. Сред дивата растителност ще видите пещери, водопади, крокодили, маймуни, както и скали, които се издигат на близо 1000 метра височина над главите ви и водите на реката. Каньонът е стар колкото американския Гранд Каньон. Защитен е в национален парк, където посетителите могат да правят преходи, да карат планинско колело, да плават с лодки по реката или да изследват пещерите и скалите.

Водопадите Агуа Асул и Мисол-А

Водопадите Агуа Асул и Мисол-А са две от най-популярните дестинации в щата Чиапас. Намират се на около час път един от друг и обикновено посетителите виждат и двата в един и същи ден. И на двете места ще видите кристално чисти води, естествени басейни за плуване и фон за невероятни снимки. Агуа Асул представлява серия от водопади, а Мисол-А е 35-метров масивен водопад.

Лагуна Мирамар

Мирамар е една от най-красивите лагуни в Мексико. Тук можете да плувате, да плавате с каяци и лодки, да изследвате пещери с древни рисунки. Районът е почти непокътнат от туризма, което го прави и едно от най-автентичните места, които ще видите не само в Чиапас, но и в цяло Мексико.

Вижте актуални оферти за екскурзии и почивки в Мексико!

>
17 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

водопади

забележителности

природни забележителности

архитектура

културен туризъм

антични градове

културни центрове

Забележителности наоколо

Избрани оферти