Начало / Статии / Статии - Китай

Езерото Сиху - най-прочутото красиво кътче в цял Китай

Автор

/

Описан от Марко Поло като  „най-величественият и най-красивият град в света“Ханджоу все още предлага възможност за надникване в живота на Древен Китай, макар че това, което не се е променило през вековете или не е било разрушено от революцията,  днес е трудно да бъде видяно от тълпите китайски и чуждестранни туристи.

Езерото Сиху - Китай

Извън сезона или в тихи моменти при изгрев, градското езеро Сиху (Западното езеро) е все още една от най-прелестните гледки, които можете да откриете в Китай. Покрай неговите обвити в мъгла брегове се редят изкусно оформени градини, пагоди, чайни, сенчести алеи и класически павилиони с имена като „Есенна луна върху спокойно езеро“.

Езерото е може би най-красиво (и най-претъпкано с туристи) през юли и август, когато се загръща с наметало от цъфнали лотоси. Вездесъщата върба оформя идеалния китайски пейзаж, към която се присъединяват горички от цъфнали през пролетта праскови, акации с аромат на портокал през есента и сливи през зимата. С наета лодка плавайте към Трите езерца, отразяващи Луната, каменните пагоди върху Острова на малкия океан или, в обратна посока, Острова на хълма на самотата, чийто превъзходен 150-годишен ресторант „Лоууейлоу“ е една от многото причини да слезете на брега.

Къде: всекидневни двучасови полети свързват Ханджоу с Хонконг и Пекин; полети има и от други главни китайски градове. Ханджоу е на 3 часа югозападно от Шанхай с влак.

Най-добро време: пролет и есен.

Виж актуалните оферти за пътуване в Китай!

Виж още:

Екскурзия в Тайван

Екскурзия в Япония

Екскурзия в Южна Корея

 

>
29 август 2010 г.

Тагове

езера

Забележителности наоколо

Избрани оферти