Начало / Статии / Статии - Япония

С лодка по каналите на Киото

Автор

/

Коя е първата ви асоциация, когато стане дума за Япония? Самурай, мечове? Или приказните пейзажи с цъфнали вишни, които сигурно сте виждали поне на снимка? Малко хор обаче биха си представили разходка с лодка. Помислете сега не само за разходка с лодка, ами да плавате покрай цъфнали дървета, образуващи розов и уханен тунел над вас?

Именно в Япония, в императорската столица Киото, това е възможно. От началото на 2018 г. всеки желаещ може да се качи на лодка, за да види и да се наслади на някои от забележителностите на града. Погледнати от друг ъгъл, будистки и хиндуистки храмове чакат да бъдат заснети и да възхитят с архитектура и украса. Докато се возите, можете спокойно да се потопите в атмосферата, без да се чудите за посоката и накъде да поемете.

Освен удовлетворението от изживяното, организационната част също е от значение. Едно от удобствата, от които може да се възползва човек, е че има три спирки за качване и слизане, което улеснява придвижването ви в града и дава възможност за посещение на повече места. Всяка част от маршрута предлага красиви гледки и места за снимки и няма значение откъде ще започне обиколката ви. Единствената разлика идва от времетраенето на пътуването – от 30 до 50 минути. И, разбира се, в цената. Билетите са на цена между 30 и 70 долара, но определено си заслужава. Още едно предимство са малките групи, с които се обикаля. Лодките могат да превозват до 12 души, което е за предпочитане, ако не харесвате уличните тълпи от туристи. Важно е да знаете, че услугата не е целогодишна – предлага се от ранна пролет до късна есен. Периодът варира, тъй като е съобразен с цъфтежа на дърветата.

Естетическата част е най-забележима за посетителите, но е важно да се спомене и значението, което е имал и все още има каналът за град Киото и жителите му. От 2008 г. основните му предназначения са за борба с пожари, напояване и като източник на вода. В миналото обаче е бил важна част от търговския живот и транспортната му функция е била от особено значение. Чрез канала и водата му е построен първият генератор на ток, който е ползван от целия регион. През 2014 г. е сформиран комитет, който се опитва да върне обратно плаването с лодка в живота на канала. За радост на много хора, успешно.

Вижте тук всички оферти за пътуване до Япония!

>
29 ноември 2021 г.

Тагове

водни канали

храмове

плаване

Забележителности наоколо

Избрани оферти