Начало / Статии / Статии - Фиджи

„Фиджи Айлънд Ризорт“ на Жан-Мишел Кусто

Автор

/

Освен ако не сте живял на друга планета, няма как да не разпознаете Жан-Мишел Кусто като сина на световноизвестния изследовател и океанограф Жак-Ив Кусто; вие може да предположите – правилно, – че този курорт предлага изключително изживяване, заради вниманието, което е обърнато на екологичните аспекти.

Фиджи айлънд ризорт - Фиджи

Разположен в 68-декарова крайокеанска кокосова горичка и напомнящ традиционно местно селище, курортът на Кусто е прогресивно екосъобразно начинание, което в добавка към своя подводен свят, предлага лукс, отдих и унес, благодарение на съвместна компания с калифорнийската фирма „Пост Ранч Ин“. И за гмуркачи, и за негмуркачи опознаването на южните морета ще бъде съвсем различно тук в сравнение с други курорти.

Персоналът от натуралисти ще ви води през тропически дъждовни гори и до близки фиджийски селища; или се насладете на масаж, последван от вечеря на светлината на свещи, поднесена направо върху верандата на вашето бунгало. Все пак по същината си това е една гмуркаческа утопия.

Жан-Мишел е проектирал 11-метровата, последна дума на техниката яхта L’Aventure, чиито капитани и морски биолози гарантират най-доброто възможно гмуркаческо преживяване в един от най-разнообразните и гъсто населени морски ареали на земята. Жан-Мишел често е тук – кой знае, може да се гмурнете заедно със сина на самия Кусто.

Къде: „Фиджи Айлънд Ризорт“, заливът Савусаву, Вануа Леву, 1 час североизточно от Нади, Фиджи. Всекидневни полети от Нади до залива Савусаву.

Най-добро време: септември-ноември; май-декември за най-добро гмуркане.

>
25 май 2011 г.

Тагове

гастрономия

гмуркане

голф туризъм

лукс

острови

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти