Начало / Статии / Статии - Фиджи

Фиджи - 333 причини да се озовете на райски остров

Автор

/

Фиджи - само като го прочетете, звучи екзотично. 333-те острова, които съставят държавата Фиджи са далеч в Тихия океан и са почти непознати, но са побрали много повече от 333 причини да ги посетите.

Гмуркане и водни спортове край Фиджи

Сред островите на Фиджи се простира един от най-големите коралови рифове в света - Астролаб - със стотици видове риби и морски обитатели и цветни корали. Навсякъде можете да поплувате с шнорхели, да си наемете инструктор по гмуркане или да се запишете за международен курс за гмуркачи PADI. Ако предпочитате повече адреналин, на острова има и буйни реки, по които се практикува рафтинг.

Фиджи е рай и за сърфистите, като най-популярният плаж с големи вълни е Таваруа.

Спа на Фиджи

Фиджи е място за релакс и глезене, а спа центровете на световно ниво могат само да ви помогнат да минете на вълна “почивка”. В терапиите са включени много от богатствата на острова - морска сол, тропически плодове, масла. Фиджи е популярна дестинация за младоженци, затова и масажите и другите терапии за двойки са много разпространени и изпипани до съвършенство.

Хората на Фиджи

Още от първия път, в който чуете веселото “Була!” (здравей) от някой усмихнат местен, ще знаете, че сте попаднали на място, от което няма да ви се тръгва. Колкото и да звучи банално, хората са една от най-големите забележителности във Фиджи и тяхното гостоприемство, песните и доброто им настроение са изумителни - особено като се замислите, че преди векове местните племена са били канибали,които са сервирали враговете си за вечеря. От тази привичка днес не е останало нищо освен канибалските вилици, които се продават за сувенири.

Хотели, бунгала и частни острови във Фиджи

На Фиджи има места за настаняване за всеки вкус и джоб. От крайбрежни хотелчета до частни острови, в които са изградени хотели за не повече от 20-30 гости едновременно - истински самотен райски остров, почти само за вас! Местните във Фиджи живеят в “буре” - традиционни дървени бунгала със сламени покриви, които са закътани на сянка под палмите недалеч от плажа. Такива колиби предлагат и много от комплексите за туристи.

Храната във Фиджи

Местната кухня е изградена върху тропическите плодове, ориза и прясно уловената риба. Ако трябва да опитате едно ястие, изберете “кокодо” - риба, маринована с лимон и кокосово мляко. Традиционните ястия от Фиджи могат да бъдат и доста люти, така че четете добре менюто.

Градове и села на Фиджи

С толкова много острови, Фиджи може да ви затрудни да си изберете един, на който да почивате. Вити Леву е главният остров, където живеят над 70% от жителите на страната. Там има на практика всичко - и хотели, и градски живот, и плажове, и традиционни села. Тук се намират столицата Сува, истински мегаполис, и Нади, където кацат международните полети и лъха повече на Индия. Ако искате някой по-закътан остров, изберете от островните групи Ясауа, Маманука, Овалау или Кадаву.

Виж актуални оферти за екзотична почивка!

Виж още:

Почивка на остров Занзибар

Почивка на Малдивите

Почивка в Доминикана

 

>
30 ноември 2023 г.

Тагове

острови

екзотика

Забележителности наоколо

Избрани оферти