Начало / Статии / Статии - Фиджи

Мудис Намена - островно светилище за хора и морски птици

Автор

/

След тричасово пътуване с кораб слизате върху острова с форма на дракон Наменалала, чието име – в свободен превод Необитаемият остров – е точно, но не и за десетте гости на един малък курорт в края на джунгла.

Собствениците на този природен резерват, на име Том и Джоан Муди, като надзиратели нa островната фауна на обществени начала позволяват на американската двойка и нейните неколцина гости да изживеят техните островни фантазии тук. В Наменалала няма телевизия, няма електричество и тук се действа според една приятна прави-каквото-искаш и когато-искаш философия.

Петте дискретно разположени върху дървета къщички буре са кацнали на един горист хребет, за да улавят океанския бриз и са неочаквано луксозни, с романтични газени фенери, бани за него и нея, огромни легла с балдахин и платформи, от които се откриват невероятни гледки. Но истинският лукс на този дълъг километър и половина остров е усещането, че си забравен от всички корабокрушенец, без вестници и телефон, само лениви пикници върху някой от шестте плажа (гости, които искат плажа за себе си, могат да поставят знак „заето“ в началото на пътеката) и разходки през тучни гори, чиято тишина се нарушава само от звуците на екзотични птици.

Наменалала е обитавана от колония червенокраки морски птици, една гигантска разновидност на албатроса, и медосмукачи с оранжеви гърди, като тук е мястото за размножаване и на зелени костенурки, които снасят яйцата си по плажовете между ноември и март. Бариерният риф Намена е оформил един невероятен аквариум, с над 100 вида яркоцветни корали и облаци от бисероподобни риби, които обещават превъзходно гмуркане. Наменалала и неговият риф принадлежат на Майката Природа – хората тук са само временни гости.

Къде: Остров Наменалала, Фиджи

Най-добро време: май-декември

>
09 юли 2012 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

плажове

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти