Начало / Статии / Статии - Китай

Къде да видите панди в Европа и по света

Автор

/

Пандите са едни от най-милите животни, които хората обожаваме и за които сме готови да пропътуваме хиляди километри само за да надзърнем за малко в техния живот. Ако непохватните животни са и във вашия списък със същества, които искате да видите, ето кои са най-добрите места по света, където можете да видите панди – от зоологически градини до научни центрове.

(Тъй като пандите са застрашени от изчезване и се срещат рядко в дивата природа, единственият ви шанс да ги наблюдавате, е в изкуствена среда).

Къде да видите панди в Европа

Зоопарк Бовал, Сен Енян (Франция). Единственото място във Франция, където можете да видите панди. Двойката се сдоби с бебе през 2017 г.

Мадридският зоопарк (Испания). Тук живее двойка панди с двете си отрочета, родени през 2010 г.

Тиргартен Шьонбрун, Виена (Австрия). Едно от местата извън Китай, където опитите за размножаване на пандите дават най-добри резултати.

Зоопаркът в Единбург (Шотландия). Това пък е единственото място в Обединеното кралство, където ссе отглеждат панди, двойка.

Къде да видите панди в Азия

Ocean Park, Хонконг. Тук ще видите както червени, така и гигантски панд в специално обособена зона. Малък брой хора се допускат при пандите за няколко часа всеки ден.

Зоопаркът в Пекин (Китай). Това е домът на мъжката панда Гу Гу, която стана прословута по света с пакостливия си характер.

Зоопаркът в Шанхай (Китай).

Базата за проучвания на панди в Ченду (Китай). Тук можете да видите около 50 панди, включително и бебета, както и да гледате образователни филми за техния живот.

База за проучвания на панди Bifengxia, Яан (Съчуан, Китай). Тук има около 20 панди, а бонусът е, че има доста по-малко посетители в сравнение с другите локации в Китай.

База за проучвания на панди Dujiangyan (Китай). Това е най-добрият избор за онези, които могат да посветят цял ден на пандите. Тук можете да станете доброволец, който се грижи за пандите, да ги гушкате и да сте във възможно най-близък контакт с животните.

Национален резерват Уолонг (Съчуан, Китай). Този център отвори врати наново през 2016 г., след като беше разрушен от земетресение през 2008 г. Тук също се предлагат възможности да се грижите за симпатичните животни, като се смята, че Уолонг е техният истински дом в дивата природа.

Adventure World, Ширахама (Япония). Този парк е дом на цели 7 панди, най-голямото семейство извън Китай.

Зоопаркът Оджи, Кобе (Япония). Мъжка и женска панда са част от менажерията на този зоопарк в Япония.

Зоопаркът в Тайпе (Тайван). Двойка панди живее тук.

Зоопаркът в Чан Май (Тайланд). Тук можете да видите три панди.

Къде да видите панди в Северна Америка

Зоопаркът в Сан Диего (САЩ). Ако не можете да посетите зоологическата градина, можете да си пуснете денонощния видеоканал, който предава на живо от техния дом.

Зоопаркът в Атланта (САЩ). Също разполага с денонощен канал, който предава живота на пандите.

Зоопаркът в Мемфис (САЩ). Дом на две панди, мъжка и женска.

Националният зоопарк Смитсониан, Вашингтон (САЩ). Тук в момента живеят три панди, като последната се роди през 2015 г. Входът е свободен.

Зоопаркът Чапултепек в Мексико Сити (Мексико). Три женски панди живеят тук.

Къде да видите панди в Австралия

Зоопаркът в Аделаида (Австралия). Единствените панди, които живеят в южното полукълбо.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка! 

>
09 октомври 2023 г.

Тагове

диви животни

зоологически градини

панда

Забележителности наоколо

Избрани оферти