Начало / Статии / Статии - Фиджи

Островите Ясава - далечни красоти в идеално за Холивуд място

Автор

/

Ако се чувствате като във филмов сериал, то е с основание: неразвитите и относително недостъпни острови Ясава бяха използвани през 1949 и 1980 г. за версии на филма Синята лагуна, два холивудски филма, които са най-паметни заради техния забележителен тихоокеански пейзаж.

За първи път картографирани от една американска научна експедиция през 1840 г., Ясава не са се променили много през изтеклия оттогава век и половина: ще откриете много от същите селца, разположени под палмови дървета покрай едни от най-прелестните плажове на Южния Пасифик.

„Ясава Айлънд Лодж“ е всичко, на което може да се надявате в митичния Южен Пасифик. Хотелът се издига на романтично изолирано място върху най-северния остров и се гордее със стилна, непринудена смесица от западен комфорт и фиджийска естетика. Дните са неорганизирани и неусложнени с изключение на няколко настоятелни въпроса: хотелските бели плажове или петминутна разходка до някой от пустинните, чудесни алтернативи, пръснати по 20-километровия остров?

Печен пресен омар или плодова салата избирам тази сутрин? Вълнението от риболова или подремването под музиката на шумолящи палми и плискащи се вълни? Интересуващите се да видят нещо повече от островите могат да си резервират място на борда на един от четирите круизни кораба, които порят водите около островите за едно-, четири- и седемдневни круизи.

По-голямата част от екипажа са красиви фиджийци, които наричат тези вулканични острови свой дом и се гордеят да споделят своите познания за местните обичаи и да предлагат съвети за гмуркането с шнорхел. Плаването по залез слънце оставя всеки ден свободен за посещение на различен остров и местно селище, за обедни барбекюта и за печене на слънце на уединени плажове, където единствените следи ще бъдат тези, оставени от вас и някой чудат рак.

„Блу Лагун“ започва дейността си през 50-те години на ХХ в. с един единствен кораб от Втората световна война; през 1996 г. е първото пътуване на нейния най-луксозен плавателен съд, „Мистик Принсес“, 54-метров кораб за 72 пасажери, който е в състояние да достигне някои от най-отдалечените острови в областта.


Къде: Острови Ясава, Фиджи (североизточно от главния остров Вити Леву)

Кога: май - декември

>
31 май 2012 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

круизи

острови

плажове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти