Начало / Статии / Статии - Фиджи

Лагуната Бека - подводна райска градина

Автор

/

Легендарната лагуна Бека е обградена от един от най-големите непрекъснати бариерни рифове в света – 145 км великолепен корал, чиито смайващи цветове и калейдоскопичен морски живот го превръщат в един от главните тихоокеански центрове за гмуркане. За рибарите синият марлин, уаху, рибата меч и черният марлин ще осигурят битката на техния живот.

На сушата лишеният от пътища остров Бека предлага толкова много наслади, колкото цветове има лагуната му, а дори били къде ли не и видели какво ли не пътешественици ще изпитат удоволствие да се полюбуват на залеза от опънат между две кокосови дървета хамак, или да вземат участие в нестинарско шоу, в което островитяните ходят по накалени до червено камъни.

„Бека Лагуун Ризорт“ е единственият хотел на острова, а докато гостите първоначално са привличани тук от славата на лагуната, те са склонни да се върнат и през следващите години заради храната и гостоприемството. С възможности за гмуркане с шнорхел само на 50 метра от дванайсетте самостоятелни бунгала буре и над 100 места за гмуркане с акваланг само на пет до двайсет минути навътре с лодка, неговото разположение е без конкуренция.

Къде: остров Бека (Beqa),  близо до град СуваФиджи: кораб (10 км) от Pacific Harbor на южното крайбрежие на Вити Леву (90-минути пътуване с такси от международното летище на Нади).
Най-добро време: септември-ноември; май-декември за най-добро гмуркане.

>
02 февруари 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

гмуркане

екстремен туризъм

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти